Covid-relaterte innreisekrav for seilinger til Antarktis 2021/2022

Vår høyeste prioritet er sikkerheten til gjestene våre, de ansatte og lokalsamfunnene vi besøker. Vi har gått sammen med eksperter innen helse og sikkerhet for å utforme nye protokoller og prosedyrer slik at vi kan være tryggere sammen når vi gjenopptar reisene våre.

Sist oppdatert: 26.11.2021 09:31

Denne siden oppsummerer kravene for innreise til Chile og Hurtigruten Expeditions prosedyrer. Les dokumentet nøye, da du må følge disse prosedyrene under sjøreisen.

I disse tider kan forskrifter og medisinske råd bli endret.. Vi vil gjøre vårt beste for å oppdatere denne siden så raskt som mulig hvis noe endrer seg.

Sørg for at du oppfyller alle kravene nedenfor før du reiser. Hvis ikke, vil du bli nektet ombordstigning, og du kan  også bli nektet innreise til Chile. Kontakt Hurtigruten Expeditions dersom dette er tilfellet.  

Før avreisen til Chile

 

1. Vaksinasjon, vaksinepass og mobilitetspass

 • Alle gjester må være fullvaksinert med en vaksine godkjent av Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) eller Verdens helseorganisasjon (WHO), i henhold til Hurtigruten Expeditions prosedyrer. Vaksinene må også oppfylle lokale krav i områdene du besøker i løpet av ekspedisjonscruiset. Chile godtar for tiden EMA- og WHO-godkjente vaksiner.

Reiserestriksjoner og regler er i stadig endring og kan variere i forskjellige land. Gjestene er ansvarlige for å sikre at de anses som fullvaksinerte av helsemyndighetene i hvert land på sjøreisen. Hurtigruten Expeditions forbeholder seg retten til å nekte ombordstigning til gjester som ikke oppfyller gjeldende forskrifter til hvert land på sjøreisen.

 • Vaksinepass: Vaksinepasset må være i elektronisk format eller på papir. Det må være offisielt godkjent av landets helsemyndigheter i landet du ble vaksinert, eller være i form at et brev fra helsetjenesten som satte vaksinen. Brevet må innfri følgende kriterier: inkludere navnet til vaksinert person som matcher den registrerte cruisegjesten, fødselsdato, dato når personen ble fullvaksinert, hvem som satte vaksinen og produsenten på vaksinen.

Vaksinepasset vil bli sjekket ved ombordstigning. Du kan også bli bedt om å vise dette i løpet av reisen, på forespørsel fra medisinsk personale eller fra offentlige helsemyndigheter.

 • Mobilitetspass: Alle gjester må validere og registrere vaksinene sine på følgende nettsted for å få mobilitetspass.

Dette er et krav fra chilenske myndigheter, og må fullføres før innreise til Chile. Chilenske myndigheter oppgir at behandlingstiden er 15–45 dager. Når prosessen er ferdigstilt, vil du motta en tillatelse til å reise inn i Chile. Ta med deg en kopi av tillatelsen. Tillatelsen til å reise inn i Chile er gyldig i 45 dager. Sørg for at du har nok tid til å ferdigstille skjemaet.

Du vil bli nektet innreise til Chile uten mobilitetspasset.

2. Skjema for medisinsk kontroll

 • Husk at mellom fire og åtte uker før ombordstigning på ekspedisjonscruiset, må du sende inn Skjema for medisinsk kontroll via nettportalen vår.

3. Skipsmanifest – informasjonsskjema

 • Husk at alle gjester må sende inn informasjonsskjema for skipsmanifest senest åtte uker før avreise på ekspedisjonscruiset. Du finner skjemaet her.

4. Medisinsk forsikring

 • Chilenske myndigheter krever at alle gjester har reiseforsikring med medisinsk dekning på minst USD 30 000. Merk at du trenger et forsikringsbevis for å sende inn reiseerklæring (se del 6 nedenfor). Vi anbefaler at du tar med en papirkopi av forsikringsbeviset.

5. PCR-test før reisen til Chile

 • Innen 72 timer før du går om bord i flyet som tar deg til Chile, må du ta en PCR-test og få et negativt resultat. Testen kan ikke være en selvtest, ettersom en kopi av testresultatet (labrapport) må vises. Hvis du har flere flyforbindelser på veien til Chile så regnes 72 timer fra oppsatt avgangstid på siste flygning inn til Chile. Dette er et krav fra chilenske myndigheter. Merk at du trenger bevis på et negativt testresultat for å sende innreiseerklæring (se del 6 nedenfor). Vi anbefaler at du tar med en papirkopi av testresultatet.

6. Reiseerklæring til chilenske myndigheter

 • Chilenske myndigheter krever at alle gjester sender inn en reiseerklæring via denne nettsiden. Skjemaet må sendes inn innen 48 timer før du lander i Chile og går gjennom passkontrollen. Merk at før du sender innreiseerklæringen, må du (i) ha mottatt mobilitetspasset, (ii) i reiseerklæringen må du bruke samme passnummer som du brukte da du søkte om mobilitetspasset, (iii) sammen med reiseerklæringen må du vedlegge det negative PCR-resultatet og forsikringsbeviset ditt.
 • Du kommer til å trenge forskjellig informasjon, som for eksempel en adresse i Chile. Vennligst bruk følgende adresse:  ss: MS Roald Amundsen / MS Fram (Velg det skipet du skal reise med), Muelle Prat, O’Higgins 1385, Punta Arenas, Magell

7. Pass

 • Husk å ta med pass. Ombordstigning vil bli nektet hvis du ikke viser pass ved innsjekking.

Merk: du kan måtte vise kopier av mobilitetspass, reiseerklæring, negativt PCR-testresultat, vaksinebevis og forsikringsbevis til flyselskapet før du går om bord i flyet til Chile. Du kan også bli bedt om å vise disse dokumentene til chilenske myndigheter ved ankomst til Chile.

Etter innreise til Chile

 

8. PCR-test i Chile 

 • Det vil være krav om at alle gjester gjennomgår en PCR test på flyplassen i Santiago, med mindre du har hatt en tredje vaksinedose. Dette er et krav satt av chilenske myndigheter og vil bli gjennomført på flyplassen. Det kan ta opp til 48 timer å motta resultatet fra denne prøven. Du vil få en link til en nettside hvor du kan sjekke resultatet og laste ned sertifikatet. Vennligst dra til hotellet i Santiago med en taxi eller Hurtigrutens transport og bli værende der frem til du transporten til charter flyet ankommer.
 • Som en del av Hurtigruten Expeditions reiseprotokoller må du teste negativt før du går ombord I charterflyet. Da det er en mulighet for at resultatet fra Chiles egne PCR test ikke kommer i tide vil vi gjennomføre ytterligere en PCR test ved ankomst til hotellet (dagen før avreise).

Hurtigruten Expedition krever at alle gjester har et negativt PCR-testresultat på en test tatt innen 72 timer før ombordstigning på ekspedisjonscruiset. Gjester som har bestilt fly med Hurtigruten vil ankomme Chile 24–48 timer før starten på ekspedisjonscruiset, og kan bruke denne testen ved ombordstigning. Hvis du har ordnet flytransport på egenhånd, og derfor ankommer Chile mer enn 72 timer før ekspedisjonscruiset, må du sørge for å få tatt en PCR-test i Chile i de siste 72 timene før ombordstigning. 

9. Å reise i Chile 

For å innfri chilenske reiseforskrifter, må alle passasjerer reise med privat transport fra Santiago flyplass til hotellet. Dette kan være transport med Hurtigruten, eller en taxi. Hvis du ønsker å bestille transport med Hurtigruten, kontakt oss innen 6 uker før avreise. 

Ved ombordstigning på Hurtigruten ekspedisjonscruise

 

10. Hurtigruten Expeditions helseerklæringsskjema og passasjerlokaliseringsskjema (PBF) før ombordstigning

 • Husk å fylle inn helseerklæringsskjemaet, som du finner i reisedokumentene vi sender via e-post 2 – 3 uker før avreise. Ta med deg skjemaet til ombordstigning.

11. Helse- og temperatursjekk ved ombordstigning

 • Du kan bli nektet ombordstigning hvis du har symptomer på covid-19, har vært i nær kontakt med noen som har fått bekreftet smitte av covid-19 de siste 14 dagene, eller hvis du er underlagt isolasjon, karantene eller andre lignende restriksjoner av myndighetene. En covid-19 hurtigtest vil bli tatt uten kostnad ved ombordstigning.

I løpet av ekspedisjonscruiset

12. Testing for covid-19

 • For å gå i land på Falklandsøyene, kan det hende vi må utføre covid-19-testing før ankomst for å overholde lokale forskrifter.

Ved retur hjem

 

13. Testing for covid-19

 • Ved eller etter ilandstigning vil vi tilby alle gjester en PCR-test med testsertifikat. For tiden er det lokale kravet en antigen-test, men vi bruker PCR-tester siden dette er nyttig for gjester før ankomst til hjemlandet.

14. Sjekk kravene for retur hjem

 • Kravene for returen kan avhenge av landet du bor i, og disse kravene endrer seg jevnlig. Du finner kravene på følgende lenke nedenfor:

For UK

Tyskland

Frankrike

For USA

Canada

Norge

Sørg for at du overholder alle kravene til hjemdestinasjonen din. Slike krav vil avhenge av destinasjonen din, og kan inkludere passasjerlokaliseringsskjema i Storbritannia eller bestilling av tester etter hjemkomst.

Sist oppdatert: 21.09.2021 14:36

Hva vi gjør om bord for å seile tryggere sammen