Tryggere sammen

Når du seiler om bord på Hurtigruten langs norskekysten, om det er i 12 dager eller noen få timer, er din sikkerhet vår høyeste prioritering.

Hva som skjer før ombordstigning

Den 12. februar opphevet norske myndigheter alle restriksjoner i forbindelse med Covid-19-pandemien. Vi har derfor endret våre smitteverntiltak i tråd med regjeringens anbefalinger, men vi har beholdt enkelte tiltak om bord. Vær oppmerksom på at våre smittevernstiltak kan endre seg på kort varsel, både før og under din reise. Vi følger forløpende med på myndighetenes regler og anbefalinger. 

Reiseråd

Vi oppfordrer alle til å følge de til enhver tid gjeldende reiserådene fra norske myndigheter, også for innenlandsreiser i Norge. 

Interaktivt reisekart

Bruk vårt interaktive kart for å holde deg oppdatert på hvilke land som er åpne for reise akkurat nå og få informasjon om potensielle innreisekrav.

Oppmøte minst 15 min før avgang 

Alle reisende må møte opp minst 15 minutter før avgang.   

Om bord

Hold avstand

Vi oppfordrer alle gjestene våre til å holde god avstand fra andre når det er mulig.

Munnbind

Det er opp til den enkelte om de vil bruke munnbind om bord.

Håndvask

Vi ber alle gjestene våre om å opprettholde god håndhygiene, og å vaske hendene hyppig. Det er påkrevd å vaske eller desinfisere hendene før alle måltider. Hånddesinfeksjon er tilgjengelig over hele skipet.

Måling av temperatur

Avhengig av antall smittede i Norge, kan vi gjennomføre temperaturmålinger av passasjerer ved landgangen og inngangene til restaurantene våre. 

Rengjøring

De allerede strenge rengjøringsprotokollene våre har blitt ytterligere styrket under covid-19-pandemien. Vi rengjør og desinfiserer alle lugarer og overflater i fellesområder rutinemessig.

Air condition

Vi har et klimaanlegg som gir en kontinuerlig luftforsyning – luften resirkuleres ikke.

«Fit-to-fly»-testing

Vi kan ikke gjennomføre «fit-fly»-tester eller utstede «fit-to-fly»-attester om bord.

Generell sykdom 

Hvis du har symptomer på generell sykdom, som influensa, forkjølelse eller covid-19, anbefaler vi deg å ikke reise. Hvis du utvikler symptomer mens du er om bord, anbefaler vi at du holder deg i lugaren og bruker munnbind hvis det er nødvendig å forlate lugaren. Dette tiltaket gjøres for å hindre spredning av sykdom.

Medisinsk assistanse 

Det er dessverre ingen lege eller apotek om bord. Men, besetningen er imidlertid opplært i førstehjelp og kan yte akutt medisinsk hjelp. Skipene er også nær land dersom akutt medisinsk hjelp er nødvendig.

Utflukter og opphold på land

Smittevern

Vi har samme smittevernregler for utflukter som vi har om bord. 

Endringer

På grunn av covid-19-pandemien kan utfluktsprogrammet endre seg på kort varsel om det blir endringer i smittesituasjonen.