Ekspedisjonscruise til varme farvann

Utvid horisonten din og bli med på et unikt ekspedisjonscruise til Karibia, Mellom-Amerika og Sør-Amerika.

Explore the colourful lanes of Guayaquil.
Explore the colourful lanes of Guayaquil.
Bilde: Shutterstock

Hvordan vi gjør det?

Vi har satt sammen en opplevelse med fokus på avslapping og lokal kultur. I tillegg har vi også flere tilbud for dem som ønsker seg mer aktivitet. Det er destinasjonen som gjør selve turen, ikke omvendt. 

Explore the colourful lanes of Guayaquil.
Explore the colourful lanes of Guayaquil.
Bilde: Shutterstock
Caribbean

Det lokale kommer først

Det er destinasjonen som gjør selve turen, ikke omvendt. Vi vil at du skal utforske alt det unike på denne reisen – en reise der du kan ta inn over deg flotte landskap, kulturer, spennende smaker og historier, og det er mye av det på disse destinasjonene.

Vi stopper ved en rekke havner, byer og landsbyer, slik at du kan få med deg mange forskjellige kulturer og opplevelser. Prøv regional mat og delikatesser, besøk en lokal skole, møt lokalbefolkningen og finn ut mer om hvordan livene deres er. 

Støtte til lokalsamfunnene

I stedet for at vi selv gjennomfører alle aktivitetene når vi er i land, har vi valgt å samarbeide med lokale turoperatører. Ikke bare betyr det at du får guider som kjenner kulturen inn og ut, men på denne måten støtter du også den lokale økonomien.

Uansett hvilken utflukt du bestiller, enten det er en omvisning på en kakaoplantasje i Mexico eller bambusrafting på Jamaica, og når det lar seg gjøre vil Hurtigruten alltid prøve å støtte de lokale bedriftene.

Besøk en kaffeplantasje for å se hvordan de røde bærene forvandles til verdens favorittdrikke
Montecristi – panamahattens hjem

Vi tar destinasjonen med om bord

Du kan også oppleve mye spennende fra reisemålet ditt om bord. Vi inviterer lokale musikere og artister om bord, og holder workshops hvis det er mulig. Dette kan f.eks. være dyktige dansere fra Colombias Isla de Providencia eller tradisjonelle panamanske hattevevere fra havnen i Manta.

For at du skal få en god matopplevelse, har kokkene våre hentet inspirasjon fra regionens gastronomi. Blant annet benytter de unike urter og krydder, og tar i bruk tradisjonelle koketeknikker. Ingredienser som grønnsaker og tropisk frukt er lokale, noe som ytterligere øker den positive ringvirkningen for den lokale økonomien.

La deg sjarmere av den vibrerende kulturen på San Blas-øyene.
La deg sjarmere av den vibrerende kulturen på San Blas-øyene.
Bilde: Dietmar Denger

Livet om bord på et ekspedisjonscruise

Ekspedisjonscruise handler om utforskning og eventyr, og det er en glimrende mulighet til oppdage på nytt hvor fantastisk verden er. La de vakre omgivelsene utøve sin magi til du føler deg ordentlig avslappet.

La deg sjarmere av den vibrerende kulturen på San Blas-øyene.
La deg sjarmere av den vibrerende kulturen på San Blas-øyene.
Bilde: Dietmar Denger

Slapp av med oss

Hvis du trenger litt hjelp for å slappe av, så har vi også en sertifisert yogainstruktør om bord under våre reiser i disse varme farvannene. Yoga- og meditasjonsøkter kan også ta deg med på en indre reise under turen, som kan redusere stress og gi positiv energi til både kropp og sjel. Deretter kan du sette prikken over i-en med et herlig bad i boblebadet ute på dekk, eller i badstuen som også har panoramautsikt.

Ekspedisjonscruisene med Hurtigruten er kjent for å være veldig uformelle. Det er ingen svarte slips eller butlere, og den avslappede stemningen finner du på hele skipet. Kjenner du deg klar for varmt vær der du kan gå med shorts og t-skjorte til middag? Da kan du unne deg det. Hvis dagens middag blir grilling, så er du allerede perfekt kledd.

Yoga
Mye å lære i Vitenskapssenteret

Aktivt sinn, aktiv kropp

Ekspedisjonsteamet er på plass under hele reisen for å koordinere og guide dine aktiviteter. De er dine håndplukkede verter som består av oppdagelsesreisende, pluss en eller to foredragsholdere i fag som historie, geologi, astronomi, botanikk, ornitologi eller kunst, alt etter hvor reisen går.

For eksempel kan reiserutene i Sør-Amerika ledsages av en gjestearkeolog som kan fortelle utfyllende om regionens sivilisasjoner fra oldtiden. En profesjonell fotograf er også om bord. Fotografen kommer til å holde kurs og gi tips om hvordan du best mulig kan ta bilder. Dette kan f.eks. være av en rødara langs Tárcoles-elven eller lyset fra Mayan Lamanai-tempelet i Belize.

Nyt tropisk klima og finkornet sand i Panama.
Nyt tropisk klima og finkornet sand i Panama.
Bilde: Dietmar Denger

Karibia og Mellom-Amerika

Du kan se frem til nydelige strender, palmetrær og turkise bølger. Det samme gjelder smeltedigelen av kulturer som blandes sammen på disse øyene. Kom om bord og seil langs den utrolige vakre kystlinjen og de idylliske øyene i de ulike og varierte landene.

Utforsk alle reiser til Karibia og Mellom-Amerika Utforsk alle reiser til Karibia og Mellom-Amerika
Nyt tropisk klima og finkornet sand i Panama.
Nyt tropisk klima og finkornet sand i Panama.
Bilde: Dietmar Denger
En gruppe palmetrær ved siden av en vannmasse

Høydepunktene i Karibia og Mellom-Amerika

 • Besøk de avsidesliggende Corn Islands i Nicaragua
 • Se flamingoer på Inaguaøyene i Bahamas
 • Kos deg på Port Antonio på Jamaicas søvnige side
 • Prøv snorkling med rokker på Turks- og Caicosøyene
 • Dykk i det store blå hullet i Lighthouse Reef ved kysten av Belize
 • Oppdag de skjulte strendene på Panamas San Blas-øyer
 • Se de vernede buktene ved Cayos Cochinos i Honduras
Den flotte bykatedralen
Den flotte bykatedralen
Bilde: shutterstock

Sør-Amerika

Bli med på en reise til en rekke livlige byer, kolonisteder på UNESCOs verdensarvliste og ørkenruiner langs Stillehavskysten i Panama, Ecuador, Peru og Chile. Det fantastiske landskapet i Sør-Amerika er perfekt for utforskning, og det er mange måter du kan se kontinentet på

Utforsk alle reiser til Sør-Amerika Utforsk alle reiser til Sør-Amerika
Den flotte bykatedralen
Den flotte bykatedralen
Bilde: shutterstock

Høydepunkter i Sør-Amerika

 • Besøk ruinene Machu Picchu høyt opp med Belmond Hiram Bingham-toget
 • Få med deg eksotiske dyrearter som finnes på de isolerte Galápagosøyene
 • Se de mystiske Nazca-geoglyfene i dalen ved Pisco
 • Besøk pre-inka soltempelet nær Trujillo, som er den største pyramiden i Peru
 • Dra gjennom Panamakanalen som forbinder Atlanterhavet med Stillehavet
Machu Picchu