
Hurtigruten blir vegansk!
Hva er på gang i grytene i byssen? Vår veganske meny!
Vi ser en økende interesse for sunnere og grønnere alternativer når det kommer til mat. Ikke bare fra vegetarianere og veganere, men også fra de som ønsker å spise sunnere og minimere sin miljøpåvirkning. Derfor vil alle 11 skip med avreise fra Bergen for kystreiser i Norge, tilby en 11-dagers, 3-retters hel-vegansk meny.
Etter måneder med prøving og finpussing av menyen er dommen klar – å spise på Hurtigrutens skip er like smakfullt når menyen er vegansk. Menyen gir en introduksjon til utvalgte ingrediensers rolle i norsk og internasjonal kulinarisk historie, og kommer med morsomme fakta og historier. For å være sikker på at menyen er ernæringsmessig korrekt, har den blitt utformet i samarbeid med offisielt godkjente ernæringsfysiologer og Mari Hult, en vegansk kokk fra kystbyen Stavanger, som også er forfatter av vegetarbloggen.no – den mest leste vegetariske/veganske bloggen i Norge. Om menyen sier hun:
«Vegansk mat er bærekraftig, dyrevennlig, bra for helsen, og når den er tilberedt slik Hurtigruten gjør det – utrolig smakfull! Jeg er glad og stolt over at en av Norges største merkevarer, med et av de beste kjøkken vi har, har vært så nøye når det kommer til å tilby denne fantastiske menyen – en meny som ikke bare er for veganere, men for alle som ønsker å prøve en «grønnere» måte å spise på. Det har vært en glede å følge prosessen som kokkene har gjennomgått, og jeg skulle ønske det var meg som skulle sette meg ned for å spise på et av verdens vakreste sjøreiser.»
Hvordan kan en vegansk middag se ut?
- Bønnesuppe med hvitløksstekt grønnkål
- Rødbet Bourguignon med perlebygg, stekte gulrøtter, rødløk og gresskarfrø
- Grillet vannmelon med vegansk iskrem, svart pepper og mynte