Flåmsbana på en varm sommerdag, trærne er grønne og elva blå

Norge i et nøtteskall | Tre dager

Fra den vakre togturen gjennom Flåmsdalen til de brosteinsbelagte gatene i historiske Bergen – denne klassiske reisen med tog, buss og ferge byr på tre uforglemmelige dager med fantastisk landskap og sjarmerende byer.

 • Se fantastisk fjord- og fjellandskap fra Bergen til Oslo eller Oslo til Bergen
 • Reis med Flåmsbana og se Kjosfossen
 • Gratis inngang på Flåmsbana Museet, hvor du kan lære mer om historien bak jernbanen
 • To-timers tur med elbåt på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Sistnevnte står på UNESCOs verdensarvliste
 • Årstid

  Tilgjengelig hele året

 • Varighet

  3 dager

 • Bestillingskode

  N1404KL2OBFLVO

 • Fra

  kr 6 100

Planlagt reiserute

Dag 1

Denne tre-dagers turen starter med en togreise fra enten Bergen eller Oslo stasjon til Myrdal stasjon, 867 meter over havet.

Her går du over i Flåmsbana-toget, for å bli med på en av verdens vakreste togreiser. Den neste timen kommer du til å være limt mot vinduet i det gamle toget, mens vi beveger oss nedover fjellsiden og inn i dalen, passerer gamle gårder og følger elva nordover.

Før vi ankommer Flåm vil toget stoppe ved fantastiske Kjosfossen i fem minutter så du kan gå ut og ta bilder.

Vel fremme i Flåm kan du utforske Flåmsbana Museet, og lære mer om hvordan dette mesterverket innen ingeniørkunst ble bygget. Du vil overnatte på et hotell i Flåm.

Dag 2

Etter lunsj neste dag vil en elbåt ta deg med ut på Aurlandsfjorden på et to-timers fjordcruise til den smale Nærøyfjorden, som står på UNESCOs verdensarvliste. Fjellene langs fjorden er mellom 1400 og 1600 meter høye, og skaper et virkelig spektakulært landskap.

Vi går av båten i Gudvangen, der en buss står klar for å kjøre oss gjennom Nærøydalen. Vi tar fjellveien til Voss, der du tilbringer natten.

Dag 3

I dag tar du toget tilbake til Bergen eller Oslo fra Voss.

Praktisk informasjon

 • Startsted: Bergen eller Oslo togstasjon
 • Sluttsted: Bergen eller Oslo togstasjon

Når du bestiller denne turen, er Oslo automatisk avreisestasjon og Bergen ankomststasjon.
Hvis du ønsker å endre dette, kan du kontakte oss på [email protected].

Klikk her for informasjon om rutetider.

Hotellinformasjon, Voss

Fleischer’s Hotel
Evangervegen 13, 5704 Voss
+47 56 52 05 00

Historiske Fleischer’s Hotel ligger mellom Vangsvatnet og togstasjonen på Voss. Hotellet er bygget i sveitserstil, og er kjent for å ha en ærverdig atmosfære, flotte spisesaler (frokost, lunsj og middag tilgjengelig) og oppmerksomt personale. Fleischer’s Hotel tilbyr et bredt utvalg av pakker og forslag til hva du kan gjøre på Voss. Det er omtrent ett minutts gange fra Fleischer’s Hotel til Voss jernbanestasjon/busstasjon.

Park Hotel Vossevangen
Uttrågata 3, 5700 Vossevangen
+47 56 53 10 00

Park Hotel Vossevangen har vakker beliggenhet ved Vangsvatnet på Voss, med fantastisk utsikt over naturen i området. Restaurant Elysee tilbyr gastronomiske opplevelser (frokost, lunsj og middag tilgjengelig) som kan nytes sammen med skatter fra hotellets berømte vinkjeller. Det er omtrent tre minutters gange fra Park Hotel Vossevangen til Voss jernbanestasjon/busstasjon.

Hotellinformasjon, Flåm

Fretheim Hotell
5743 Flåm
+47 57 63 63 00

Historiske Fretheim Hotel har sentral beliggenhet, og har en restaurant og bar (frokost og middag tilgjengelig). Den verdensberømte Flåmsbana ligger omtrent fem minutters gange fra hotellet, og en rekke aktiviteter og attraksjoner tilbys her på hotellet.

Flåmsbrygga Hotel
Flåmsbrygga, PB 44, 5742 Flåm
+47 57 63 20 5

Det rustikke bryggerihotellet ligger idyllisk til i hjertet av Flåm, nær havnen. Flåmsbrygga er en klynge bygninger med hotellrom i to bygninger, Flåmstova Restaurant (frokost, lunsj og middag tilgjengelig), Furukroa Cafè og Ægir BrewPub. Flåmsbrygga tilbyr et bredt utvalg pakker og forslag til hva du kan gjøre i Flåm. Det er omtrent fire minutters gange fra Flåmsbrygga Hotel til Fjord Cruise-kaia.

Merknader/krav:

 • Fjordcruise er tilgjengelig enten med sete i standardklasse eller premiumklasse
 • Dette programmet passer ikke for gjester med begrenset mobilitet
 • Vi forbeholder oss retten til å kansellere programmet frem til seks uker før avreise
 • For mer informasjon, gå til https://www.norwaynutshell.com/no