Agurtxane Concellon / Hurtigruten

Geiranger

Geiranger – en av Norges hovedattraksjoner – står på UNESCOs verdensarvliste. Fjorden har noe av det vakreste og mest dramatiske fjordlandskapet Norge har å by på.

Fjorden ligger i Sunnmøre, og er omringet av et eventyrlig landskap som består av majestetiske, snødekkede fjelltopper og vakre fossefall. Den grønne og frodige vegetasjonen står i sterk kontrast til den knallblå fjorden, og blir kalt selve kronjuvelen av Norges fjorder.

I enden av fjorden ligger den lille bygda Geiranger. Området har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005, og ble kåret til det beste reisemålet i Skandinavia av Lonely Planet. Hit kommer flere hundretusen mennesker hver eneste sommer, og turisme er hovedinntekten til de 250 menneskene som bor her. Turistsesongen varer fra mai til tidlig september.

Ved Geiranger finner du flere av de mest berømte fossefallene i Norge. Brudesløret er nok mest kjent. Den stuper ned i Geirangerfjorden like vest for fossefallet De syv søstrene. Sistnevnte er en av de mest fotograferte fossene i Geirangerfjorden. Som navnet tilsier, består den av syv fossefall som tordner ned langs fjellsiden, like ved den forlatte gården Knivsflå. En annen foss kalt Frieren ligger tvers over fjorden for De syv søstrene. Den er ikke spesielt høy, men deler seg i to, bruser ned fjellsiden og ligner på en flaske.

Ørnesvingen er navnet på utsiktspunktet i Geirangerfjorden, som ligger 620 meter over havet. Her kan du nyte den imponerende utsikten fra Flydalsjuvet, og ta fantastiske bilder av Geiranger og Geirangerfjorden. Ørneveien er en del av fylkesvei 63 mot Eidsdal, og består av 11 skarpe hårnålsvinger som slynger seg nedover fra toppen til fjorden.