Narvik – Hovedstaden for arktiske eventyr

Velkommen til arktiske eventyr i Narvik – omgitt av nydelig natur, fjell og fjorder. Velg mellom en rekke varierte utendørsaktiviteter uansett årstid.

  • Nyt førsteklasses skifasiliteter
  • Besøk verdens nordligste dyrepark
  • Bli med på jakt etter nordlyset
  • Ta kabelbanen til fantastisk utsikt

Narvik, eller Áhkanjárga, som det heter på samisk, ligger ved Ofotfjorden, 220 kilometer nord for Polarsirkelen. Til tross for at det er en av verdens nordligste byer, på grensen til den arktiske villmarken, har Narvik et urbant uttrykk. Ta en tur til byens gallerier, butikker og museer.

Som kystby har Narvik god tilgang til fisk fra fjorden og reinsdyrkjøtt fra fjellene rundt. På fiskemarked i byen finner du en restaurant som tilbyr unike lokale matretter.

Landskapet rundt Narvik inviterer til spennende utendørsaktiviteter. Best kjent er kabelbanen til Narvikfjellet, som tar deg 656 meter over havet til flott utsikt hele året, og gode turmuligheter på sommerhalvåret.

Ofotfjorden byr på utmerkede fiskeforhold og utflukter med havkajakk. Det varierte dyrelivet her er også høyt verdsatt av de som kommer hit, med spekkhoggere og havørn som noen av høydepunktene.

Om vinteren fremstår Narvikfjellet som et fullendt skiferiested, der du samtidig kan holde utkikk etter det magiske nordlyset. Om sommeren kan du velge mellom en rekke aktiviteter, som fotturer, sykkelturer og camping under midnattssolen.

Om du har lyst til å se noe av det lokale dyrelivet, kan du ta turen til Polarparken – verdens nordligste dyrepark. Her kan du se bjørn, ulv og gaupe, i tillegg til rådyr, elg, reinsdyr og moskus.

Besøk Narvik om bord disse ekspedisjonsreisene:

Historie

Narviks historie kan spores tilbake til bronsealderen, og byen var aktiv også under vikingtiden.
Det moderne Narvik ble til som en havn for de svenske jerngruvene. Det var det som gjorde Narvik til et strategisk mål under 2. verdenskrig. I løpet av våren i 1940 kjempet de allierte mot tyske nazister i to hele måneder i et stort slag i byen.