Colourful wooden houses in the UNESCO-listed Bryggen district of Bergen in Norway

Bergen – inngangsporten til fjordriket

Bergen er en internasjonal by med en småby-atmosfære.

Bergen ligger omgitt av syv fjell, og nær én av verdens mest populære attraksjoner – fjordene. Her får du en ideell kombinasjon av natur, kultur, historie og byliv. Det er den unike sjarmen som har gjort Bergen kjent, og du kan glede deg til å oppleve dette selv. Ta en spasertur rundt de gamle gatene og smugene der folk har bodd i flere århundrer.

Høydepunkter i Bergen

En spasertur gjennom gamle Bryggen som står på UNESCOs verdensarvliste, er som å ta et steg tilbake i tid. Bryggen er ikke et museum, men en del av kulturarven som fortsatt er i bruk – et levende historisk område i byen. Fløibanen er en veldig populær attraksjon, som går fra sentrum til toppen av Fløyen på rundt syv minutter. Fra utsiktsplattformen kan du nyte en spektakulær utsikt over byen, fjellene og fjordene. I tillegg til flere turstier, finner du også en restaurant, kafé, suvenirbutikk og lekeplass her.

Det vakre og livlige Fisketorget er et av Norges mest besøkte utendørsmarkeder. Ta turen innom, smak noe sjømat eller bare opplev atmosfæren. Besøk Akvariet for å se alt fra fisk, pingvin, sjøløve og sel, til krokodille, slanger og edderkopper. Ta en spasertur rundt gamle Bergenhus festning, eller besøk et av Bergens mange museer og gallerier.

Shopping og mat

Det er mange fristende shoppingmuligheter i Bergen, fra små spesialforretninger til store varehus. Bergen har også et variert underholdningstilbud året rundt, med alt fra teaterforestillinger og musikaler i verdensklasse til spennende fotballkamper. Nyt et godt måltid, og få en smakebit av byens natteliv før avreise. Du finner omtrent hva du måtte ønske – fra kaféer, fiskerestauranter og deilig internasjonal mat til små kunstkaféer, diskoteker, barer og nattklubber. Velg i henhold til smak, appetitt, humør og budsjett.

Fresh seafood and inland ingredients are prepared by a new wave of dedicated chefs like Christopher Haatuft
  • Havneadresse

    Jekteviksterminalen (Hurtigruteterminalen), Nøstegaten 30, N-5010 Bergen

    Vis i kart

Aktiviteter før sjøreisen

Før avreise kan du utforske mer av området som en del av førprogrammene våre. Norge i et nøtteskall tar deg gjennom noe av den mest spektakulære naturen i området, med fantastiske fjorder, småbyidyll og den spektakulære Flåmsbana. Norge i et nøtteskall er et godt valg for å gjøre sjøreisen til en mer komplett Norgesferie som du vil huske resten av livet.

Historie

Kong Olav Kyrre grunnla Bergen i 1070 e.Kr, og byen ble Norges første hovedstad på 1200-tallet. Bergen var en stor europeisk handels- og sjøfartshavn. Det var et av Hansaforbundets viktigste handelssentre, noe som gjorde byen til den største i Skandinavia i sen-middelalderen og tidlig moderne tid. Frem til 1830-tallet var Bergen den største byen i Norge, og i dag har Bergen rundt 270 000 innbyggere. Handel og sjøfart spiller fortsatt en viktig rolle i Bergens økonomi, og industri, handel, turisme, fiske, olje og gass er andre viktige sektorer. Bergen er også en stor universitetsby.