Tryggere sammen

Når du seiler om bord på Hurtigruten langs norskekysten, om det er i 12 dager eller noen få timer, er din sikkerhet vår høyeste prioritering. En rekke tiltak er på plass, utformet for å redusere spredningen av covid-19 og andre smittsomme luftveissykdommer. Vi vil kontinuerlig oppdatere disse protokollene basert på siste retningslinjer fra norske helsemyndigheter.

Hva som skjer før ombordstigning

Reiseråd

Vi oppfordrer alle til å følge de til enhver tid gjeldende reiserådene fra norske myndigheter, også for innenlandsreiser i Norge. 

Interaktivt reisekart

Bruk vårt interaktive kart for å holde deg oppdatert på hvilke land som er åpne for reise akkurat nå og få informasjon om potensielle innreisekrav.

 

Testing av gjester

Alle gjester over 12 år som går om bord, uavhengig av vaksinasjonsstatus, vil bli testet ved ombordstigning med mindre man kan dokumentere en negativ PCR- eller antigen hurtigtest for covid-19 som er tatt i løpet av de siste 36 timene før avreise. Vi gjør oppmerksom på at selvtester ikke aksepteres. 

Alle billetter må forhåndsbestilles  

Alle reisende må forhåndsbestille billett – også på korte reiser uten lugar. For å sikre best mulig smittevern må bestilling gjøres minst to timer før skipet ankommer din avreisehavn. Informasjon om ruteplan og tidspunkt for skipets ankomst i din havn finner du ved å klikke på denne lenken. Se Ruteplan

Oppmøte minst 15 min før avgang 

Alle reisende må møte opp minst 15 minutter før avgang.   

Testing før avreise hjemmefra

Vi anbefaler også alle gjester på det sterkeste til å teste seg før de reiser hjemmefra. Dette er for å redusere risikoen for at du må gå i isolasjon et annet sted enn hjemme. 

Egenerklæring

Alle som går om bord, må fylle ut et egenerklæringsskjema der de bekrefter at de ikke er i karantene, ikke har hatt nærkontakt med noen som er smittet med covid-19, og ikke selv har symptomer på covid-19.  

Karantene

Du kan ikke reise med oss dersom du er i karantene, uavhengig av om det er på grunn av innreisekarantene, at du har hatt en nærkontakt med covid-19, eller av andre årsaker. Dersom du ankommer fra utlandet, må du selv undersøke om du må i karantene ved ankomst eller ikke.  

Ved symptomer

Dersom du har symptomer på covid-19, kan du dessverre ikke reise med oss. 

Hva som skjer om bord

Fysisk avstand

Alle gjester må holde minst en meters avstand til andre. 

Munnbind

Munnbind skal brukes i alle fellesområder og ved ombord- og ilandstigning. Vi anbefaler FFP2, KN95, N95 eller medisinske munnbind. 

Håndvask

Alle gjester bes om å utvise god håndhygiene og vaske hendene ofte. Du må alltid vaske eller sprite hendene før måltider. Håndsprit er tilgjengelig rundt på skipet. 

Ved covid-19-symtomer

Dersom du blir syk eller mistenker at du kan ha covid-19 mens du er om bord, må du gå til din lugar og ringe resepsjonen så raskt som mulig. 

Testing om bord

Vi har hurtigtester om bord slik at vi kan testet deg dersom du mistenker at du kan være smittet. 

Temperaturmåling

Det er kontaktfri måling av kroppstemperatur ved gangvei og ved inngangen til alle restauranter. 

Sykepleier

Alle våre skip har sykepleier om bord. Sykepleieren og mannskapet har ansvaret for å følge opp eventuell mistanke om smitte. 

Renhold

Vårt allerede strenge renhold om bord er ytterligere forsterket under covid-19-pandemien.  Vi rengjør og desinfiserer alle lugarer og hyppig berørte overflater i fellesområder rutinemessig. 

Mannskapet

Mannskapet testes ved påmønstring og etter faste intervaller den første tiden om bord. 

Ventilasjon

Klima- og ventilasjonsanlegget vårt gir en kontinuerlig forsyning av frisk luft. Vi resirkulerer ikke luften om bord.  

Ved smitte

Dersom du tester positivt om bord, vil vi i samarbeid med lokale myndigheter få deg til et karantenested på land.  

Utflukter og opphold på land

Smittevern

Vi har samme smittevernregler for utflukter som vi har om bord. Vi oppfordrer også alle til å bruke munnbind under besøk på land. 

Endringer

På grunn av covid-19-pandemien kan utfluktsprogrammet endre seg på kort varsel om det blir endringer i smittesituasjonen. 

Vær oppmerksom på at våre smittevernstiltak kan endre seg på kort varsel, både før og under din reise. Vi følger forløpende med på myndighetenes regler og anbefalinger.