Rørvik - omgitt av tusenvis av øyer

Rørviks maritime prakt og vakre omgivelser er en attraksjon i seg selv.

Rørvik er en havneby i Vikna skjærgården , en kommune som består av ca 6000 øyer , holmer og rev. Rørvik har typisk kystklima der været skifter raskt, og plomme og epletrær finnes i mange private hager, selv her på 65 ° N. De fleste av bygningene er laget av tre, noe som gir Rørvik en typisk liten byfølelse. Vikna skjærgården er en attraksjon i seg selv, og fra Hurtigruten har du en fantastisk utsikt. Dette er et paradis for små båtturer, kajakkpadling, kanopadling og dykking. Vinterfisket etter torsk har alltid vært et viktig grunnlag for samfunnet og hvert år arrangeres det Torskefestivalen i mars. Nyt dette livlige fiskeværet, et godt måltid laget av torsk, lever og rogn, eller delta i mange av de andre maritime aktiviteter.


Kystmuseet Norveg er et arkitektonisk landemerke. Nyt et besøk og lær om regionens kultur og historie gjennom de siste 10.000 år, fra de første menneskene kom hit og til dagens utfordringer som en av verdens ledende fiskerinasjoner.


Det historiske handelsstedet Berggården fra 1878 har spilt en sentral rolle i Rørviks utvikling. Opplev atmosfæren i en butikk fra ca. år 1910, og oppdag gjenstander som forteller om hvordan folk levde og arbeidet i dette livlige området for 150 år siden.


Det siste dokumenterte synet av en sjøorm i Norge ble gjort i 1926 av to gutter som var på makrellfiske på nordsiden av Vikna, øya Lysøya på vestsiden av vår rute. Ormen ble rapportert å være 200 meter lang og hadde 60 pukler. Uheldigvis hadde ikke guttene med kamera.

Historie

De første menneskene kom hit for ca. 10.000 år siden. I området har det blitt funnet flere hulemalerier, gjenstander fra vikingtiden og andre kulturelle funn. Med sin gunstige beliggenhet nær havet og dets resurser, og et naturlig knutepunkt for frakt mellom Nord- og Sør-Norge, vokste Rørvik til å bli den sjarmerende kystbyen den er i dag.