Atacama Desert, Chile

Førprogram Atacama-ørkenen (avsluttes i Valparaíso)

Bli med på en fire netters/fem dagers tur for å se høydepunktene i den vakre Atacama-ørkenen, og slappe av på et luksuriøst hotell. Vi starter i Santiago de Chile og avslutter i Valparaíso.

 • Nyt en kulturell oase midt i den vakre Atacama-ørkenen
 • Bo på et luksuriøst hotell med alt inkludert
 • Utforsk området rundt San Pedro, det viktigste kulturelle sentrum i Atacama-regionen
 • Besøk fascinerende saltflater, geysir og arkeologiske funnsteder
 • Lær om stjernebildene i Atacama-ørkenen
 • Destinasjoner

  Antarktis, Sør-Amerika

 • Årstid

  Vår

 • Varighet

  5 dager

 • Minimum antall passasjerer

  6

 • Bestillingskode

  VAPATAPRE22, VAPATAPRE23

 • Fra

  kr 22 392

Dag 1: Santiago de Chile

Overnatting på hotell i Santiago de Chile inkl. frokost.

Dag 2: Santiago de Chile / San Pedro Atacama

Transport til Santiago flyplass og direktefly til Calama. Herfra blir det transport til San Pedro de Atacama, som ligger 2400 meter over havet. Kjøreturen gjennom Atacama-ørkenen tar ca. én og en halv time. San Pedro er en liten landsby med smale gater og tradisjonelle adobehus. Byen er kjent som den arkeologiske hovedstaden i Chile, og det viktigste kulturelle sentrum i Atacama-regionen.

Vi sjekker inn på Cumbres Atacama Hotel, som er bygget i den stedegne arkitekturstilen Ayllus på en åtte hektar stor eiendom. Her får du en unik opplevelse som kombinerer komfort, avslapping, deilig mat og utforsking av mystikken i den nordlige delen av Chile.

En liten matbit serveres ved ankomst. Før middag blir du med på en spennende utflukt med en hotellguide som først gir et lite foredrag, før vi observerer stjernene med teleskop og lærer hvordan gjenkjenne de mest kjente stjernebildene.

Nyt en liten matbit ved ankomst, og middag på hotellet. Få en god natts søvn.

Dag 3–5: San Pedro de Atacama

Frokost på hotellet. Benytt muligheten til å slappe av ved svømmebassenget på hotellet, eller velg mellom en rekke hel- og halvdagsutflukter som tilbys av hotellet. Oppdag geysirs, saltsletter, laguner i Andesfjellene og andre geologiske og arkeologiske funnsteder i området. Et team av erfarne guider blir med på utfluktene. Det er også sykler tilgjengelig, hvis du skulle ønske å utforske San Pedro og landskapet i området på egenhånd.

Noen av opplevelsene du kan registrere deg for på hotellet (med forbehold om tilgjengelighet, tidspunkter og været), inkludert utflukt for å lære om stjernebildene:

Moon Valley, rundt kl. 16.00 til 19.30

Erklært som naturhelligdom og naturmonument. Vi klatrer opp på Duna Mayor (den største sanddynen) for en fantastisk utsikt over Cordillera de la Sal, Dødens dal og saltflatene, blant mange andre severdigheter, med den dramatiske solnedgangen i bakgrunnen. Hvis det er nok tid, kan denne utflukten tas allerede på ankomstdagen på vei til hotellet. Inkludert en cocktail.

Tatio Geysirs, rundt kl. 05.30 til 12.00

Beliggenhet på 4300 meter over havet og rundt 89 km fra San Pedro de Atacama. Vi kjører gjennom det geotermiske feltet der vi kan se geysir og fumaroler. Vi fortsetter til Machuca, og holder utkikk etter vikunja og flamingoer. Denne utflukten inkluderer frokost.

Arkeologisk tur, halv dag

Vi besøker det arkeologiske funnstedet Tulor, den største levningen etter den første menneskelige bosetningen på saltslettene i Atacama, og lærer om historien og utviklingen til Atacameño-folket. Lunsj og middag på hotellet. Overnatting.

Dag 5: San Pedro de Atacama / Santiago / Valparaíso

Vi blir transportert tilbake til Calama flyplass om morgenen for flygningen tilbake til Santiago de Chile, etterfulgt av transport til kaia i Valparaíso, der Hurtigruten-skipet venter.

Merk at på grunn av endrende forhold, kan rekkefølgen på severdighetene variere.

Praktisk informasjon:

Inkludert:

Prisen inkluderer én natt på hotell inkl. frokost i Santiago de Chile, tre netter på Hotel Cumbres San Pedro de Atacama, inkl. helpensjon og åpen bar fra kl. 11.00 til 23.00 (husets drikkevarer), fly tur/retur Santiago de Chile til Calama, inkl. gjeldende skatter og avgifter, transport til/fra flyplassen i Santiago og Calama/San Pedro, to halvdagsutflukter og én heldagsutflukt med engelskspråklig guide, bruk av spa, oppvarmet svømmebasseng og boblebad.

Ikke inkludert:

Måltider på dag én (Santiago de Chile), tips.

Merknader og krav:

 • Denne turen er tilgjengelig som førprogram for sjøreiser som starter i Valparaiso.
 • Denne turen krever god fysisk form, og passer ikke for gjester med begrenset mobilitet. Turen finner sted i høyden.
 • Utfluktene som er inkludert i denne turen arrangeres av hotellet og er ikke utelukkende for Hurtigrutens gjester.
 • Alle utflukter har værforbehold.
 • Hvis minimum antall deltakere ikke nås, forbeholder vi oss retten til å avlyse turen inntil seks uker før avreise.