Utforsk Arktis under midnattssolen i 2023

Fem splitter nye ekspedisjonscruise som viser underverkene på Grønland, Svalbard, Island, De britiske øyer og avsidesliggende nordatlantiske øygrupper.

Naturlige underverker og historiske kulturer – to vidt forskjellige verdener

Den østlige Nord-Atlanteren er en variert region som omfatter alt fra enorme arktiske landmasser til avsidesliggende samlinger av øyer som tilsynelatende er skjult i havets enorme omfang. Bli med oss og oppdag steder som har gått tapt med tiden, enten det er ulendte øyer der det er hekkende sjøfuglkolonier, fantastisk utsikt over snødekte fjell og frittstående vulkaner, eller land der sagnene lever og avtrykket fra de gamle norrøne nybyggerne finnes.

Vi har valgt ut det flotte ekspedisjonsskipet MS Maud til dette livstidseventyret, og vi tar deg med til et sted der naturen hersker og den svake summingen fra en svunnen verden fortsatt kan høres i brisen.

MS Maud in Lofoten
Bilde: Tommy Simonsen

Flere reisemål på én reise – oppdag mer 

Med så mye å oppdage, har vi bestemt oss for å kombinere flere reisemål til enkeltreiser, noe som gir deg muligheten til å utforske mer. Noen områder er så avsidesliggende at det bare er én måte å utforske dem på – nemlig i ekspedisjonsstil. Så ved å spille på lag med elementene og naturen, tar vi deg til det største fjordsystemet i verden, eller den utrolige stillheten i det fri på Svalbard, og vi gjør alt under den vakre og fine arktiske sommeren når solen følger oss hele veien.

MS Maud in Lofoten
Bilde: Tommy Simonsen

Fasiliteter i toppklasse

Hold deg i form treningsrommet innendørs, der det er et godt utvalg treningsutstyr klart til bruk, eller kanskje du bare vil slappe av og nyte omgivelsene utendørs fra badstuen med panoramautsikt eller fra et boblebad MS Mauds øvre observasjonsdekk.

Bli med på utfluktene våre

Utforsk reisemålene våre mer grundig med en rekke valgfrie utflukter. Bli med på en spennende gåtur opp en fjellrygg eller gå over grensen mellom lengst nord og sør i seremonien der vi krysser den nordlige polarsirkel.

Ekspedisjonsteamet vårt

Det dyktige ekspedisjonsteamet blir dine uvurderlige verter gjennom hele ekspedisjonscruiset. På det høyteknologiske utstyrte vitenskapssenteret deler de sin inngående kunnskap om naturen. Forelesninger holdes om en rekke emner, som kan inkludere emner som lokal geologi, havøkologi og marint dyreliv.

Før- og etterprogram

Forleng hurtigruteeventyret ditt ved å delta på et før- eller etterprogram før eller etter cruiset. Vi tilbyr mange muligheter til å utforske reisemålene våre litt ekstra, med utflukter, byturer og landprogrammer over flere dager.

Les mer om reisemålene

Les mer om reisemålene

Artikkel

Island rundt – Tour de Force

Artikkel

Litt informasjon om Svalbards historie

Artikkel

De som kalte Grønland sitt hjem

Artikkel

Dykk inn og lær alt om Grønlandshavet