Lyngenfjorden – Naturlig og spennende

Du finner Lyngenfjorden (Lyngen) svøpt mellom Lyngenalpene, noe som har gjort dette til et yndet sted for eventyrlystne reisende. Området ble nylig omtalt som et av de 100 mest bærekraftige stedene i verden.

  • Beundre de imponerende Lyngenalpene
  • Utforsk Reisa nasjonalpark
  • Opplev et av verdens mest bærekraftige reisemål
  • Få innblikk i fascinerende kultur

Lyngenfjorden er en 82 kilometer lang fjord i Troms fylke, ca. 600 kilometer nord for Polarsirkelen.

Dette er et ideelt sted for de som ønsker å utfordre seg selv i den arktiske naturen. Alpint, fotturer, hvalsafari, sykling, isbrevandringer, fiske og nordlysfotografering, er bare noen av aktivitetene du kan bli med på her.

Området er fullt av skjønn natur. Det har øyer i nord, Lyngenalpene i vest, og frodige daler, elver og arktisk villmark i sør-øst. Her kan du utforske uten å være redd for at det skal gå ut over miljøet. Dette området kom i 2018 på den prestisjefulle listen over de 100 mest bærekraftige reisemålene i verden.

Vestsiden av fjorden domineres av de majestetiske Lyngenalpene som strekker seg langs hele halvøya. Alpinkjørere fra hele verden trekkes mot de spisse toppene, med Jeahkkivárri som den høyeste, på 1883 meter.

Øst for Lyngenfjorden finner du Reise nasjonalpark, som byr på vill og vakker natur. Her finner du blant annet en historisk tursti, der du blant annet kan beundre den 269 meter høye Mollisfossen. Reisaelva er dessuten en av Norges beste lakseelver.

Om vinteren reflekteres nordlyset ofte i fjorden og de snøkledte toppene. I løpet av de lyse vår- og sommermånedene kan du se hvordan livet her i den arktiske villmarken våkner under midnattssolen.

Uttrykket «De tre stammenes møteplass» sier noe om kulturen i dette området. Etniske nordmenn, samer og det finske Kven-folket har bodd side om side her i århundrer. Den historiske markedsplassen Skibotn har vært handelsstedet for kjøpmenn fra Norge, Sverige og Finland i alle disse årene.

Besøk Lyngen om bord disse ekspedisjonsreisene:

Historie

Området rundt Lyngenfjorden har en intens og unik historie, og ikke minst 2. verdenskrig etterlot seg betydelige spor i dette området. Ved slutten av krigen ble mange av husene brent ned til grunnen av tyske tropper som trakk seg tilbake. Lyngen-linjen ble bygget som en forsvarsrekke for å forhindre russiske angrep. Denne ble senere brukt av NATO under den Kalde Krigen. For de som er interessert i historie, finnes det flere minnesmerker fra krigen, bunkere og andre rester etter befestning langs kysten rundt Lyngenfjorden.

Forrige og neste havn