Banebrytende ånd – moderne kjøkken
Hver av de tre restaurantene våre om bord er inspirert av de tidlige polfarerne og deres utforskningsånd. Her serveres variert og deilig mat for den moderne oppdagelsesreisende.
Et ekspedisjonscruise med Hurtigruten er en fest for alle sansene, og smakssansen er intet unntak. Det dyktige kokketeamet vårt er engasjert i å gi deg den beste standarden av mat og service overhodet mulig. Vi bruker råvarer fra bærekraftige leverandører for friskere smak og en grønnere verden. Du vil ha et valg mellom fisk-, kjøtt- og plantebaserte retter, og vi kan imøtekomme spesielle dietter hvis du gir oss beskjed på forhånd.
Aune – skipets hovedspisesal
Denne komfortable restauranten er full av vinduer som lar deg nyte den spektakulære utsikten mens du spiser. Aune har navnet sitt fra en familie av skipshandlere i Tromsø som forsynte noen av de store polfarerne idet de satte kurs for polene. Rettene er internasjonale, ofte med en norsk vri, så forvent ekte hjemmelaget mat med smaker som er en oppdagelsesreisende verdig. Frokostbuffeten med separat eggemeny gir deg den rette starten på dagen, og den sjenerøse lunsjen holder deg mett. Middagen er tre- til femretters servering.
Fredheim – uformell internasjonal mat
Slapp av her når som helst i løpet av dagen, og se utover horisonten, ta en prat over en kopp kaffe og noe snacks, eller bestill et måltid fra den omfattende menyen. Det åpne kjøkkenet her er oppkalt etter den kjente pelsjegerhytta på Svalbard, ikke langt fra Nordpolen. På samme måte som den hytta på Svalbard nå tiltrekker seg turister fra hele verden, er Fredheim om bord på skipene våre også internasjonale i rettene som serveres. Uansett hva du har lyst på – her kan du velge mellom kosemat som grillet cheeseburger, kebab, pølser og saftige, dampede dumplings.
Lindstrøm – for eksklusiv fine dining
Velkommen til det mest eksklusive bespisningskonseptet vårt, oppkalt etter kokken som reiste med Roald Amundsen på hans polekspedisjoner. Suitegjester kan spise på Lindstrøm uten ekstra kostnad til frokost og middag hver dag. Andre gjester ønskes varmt velkommen til frokost eller middag, eller begge deler, på à la carte-basis. Lindstrøm gir deg det beste innen nordisk gourmetmat, der førsteklasses råvarer og inspirerende kulinariske kreasjoner står på menyen. Spisesalen har klassisk skandinavisk design og moderne kunst. Vinlisten er også førsteklasses, og servicen upåklagelig – en opplevelse du ikke bør gå glipp av.