Landing med MS Roald Amundsens ekspedisjonsteam i Antarktis

Eksperter innen ekspedisjonsreiser

Ekspedisjonsteamet er ditt håndplukkede vertskap som sørger for at ekspedisjonen er et eventyr fullt av spennende og informative opplevelser.

Ekspertene i ekspedisjonsteamet kommer fra hele verden og alle yrkesområder. De er som en levende skattkiste full av fascinerende fakta og sjarmerende historier. Teamet er en herlig blanding av unge og modne, med unike interesser og en fargerik bakgrunn. Men det de alle har til felles er en lidenskap for å reise, en kjærlighet for planeten vår og et ønske om å dele av kunnskapen sin. Sammen vil de forbedre opplevelsen din, og ta ekspedisjonen til et helt nytt nivå.

Erfaring fra bærekraftige ekspedisjoner

Ekspedisjonsteamet er moderne oppdagelsesreisende. De har flere tiår med erfaring innen utforsking, og er eksperter på destinasjonen du reiser til. Noen av dem er villmarksvoktere eller naturguider i Arktis, andre har jobbet som økologer på fjerntliggende forsknings- og bevaringsprosjekter, og alle er vel bevandret i retningslinjene fra AECO og IAATO. De har alle et dypt engasjement i bærekraft, og har god kunnskap i å beskytte deg, dyrelivet og de sårbare habitatene vi utforsker.

Spesialister i eget felt

Du vil bli imponert over bredden og dybden på kunnskapen og erfaringen til ekspedisjonsteamet. Flere er spesialister i et eget felt, og har hatt prestisjetunge stillinger innen forskning. Teamet består av blant annet forelesere, miljøvernere, journalister, forskere og administrerende direktører. Guidene dine vil være biologer, sosialantropologer, havforskere, arkeologer, ornitologer, paleontologer eller glasiologer.

Lær fra ekspertene

Ekspedisjonsteamet har en helt unik energi og entusiasme. De elsker å snakke med gjestene våre ute på dekk og under landinger, og dele morsomme fakta og anekdoter. De er også gode kommunikatorer, som holder spennende foredrag og engasjerende diskusjoner om emner som glasiologi, historie, biologi, arkeologi, antropologi og andre destinasjonsspesifikke temaer.

Med fokus på vitenskapen

Med sin sterke kunnskapsbase er ekspedisjonsteamet parat til å hjelpe deg med å bruke skipets førsteklasses vitenskapssenter. Her finner du avanserte mikroskoper til å analysere stein, fossiler og biologiske prøver som tas i felten. Noen av ekspertene i ekspedisjonsteamet holder til og med på med egen forskning mens de er om bord, og deler gjerne funnene sine med nysgjerrige gjester.

Borgerforskere

Vitenskapsprogrammene våre, som HappyWhale og fotografering av planteplankton, er en annen måte du kan involvere deg på en positiv måte. Ekspedisjonsteamet vil introdusere de tilgjengelige prosjektene, og forklare viktigheten av å hjelpe forskere med å samle inn data i sanntid for studier relatert til klimaendringer og utrydningstruede dyrearter. Ved å laste opp observasjonene dine av dyrelivet til pågående forskningsprosjekter, bidrar du til kollektiv forståelse av den dyrebare planeten vår.

Aktive opplevelser

Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vil organisere en rekke aktiviteter om bord, som kunstklasser, fototips, yogatimer og meditasjonsøkter. De vil også bli med på landinger, der de vil holde et øye med omgivelsene, svare på spørsmål, vise vei til interessante severdigheter og ta føringen på spennende fotturer.