Norskekysten FAQ - Ofte stilte spørsmål

Dette utvalget av ofte stilte spørsmål har som hensikt å besvare mange av dine spørsmål. Hvis du fremdeles lurer på noe, vennligst ta kontakt på telefon, epost eller chat.

Generelle spørsmål

Du kan lese og laste ned våre brosjyrer på nettsiden ved å trykke på “Les våre kataloger” som du finner under menyen. For å få tilsendt en brosjyre kan du kontakte ditt lokale reisebyrå. 

 

Er du ute etter inspirerende artikler om steder vi besøker kan du se om du finner det du leter etter blant våre inspirasjonssider.

Ja, du kan bestille flyreisen gjennom oss gitt at du har bestilt/bestiller en Hurtigruten reise.  

Hurtigruten er ikke som et konvensjonelt cruise. Våre 11 kystskip seiler langs norskekysten fra Bergen til Kirkenes og tilbake til Bergen, med avgang fra Bergen hver dag. På veien besøker vi 34 unike havner, og flere større og mindre byer, samt utforsker flotte fjorder og UNESCOs verdensarvsteder. Denne blandingen av lokale møter, spektakulær natur og valgfrie utflukter gir en enestående mulighet til å oppleve Norge.

 

Hurtigruten Expeditions bygger på vår unike utforskerarv fra 1893, og appellerer til de som verdsetter erfaring og personlig utvikling over overdreven luksus. På en ekspedisjonsreiser vil du bli ledsaget av et dyktig mannskap og ekspedisjonsteam på et av våre fem ekspedisjonsskip (MS Fram, MS Fridtjof NansenMS Roald Amundsen, MS Spitsbergen, MS Otto Sverdrup, MS Nordstjernen, MS Maud og MS Santa Cruz II). Ekspedisjonsreiser tar deg på fantastiske naturbaserte opplevelser i verdens ytre hjørner: Antarktis, Svalbard, Grønland, Island, Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Karibia og Mellom-Amerika ,Nordvestpassasjen og Alaska.

Priser og bestilling

Vennligst se våre vilkår og betingelser her.

Dersom endelig betaling er gjennomført, vil du motta reisedokumenter elektronisk ca. 2-3 uker før avreise.

Merk: Dette gjelder ikke for havn til havn reiser.

Det er flere måter å bestille utflukter på. Utflukter kan bestilles via nettsiden, over telefon og om bord skipet.

 

Hvis du bestiller reisen på våre nettsider, kan de fleste utflukter forhåndsbestilles og legges til på reisen. Utflukter som tilbys på den aktuelle destinasjonen er oppført under «opplevelser».   

 

Utflukter som ikke kan reserveres før reisen, kan bestilles fra reiseleder eller ekspedisjonsteamet om bord.

 

Alle utflukter er underlagt tilgjengelighet og kan bli utsolgt. Vi anbefaler å forhåndsbestille på nettsiden eller over telefonen, der det er mulig.

 

Ta med førerkortet ditt hvis du har forhåndsbestilt eller planlegger å delta på noen av snøscooter eller ATV utfluktene. Utflukter kan avlyses som følge av ruteavvik, værforhold eller for få påmeldte. Hvis forhåndsbestilte utflukter kanselleres, vil du motta refusjon om bord i NOK.

 

Vær oppmerksom på at du ikke har fritt valg av hotell dersom utflukten inneholder hotellovernatting.

 

Dessverre er det ikke mulig å endre til halvpensjon på en reise med våre ekspedisjonsreiser . På ekspedisjonsreiser tilbyr vi kun helpensjon inkludert drikke. På ekspedisjonsreiser vil våre «suite» gjester ha rett på tilleggstjenester.

Alle gjester som sjekker inn på Hurtigruten-terminalen eller om bord på våre skip, må presentere et gyldig pass eller myndighetsgodkjent ID-kort. På Explorer-reiser aksepteres kun pass som gyldig ID, og det kreves at passet må være gyldig 6 måneder etter endt reise. Vennligst send oss passnummeret ditt umiddelbart etter bestilling av en Explorer-reise.

Fleksible priser er priser som er kapasitetsstyrte og avhengig av tilgjengelighet. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale for en innvendig lugar. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

Du trenger ikke en PIN-kode for kredittkortet ditt når du foretar betalinger på vår nettside eller over telefonen. Du vil bli bedt om å oppgi kredittkorttype, kortnummer, utløpsdato og kortverifikasjonskode (CVV).

Nei, det du har fått er en betalingsbekreftelse. Nederst på side 2 av fakturaen står betalingsoppsummering.

Nei, dessverre må alle medlemsrabatter oppgis ved bestillingstidspunktet. Vi kan ikke legge inn rabatten i ettertid på internettbookinger.

Ja, du kan betale hele reisen her.

Våre reisepriser er basert på at to personer reiser sammen og deler en lugar. Våre priser er basert per lugar, fordelt på to personer. Reiser man alene får man betale for hele lugaren, men man trenger ikke betale for måltidene til person nummer to.

 

Ofte har vi lugarer uten singeltillegg på utvalgte datoer og reiser langs norskekysten (Bergen - Kirkenes - Bergen eller Kirkenes - Bergen) og ekspedisjonsreiser.

Skip

Du kan betale med kontanter eller kredittkort om bord på skipene våre på kystreiser i Norge. Vi tar Visa, American Express, Diners eller MasterCard. Dessverre støtter ikke systemet vårt Maestro Card. Merk at når du bruker kredittkort om bord på skipet vil kontoen din debiteres i Euro. En eventuell vekslingskurs vil være den som kredittkortselskapet ditt bruker.

På ekspedisjonsreiser kan du imidlertid kun betale med kredittkort. MS Nordstjernen tar ikke American Express. Kredittkortet må være gyldig i mer enn tre måneder etter oppholdet ditt om bord. Merk at når du bruker kredittkort om bord på skipet vil kontoen din debiteres i EUR (unntatt på MS Nordstjernen, der kontoen debiteres i norske kroner). En eventuell vekslingskurs vil være den som kredittkortselskapet ditt bruker.

For å gjøre det enklere for deg, tilbyr vi også et cruisekort-system om bord på alle skipene våre. Dette systemet lar deg belaste alle kjøp om bord på cruisekortet. En cruisekort-konto kan opprettes ved alle betalingssteder om bord på skipet. Vi tar VISA, Master Card, Diners, American Express eller kontanter (NOK, EUR, GBP, USD) som depositum. En spesifisert kontoutskrift vil bli sendt på e-post. Kontakt resepsjonen hvis du trenger en utskrift. Cruisekort-kontoen må gjøres opp innen kl. 22.00 siste kveld om bord.

For å gjøre det enklere for deg, vil forbruket på cruisekortet automatisk trekkes fra kredittkortet ditt. Kredittkortet må være gyldig i minst tre ytterligere måneder. Eventuelle avvik må rapporteres før ilandstigning. Dette gjelder også hvis du ønsker å betale delvis med kontanter og delvis med kredittkort. Valutaen som brukes om bord er spesifisert ovenfor. Valutakursene ligner de som brukes på et hotell. Sjekk med resepsjonen for forskjellige betalingsmetoder. Merk at en PIN-kode kan være påkrevd når du betaler med ditt personlige kredittkort om bord.

Ja, WiFi er tilgjengelig på alle skip mot et gebyr. Vær oppmerksom på at ved noen av seilingene i fjerntliggende områder, kan internettilgang og mobildekning være begrenset.

Vi ønsker gjester som har begrenset mobilitet hjertelig velkommen på våre skip. Alle skip har hvert fall en kabin tilrettelagt for rullestolbrukere. 

Boblebad finnes på MS Roald Amundsen, MS Fram, MS Spitsbergen, MS Midnatsol, MS Trollfjord, MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp og MS Finnmarken (har basseng også). Alle skip med unntak av MS Lofoten har treningsrom.

MS Midnatsol, MS Finnmarken og MS Vesterålen har lekerom.

Ingen av ekspedisjonsskipene har lugarer tilrettelagt for kjæledyr.

Nei, vi selger kun hele lugarer. Hvis du reiser alene, må du bestille en hel lugar til deg selv.

 

Ofte har vi lugarer uten singeltillegg på utvalgte datoer og reiser langs norskekysten (Bergen - Kirkenes - Bergen eller Kirkenes - Bergen) og ekspedisjonsreiser.

Kystruten

Ja, om skipet befinner seg i havnen i 30 minutter eller lenger, oppfordrer vi alle gjester til å gå i land. I enkelte havner stopper skipene i bare 15 minutter. Her ber vi om at gjestene holder seg ombord for å unngå risiko. Ruteplanen kan du finne her.

Vennligst vær ved alle havner, unntatt Bergen, 15-20 minutter før avreise. For avganger fra Bergen er den siste innsjekkingen 30 minutter før avreise.

Terminalen i Bergen er åpen for innsjekking av bagasje fra kl. 13.00 til 14.30, og innsjekking for passasjerer starter fra kl. 15.00 og ombordstigning fra kl. 16.00. Innsjekking på terminalen er mulig frem til kl 19.30 hele året, etter dette må man sjekke inn om bord. Lugarer er tilgjengelig fra kl. 18.00.

For Bergen, Trondheim, Tromsø og Kirkenes bør du ankomme minst 1 time før avreise for å ha tid til å laste bilen på skipet. For andre havner er 30 min før tilstrekkelig.

  Maks lengde i meter Maks bredde i meter Maks høyde i meter Maksvekt i kilo
MS Kong Harald 6,40 2,40 2,25 5000
MS Midnatsol 6,40 2,40 2,30 5000
MS Nordkapp 6,40 2,40 2,20 5000
MS Nordlys 6,40 2,40 2,20 5000
MS Polarlys 6,40 2,40 2,20 5000
MS Richard With 6,40 2,40 2,20 5000
MS Trollfjord 6,30 2,40 2,30 5000
MS Vesterålen 5,40 2,40 1,85 5000
MS Nordnorge 6,50 2,40 2,40 5000

Ønsker du å sende bilen eller annet gods med Hurtigruten, uten selv å reise med, ta kontakt med Nor Lines sentralt eller nærmeste ekspedisjon:

 

Nor Lines AS
Nedre Holmegate 30
Postboks 655
4003 Stavanger

Tlf: +47 73 50 62 38 
E-post: [email protected]

Dersom gjestene har bestilt utflukter gjennom Hurtigruten, inkluderer utflukten transport fra og til skipet. Hvis skipet har seilt til en annen havn i løpet av tiden du er på utflukten, vil du bli fraktet til neste havn slik at du kommer om bord på skipet igjen.  

Vi har dessverre ikke ventelister. Dersom alle lugarer er opptatt på en seiling, oppfordrer vi til å sjekke igjen senere eller forsøke en annen dato.

Du kan velge lugarkategori, men du kan dessverre ikke spesifisere lugarnummer på reiser under 5 døgn.

For reiser som er kortere enn 23 timer er det mulig å bestille dekksplass. Dersom reisen varer lengre enn 23 timer, må lugar bestilles. 

For å finne adressen til de ulike havnene, vennligst se vår havneside og klikk på ønsket havn.

For å finne kontakt informasjon til de ulike skipene, vennligst besøk vår skipsside og klikk på ønsket skip.

Datoer der hele solskiven er over horisonten. Du vil bare oppleve midnattssolen når du er nord for Polarsirkelen. Under finner du en oversikt over hvor og når du kan se midnattssolen.

 

Sted første dag siste dag: 

  • Nordkapp 13. mai - 31. juli 
  • Hammerfest 16. mai - 28. juli 
  • Vardø 16. mai - 28. juli 
  • Tromsø 20. mai - 25. juli 
  • Harstad 24. mai - 20. juli 
  • Svolvær 28. mai - 17. juli 
  • Bodø 03. juni - 11. juli

Nordlyssesongen går fra oktober til slutten av mars, når det er minst sollys. Nordlys er mest fremtredende over Polarsirkelen, så jo mer tid du oppholder deg langt Nord, desto bedre er sjansene dine for å oppleve nordlys. Mer informasjon om nordlyset finner du her.

Helse og sikkerhet / Covid-19

Våre gjesters sikkerhet, helse og velvære er svært viktig for oss. Vi har introdusert flere nye prosedyrer på alle skipene våre, utformet for å holde deg trygg mot covid-19. Vi vil kontinuerlig oppdatere disse tiltakene i henhold til lokale myndigheters siste retningslinjer.

Vennligst sjekk her for å få all informasjon rundt helse og sikkerhet.