Tryggere sammen

Les mer om prosedyrene våre, se videoene eller sjekk FAQ – Ofte stilte spørsmål – for å få en bedre forståelse for hvilke tiltak vi har ombord

Før ombordstigning

For å beskytte gjester og besetning, må vi sørge for at de som går om bord på skipene våre ikke er smittet med covid-19. Det er viktig at du sannferdig bekrefter at du ikke har noen symptomer på covid-19 før du går ombord.

 • Du må fylle ut et egenerklæringsskjema før du kan reise med oss. I dette skjemaet erklærer du at du ikke har noen symptomer på covid-19, og at du ikke har hatt kontakt med noen som har vært smittet med viruset i løpet av de siste 14 dager. Hold utkikk etter e-post fra oss med dette skjemaet ca. 24 timer før avreise. Fyll inn svarene dine, og returner skjemaet til oss på e-post. Hvis du ikke kan fylle ut skjemaet digitalt, finnes det papirkopier tilgjengelig når du kommer til innsjekk. Fyll ut all den påkrevde informasjonen. Vi kan benytte oss av retten til å nekte deg ombordstigning hvis deler av skjemaet mangler eller er ufullstendig utfylt.
 • Du må også bekrefte at du samtykker i å følge alle gjeldende reiserestriksjoner fra norske myndigheter på reisetidspunktet.
 • Ved ombordstigning skanner vi temperaturen din med en kontaktløs skanner. Hvis du har symptomer, vil du bli nektet ombordstigning.
 • Du må også samtykke i å bli testet når som helst under sjøreisen hvis du utvikler symptomer på covid-19.
 • Hvis du er vaksinert, ta med offisiell dokumentasjon på dette.
 • Det medisinske teamet vårt kan utføre covid-19-hurtigtester hvis det er behov. Testen gir resultat på ca. 20 minutter. En helse- og sikkerhetskoordinator og en sykepleier jobber om bord under alle våre seilinger langs norskekysten.

Cruisekort

Praksis for testing av besetning

Vår besetning skal sikre at du får en god opplevelse under seilingen. For å holde alle trygge, ber vi hele besetningen om å følge en rekke strenge sikkerhetstiltak.

 • Besetningen må følge alle retningslinjer fra Folkehelseinstituttet og fylle ut et egenerklæringsskjema der de må oppgi at de ikke har symptomer på covid-19, og at de ikke har hatt kontakt med noen som har vært smittet med viruset i løpet av de siste 14 dager.
 • Før besetningen går om bord på skipet, har de fullført et covid-19-opplæringsprogram med hygieneprosedyrer og infeksjonshåndtering. De har også gjennomgått grundig førstehjelpsopplæring.
 • Vår sykepleier er tilgjengelig på alle våre seilinger langs norskekysten, hvis det skulle oppstå medisinske problemer.
 • Før ombordstigning vil en temperaturskanning utføres på hele besetningen. Hvis skanningen viser høy temperatur, vil det medisinske teamet utføre en hurtigtest for å sjekke for covid-19-smitte. Resultatet blir klart på bare 20 minutter.

 • Kun besetning som er friske vil kunne gå om bord på skipene våre. Skulle noen utvikle symptomer i løpet av et cruise, vil vedkommende bli isolert til sykepleieren har utført en hurtigtest med negativt resultat.
 • Daglige temperaturkontroller utføres på hele besetningen.
En mann som står foran et fjell

Ombordstigning og ilandstigning

Når du går på eller av skipet, tar vi forholdsregler som bruk av munnbind, temperaturskanninger og grundig håndhygiene. Dette gjelder både for gjester og besetning. Du vil også måtte holde minst én meters avstand fra andre gjester.

 • Når du går om bord på skipet, må du bruke munnbind, gjennomføre en kontaktløs feberskanning og benytte hånddesinfiseringen som er plassert ved inngangen.
 • Hvis temperaturskanneren viser en høy temperatur, vil sykepleieren om bord utføre en hurtigtest for å sjekke om du har covid-19. Det tar bare 20 minutter for å få testresultatet. Hvis du har symptomer vil du ikke kunne gå om bord.
 • Hvis du ikke allerede har returnert egenerklæringsskjemaet på e-post, må du fylle det ut manuelt og levere det i resepsjonen. Du får ikke gå om bord uten å ha svart på spørsmålene i skjemaet.

Rengjøring

Vi har alltid fulgt en svært høy standard når det gjelder rengjøring av skipene våre. Standarden har nå blitt forbedret med nye rengjøringsprosedyrer for å forhindre spredningen av covid-19.

 • På alle våre skip benyttes den siste vitenskapelige teknologien for å eliminere covid-19. Lugarer og fellesarealer desinfiseres ved elektrostatisk spraying. Vi benytter BarrierTech, et desinfeksjonsmiddel som har dokumentert effekt på viruset.

 • Alle fellesområdene blir hyppig desinfisert. Metoden er godkjent av Statens legemiddelverk. Middelet gir langvarig beskyttelse og er 99,999 % effektivt mot de fleste bakterier og virus. Det er alkoholfritt, pH-nøytralt og ikke-brennbart, og er trygt for deg og miljøet på skipene våre.

 • Vi har strenge rengjøringsrutiner og regelmessige hygieneinspeksjoner.
 • I tillegg har vi eksterne partnere som utfører faste og uanmeldte inspeksjoner på alle skip.
 • I tillegg sjekker vi jevnlig varme-, ventilasjon- og klimaanlegg, og overvåker kvaliteten på drikkevannet om bord for å sikre alle en trygg seilas.

Fysisk avstand

Vi har lagt til rette for fysisk avstand når du er ombord.

 • Vi har redusert antallet gjester om bord, for å bidra til at alle kan holde trygg avstand. Vi har fått gulvmarkeringer flere steder på skipet for å gjøre det lettere å holde trygg avstand.

 • Du blir bedt om å bruke munnbind i alle offentlige områder, inkludert uteområder der det ikke er mulig å opprettholde den anbefalte fysiske avstanden.
 • Vi har også redusert antall sitteplasser i restaurantene våre, og du må reservere bord. Vi tilbyr takeaway fra våre restauranter hvis du ønsker å spise på lugaren.

 • Treningsfasiliteter, badstue og boblebad vil nå være åpne for maksimalt to personer om gangen. Et registreringsskjema vil være tilgjengelig i resepsjonen med en kapasitet på 50 eller flere passasjerer.

Retningslinjer for bruk av munnbind

Vi har innført tiltak for fysisk avstand og bruk av munnbind på alle seilingene våre. Besetningen bruker munnbind i alle fellesarealer, når de tilbereder måltider i byssene og når de rengjør lugaren din. Du må bruke munnbind i alle fellesarealer på skipet. Munnbind er også påkrevd ute i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde fysisk avstand. Alle må følge gjeldende krav til bruk av munnbind på reisetidspunktet.

Du må også bruke munnbind under ombordstigning og ilandstigning. Vi ber vi deg også om å bruke munnbind når vi er på utflukter og besøker lokalsamfunn langs kysten.

Vi har fått gulvmarkeringer på plass over hele skipet for å indikere anbefalt fysisk avstand, for å hjelpe deg med å holde minst én meters avstand fra andre.

Mat og drikke

Å nyte deilig mat om bord er en stor del av opplevelsen når du seiler med oss. Vi har reorganisert restaurantene våre for å sikre at du kan kose deg uten bekymring.

Utflukter på land

Vi jobber tett med lokale utfluktspartnerne for å sikre at utfluktene alltid er i tråd med bransjens og nasjonale retningslinjer for sikkerhet. Vi krever at utfluktspartnerne våre følger de strengeste sikkerhetstiltak for å kunne gjennomføre utflukter for gjestene våre.

Medisinsk team om bord

Skipene våre langs norskekysten seiler med en sykepleier og en helse- og sikkerhetskoordinator om bord. Dette teamet er tilgjengelig når du reiser med oss. Langs norskekysten er vi aldri langt fra land, og du kan raskt få tilgang til sykehus og helsetjenester hvis behovet skulle oppstå.

Symptomer om bord

Det er vårt ansvar å sørge for at våre gjester og besetning er beskyttet mot infeksjoner når de reiser med oss. Hvis du skulle utvikle symptomer på covid-19 under reisen, må du umiddelbart isolere deg på lugaren din og varsle oss ved å ringe resepsjonen. Vårt medisinske team vil komme til lugaren din for å ta en covid-19-hurtigtest. Resultatet er klart på bare 20 minutter. Jo fortere du informerer oss, desto raskere kan vi handle for å stanse en mulig spredning.

Hvis testresultatet skulle være positivt, starter vi umiddelbart sporings- og testprotokoller i samarbeid med lokale myndigheter. For å forhindre at viruset sprer seg til andre, må du isolere deg på lugaren. Vi gjør vårt ytterste for at oppholdet ditt blir så behagelig som mulig. Ventilasjonssystemet på skipene våre resirkulerer aldri luft. Mulighet for luftbåren smitte er dermed ikke tilstede.

Febermåling

Har du spørsmål?

Før ombordstigning

Vi gjør oppmerksom på følgende lettelser i restriksjonene for reiser med Hurtigruten langs norskekysten fra 1. juni 2021

 • Skipene vil kunne øke passasjerkapasiteten til totalt 180 personer
 • Minimum avstandskrav innvendig (alle områder) vil bli redusert fra to meter til én meter
 • Kun passasjerer med symptomer vil bli testet. Besetningen vil fortsatt bli testet uavhengig av symptomer.
 • Utvalgte utflukter vil nå være tilgjengelig for gjestene.
 • Utvalgte aktiviteter om bord vil nå være tilgjengelig for gjestene, med maksimalt 30 gjester utvendig, og 20 gjester innvendig for velkomst- og sikkerhetsmøtet.
 • Treningsfasiliteter, badstue og boblebad vil nå være åpne for maksimalt to personer om gangen. Et registreringsskjema vil være tilgjengelig i resepsjonen med en kapasitet på 50 eller flere passasjerer.
 • Explorer-salongen vil nå være åpen. Alkohol vil kun være tilgjengelig ved bordservering. Åpen frem til midnatt.
 • Fra 15. juni vil restauranten Kysten Fine Dining være åpen.

Hvis du planlegger å reise, og er usikker på om du er frisk, ber vi deg om å snakke med legen din og ta en covid-19-test først. Vi ber deg om å la være å reise hvis du mistenker at du kan være syk.

Før du kan komme om bord, må du fylle inn et egenerklæringsskjema. Du må svare ærlig på forskjellige spørsmål rundt din covid-19-historikk.

Ved ombordstigning måler vi temperaturen på alle gjestene våre med en kontaktløs skanner. Det samme skjer ved inngangen til restaurantene. For å reise med oss, må du samtykke i å få temperaturen sjekket.

Til enhver tid har vi et medisinsk team om bord. Hele besetningen vil overvåke covid-19-tiltak, og ha tett oppfølging på sikkerhetsprotokoller over hele skipet. En sykepleier jobber også om bord for å sørge for din sikkerhet.

Kun passasjerer med symptomer vil bli testet. Besetningen vil fortsatt bli testet uavhengig av symptomer.

Hvis du utvikler symptomer mens du reiser med oss, ber vi deg om å isolere deg på lugaren og gi beskjed til resepsjonen. Det medisinske teamet vil komme til lugaren din for å utføre en hurtigtest for covid-19.

Ombordstigning og ilandstigning

Det er gulvmarkeringer som indikerer anbefalt avstand. Besetningen vil hjelpe til med å sørge for fysisk avstand ved ombordstigning og ilandstigning.

Ja, du kan reise uten å bestille lugar på havn-til-havn-reiser på dagtid.

Du må bestille lugar hvis du befinner deg på skipet mellom kl. 23.00 og 06.00.
Du må bestille reisen din på forhånd. På grunn av helseforebyggende planlegging er det ikke mulig å bli med på en sjøreise uten forhåndsbestilling.

Fasiliteter om bord

Treningsfasiliteter, badstue og boblebad vil nå være åpne for maksimalt to personer om gangen. Et registreringsskjema vil være tilgjengelig i resepsjonen med en kapasitet på 50 eller flere passasjerer.

Munnbind

Boblebadene, treningsrommet, bassenget og badstuen er stengt inntil videre. Dette kan endre seg hvis nasjonale retningslinjer endrer seg.

Vi ber deg om å bruke munnbind i alle fellesarealer innendørs, unntatt når du har satt deg for å spise i restaurantene.
Vi ber deg også for tiden om å bruke munnbind ute på dekk.
Vi overvåker helsesituasjonen om bord nøye. Kontakt besetningen for å få mer informasjon om gjeldende status og regler.

Restauranter / måltidstilbud

 • Explorer-salongen vil nå være åpen. Alkohol vil kun være tilgjengelig ved bordservering. Åpen frem til midnatt.
 • Fra 15. juni vil restauranten Kysten Fine Dining være åpen.

Det er viktig at du ankommer til tidspunktet på reservasjonen din. Hvis du kommer sent, kan vi måtte endre reservasjonen din.

Følg gulvmarkeringene som indikerer anbefalt avstand til andre gjester.
Du må desinfisere hendene ved desinfiseringsstasjonene ved døren. Du må også gå gjennom febermåleren for å komme inn i restauranten.

Ja, unntatt når du sitter ved bordet. Gjestene må også bruke munnbind ute på dekk.

Utflukter og turer på land

 • Utvalgte utflukter vil nå være tilgjengelig for gjestene.
 • Utvalgte aktiviteter om bord vil nå være tilgjengelig for gjestene, med maksimalt 30 gjester utvendig, og 20 gjester innvendig for velkomst- og sikkerhetsmøtet.

Du kan besøke lokalsamfunn og gå fritt rundt, unntatt når lokale restriksjoner umuliggjør dette. Hvis det er et virusutbrudd i en havn, vil du ikke kunne besøke stedet.

Vi ber deg om å bruke munnbind. Når du besøker lokalsamfunn i disse utfordrende tidene, ber vi deg om å alltid bruke munnbind og følge lokale regler for infeksjonskontroll. Vi tar alle forholdsregler for å unngå at viruset kommer om bord på skipet, så du kan slappe av og være trygg når du seiler med oss.

Nei. På dette tidspunktet er det ikke tillatt med besøk om bord.

Skade eller sykdom om bord

Vi har hurtigtester for covid-19 tilgjengelig om bord på alle skip. Testene utføres av det medisinske teamet ved behov. Vi har en sykepleier om bord på alle seilinger langs norskekysten.

Hold deg på lugaren, og gi oss øyeblikkelig beskjed ved å ringe resepsjonen. Et medisinsk team vil komme til lugaren for å evaluere tilstanden din. Hvis du har symptomer som samsvarer med COVID-19, vil det medisinske teamet utføre en hurtigtest for å bekrefte eller avkrefte mistanken.

Hvis testen er positiv og du har covid-19, må du og dine nærkontakter isolere dere på lugaren frem til situasjonen har blitt klarert med nasjonale helsemyndigheter.

Det er mange sykehus langs norskekysten. Vi er aldri langt fra land og tilgjengelige helsetjenester. I nødsituasjoner vil vi enten seile til nærmeste havn som tilbyr medisinsk hjelp, eller tilkalle et helikopter som kan ta deg med til nærmeste sykehus.

Ja, hvis en covid-19-infeksjon bekreftes om bord, vil alle gjestene bli informert. Hvis dette skjer, vil vi kunne innføre flere restriksjoner om bord for å unngå spredning av viruset. Restriksjonene vil bli bestemt i tett samarbeid med nasjonale helsemyndigheter.

Besetningen må fylle ut et egenerklæringsskjema, og alle må være friske for å komme om bord på skipet. Vi har hurtigtester om bord på alle våre skip, som gir testresultatene på 20 minutter. Vi vil alltid følge norske myndigheters retningslinjer for å holde alle trygge.

Hvis noen i besetningen begynner å føle seg syke, vil han/hun bli isolert og testet for covid-19. Hvis vedkommende tester positivt, vil han/hun bli isolert på en lugar som er holdt av til dette formålet. Vi har et spesielt testprogram for besetningen vår, for å sikre at alle er trygge.

Kapasitet passasjerer og mannskap

Ja, vi seiler med redusert kapasitet. Så lenge fysisk avstand er anbefalt som et forebyggende tiltak mot en pågående global pandemi, vil vi operere med begrenset passasjerkapasitet. Vi har en rekke skip i forskjellige størrelser, så det nøyaktige antallet passasjerer vil variere fra skip til skip. Dette gjør at du kan holde god og ansvarlig avstand fra andre. Det vil være enda bedre plass på de allerede romslige skipene våre.

Generell informasjon

Du må bestille reisen din på forhånd. På grunn av helseforebyggende planlegging er det ikke mulig å bli med på en sjøreise uten forhåndsbestilling.

Før du kan komme om bord, må du fylle inn et egenerklæringsskjema. Du må svare ærlig på forskjellige spørsmål rundt din covid-19-historikk.

Du må samtykke i å få temperaturen målt ved ombordstigning og før du kommer inn i restaurantene.

Du må også samtykke i å bli testet for covid-19 hvis en temperaturmåling indikerer høy temperatur eller du har symptomer som må utredes.

Du må holde god avstand fra andre og bruke munnbind i alle fellesarealer innvendig på skipet, unntatt når du har satt deg for å spise i en av restaurantene våre.

Vi ber deg også om å bruke munnbind ute på dekk.

Vask og desinfiser hendene ofte, og alltid før du går inn i restaurantene.

Hvis du ikke føler deg bra, eller mistenker at du kan være syk, ber vi deg om å isolere deg på lugaren og ringe resepsjonen øyeblikkelig. Det medisinske teamet vil komme og se hvordan du har det og utføre en covid-19-test.

Det er plassert infoskjermer rundt på hele skipet, og her vil viktig sikkerhetsinformasjon bli delt. Du kan også ringe resepsjonen fra lugaren døgnet rundt.

Du kan spørre personalet i resepsjonen eller andre i besetningen. De vil kunne henvise deg videre eller be noen om hjelpe deg. Du kan også ringe resepsjonen fra telefonen på lugaren.

Skipet rengjøres og desinfiseres i hver endehavn, og alle lugarer rengjøres og desinfiseres mellom hver bruk.

Vi bruker et rengjøringsmiddel som er bevist å eliminere virus på alle berøringsflater. Vi bruker elektrostatisk rengjøring med sterke desinfiseringsmidler i alle områder av skipet ofte. Alle fellesarealer desinfiseres med tåkesprøyting, som er bevist å eliminere virus.

Vi sjekker jevnlig varme-, ventilasjons- og sanitærteknikk om bord. Vi overvåker kontinuerlig også kvaliteten på drikkevannet om bord.
Eksterne partnere utfører kunngjorte og uanmeldte hygieneinspeksjoner på alle skipene våre.

Ingen luft sirkuleres mellom lugarene på skipene våre. Smitteoverføring fra lugar til lugar er ikke mulig.

Utforsk destinasjonene våre

Se tilbudene våre