Førprogram for naturentusiasten: Høylandet på Island

Opplev den vakre naturen i Thórsmörk. Dette anses ofte for å være det vakreste området på Island. Her er du omgitt av isbreer og høye, grønne fjell – landskapet i Thórsmörk gir deg fantastisk utsikt hvor enn du ser. Overnatt på et hotell i dette området.

 • Gjør oppholdet på Island enda bedre med Hurtigruten
 • Besøk Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark
 • Ta en dukkert i Islands eldste svømmebasseng
 • Gå på fottur i vakre omgivelser
 • Årstid

  Tilgjengelig hele året

 • Varighet

  4 dager

 • Minimum antall passasjerer

  10

 • Bestillingskode

  REKICEPRE22A

Planlagt reiserute førprogram:

Dag 1: Reykjavik/ankomst

Overnatting på et sentralt hotell i Reykjavik. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Reykjavik / kjøretur til Thórsmörk

Frokost på hotellet før avreise. Reykjavik om morgenen, før kjøretur til Kerid-krateret. Island er fylt med vulkankratre, og Kerid er et av de mest dramatiske. Krateret oppstod etter en eksplosjon etterfulgt av en implosjon av vulkankjeglen, og nå er det en innsjø i bunnen. Vi fortsetter reisen til Geysir geotermiske område med mange varme kilder og den mest aktive geysiren Strokkur, som skyter vann opp i lufta med få minutters mellomrom. Lunsj blir servert i området. Etter lunsj går turen videre til Gullfoss. Dette er det mest kjente av Islands mange fossefall, og det ligger der elva Hvítá faller 32 meter ned i to fossefall og skaper et fantastisk skue. Etter besøket ved Gullfoss kjører vi til hotellet vårt sør på Island.

Dag 3: Thórsmörk

Nyt en hel dag i Þórsmörk, som ofte anses for å være det vakreste området på Island. Her er du omgitt av isbreer og høye, grønne fjell – du har fantastisk natur hvor enn du ser. På vei tilbake stopper vi ved Seljalandsfoss.

Igjen overnatter vi på hotellet sør på Island.

Dag 4: Thórsmörk / Reykjavik, ombordstigning

Vi drar fra hotellet og kjører til Secret Lagoon i Flúðir, et badested med varme kilder i den lille landsbyen Flúðir. Secret Lagoon er det eldste svømmebassenget på Island, bygget i 1891. Få en unik opplevelse med avslapning i varmt vann omgitt av flere geotermiske steder.

Den vakre naturen og dampen som står opp i lufta gir stedet en magisk følelse. Uansett vær, er dette det perfekte stedet for en hvilepause i løpet av en sightseeingtur der du opplever Islands natur på sitt aller beste. Vi drar til Fridheimar, og blir introdusert for islandsk agrikultur – den lokale drivhusproduksjonen. Her møter du en lokal familie som vil fortelle historien om hvordan lidenskapen deres for hester og hortikultur ble grunnlaget for livsverket deres. Besøk drivhuset, og nyt den deilige aromaen av tomatplanter og summingen av bier. Så er det tid for å si «bon appetit» og innta en deilig lunsj. Etter Fridheimar kjører vi mot vakre Þingvellir nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste. I løpet av besøket i parken vil du se noen av Islands mest spektakulære landskaper. Området er omgitt av fjell som gir ly til et vidstrakt lavafelt med grønn mose og villblomster.

Førprogrammet avsluttes på kaia i tide for ombordstigning.

Merk at rekkefølgen på severdighetene som besøkes kan variere.

Praktisk informasjon

Inkludert:

Prisen inkluderer én hotellovernatting i Reykjavik, inkl. frokost, to netter på Stracta Hotel med halvpensjon, profesjonell engelskspråklig sjåfør og guide under turen til Thórsmörk, 3 x lunsj eller lunsjpakke, inngangsbillett til Secret Lagoon (inkl. håndkle), besøk i drivhus.

Ikke inkludert: middag på hotellet i Reykjavik, drikke, tips.

Merknader/krav:

 • Moderat til vanskelig, inkluderer en del gange. Denne turen passer ikke for gjester med begrenset mobilitet.
 • Minimum antall deltakere: 10.
 • Hvis minimum antall deltakere ikke nås, forbeholder vi oss retten til å avlyse turen inntil seks uker før avreise.
 • Turen starter fire dager før ombordstigning i Reykjavik.