Bergen – inngangsporten til fjordriket

Bergen er en internasjonal by med en «liten by» - atmosfære.

Bergen er omgitt av syv fjell, og en av de mest populære attraksjonene i verden: fjordene. Byen tilbyr den ideelle kombinasjon av natur, kultur, historie og spennende byliv. Hva som har gjort Bergen så kjent er dens unike sjarm, som er noe du må oppleve selv. Nyt en spasertur rundt i gamle gater og smug hvor folk har bodd i århundrer.

Å vandre gjennom UNESCO -vernede Bryggen trange smug, gjort enda mørkere og mer mystisk ved overhengende balkonger, føles som å reise tilbake i tid. Bryggen er ikke et museum, men en del av kulturarven som fortsatt er i bruk - et levende historisk område av byen. Fløibanen er en svært populær attraksjon, en kabelbane som går fra sentrum til toppen av Fløyen på omtrent syv minutter. Fra utsiktspunktet på toppen kan du beundre spektakulær utsikt over byen, fjell og fjorder. I tillegg til det brede spekter av turstier, finner du her en restaurant, en kafé, en suvenirbutikk og en lekeplass.

  • Havneadresse

    Hurtigruteterminalen, Nøstegaten 30, N-5010 Bergen

    Vis i kart

Den pittoreske og travle fisketorget er en av Norges mest populære utendørs markeder Mingle, nyt sjømat eller bare ta turen dit for å oppleve atmosfæren. Besøk akvariet for å se fisk, pingviner, sjøløver og seler i sitt naturlige element, samt krokodiller, slanger og edderkopper. Ta en spasertur til den gamle festningen, Bergenhus eller besøke en av Bergens mange museer og gallerier.


Det er nok av fristende shoppingmuligheter fra små, spesialiserte butikker til store varehus. Bergen har også variert underholdning hele året, alt fra musikk og teater i verdensklasse til spennende fotballkamper. Nyt et godt måltid og få en smak av byens uteliv før avreise. Du kan finne det meste - fra kaffebarer, fiskerestauranter og restauranter som serverer deilig internasjonal mat til små bohemske kafeer, diskoteker, barer og nattklubber. Velg etter din smak, appetitt, humør og lommebok.

Før avreise, kan du utforske mer av området som en del av vårt pre – programme, «Norge i et nøtteskall». Norge i et nøtteskall tar deg gjennom noen av det mest storslåtte naturen i området med fantastisk fjorder, landlig idyll og den spektakulære Flåmbanen. «Sognefjorden i et nøtteskall» lar deg oppdage det dramatiske landskapet som hevdes å være et av de vakreste reisemålene i verden. En guidet fottur på Fløyen vil gi deg en aktiv start på reisen. Dette er alle gode måter å forvandle din reise til en komplett Norgesferie - som du vil huske for resten av livet.

Historie

Kong Olav Kyrre grunnla Bergen i 1070 e.Kr., og det var på 1200-tallet Norges første hovedstad. Bergen var en stor europeisk handel og sjøfarts-port. Det var en av Hansaforbundet viktigste handelssentrene, som gjorde den til Skandinavias største by i løpet av slutten av middelalderen og tidlig moderne tid. Fram til 1830-tallet var Bergen den største byen i Norge. I dag har Bergen en befolkning på rundt 270.000 og er Norges nest største by. Handel og skipsfart spiller fortsatt en viktig rolle for økonomien i Bergen. Industri, handel, turisme, fiske og olje- og gassindustrien er andre viktige sektorer. Bergen er også en stor universitetsby.