Formaliteter og reisedokumenter for sjøreiser langs norskekysten

Takk for at du har valgt å reise med Hurtigruten. Sett av noen minutter til å gjøre deg kjent med det som trengs av formaliteter, og se gjennom reisedokumentene dine.

Hvis du skal på ekspedisjonsreise til Norge ombord på  MS Otto Sverdrup eller MS Maud, vennligst klikk her.

Innreisekrav

Pass, visum og immigrasjonskrav

Samtlige som skal reise med Hurtigruten, må fremvise gyldig pass/legitimasjon. Ha ID klar når du går om bord. Ombordstigning kan nektes hvis gyldig ID ikke vises ved innsjekking. Dette gjelder for alle gjester, inkludert innbyggere fra skandinaviske land. Dersom du planlegger å reise til Svalbard må du ta med pass.

Det er ditt ansvar å sjekke og oppfylle kravene til pass, visum, helse og immigrasjon som gjelder for din reise. Vi kan kun gi deg generell informasjon om slike forhold. Du må sjekke kravene som gjelder for din egen situasjon med de aktuelle ambassader og/eller konsulater samt din egen lege ved behov. Gjeldende krav kan endres, og du må sjekke den oppdaterte situasjonen i god tid før avreise.

Hvis passet ditt utløper om mindre enn ett år, bør du sjekke med ambassaden til landet du skal besøke. For ytterligere informasjon, viser vi https://www.politiet.no/tjenester/pass/ut-a-reise/.

For reiser i EØS må du søke om å få utstedt europeisk helsetrygdkort (EHIC) før avreisen. For ytterligere informasjon viser vi til https://helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort.

Oppdatert reiserådgiving og helseanbefalinger (herunder om anbefalte vaksiner) kan fås fra Utenriksdepartementet ved å besøke https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/# samt linker som er tilgjengelig på dette nettstedet.

Reisende uten norsk pass, herunder andre EØS borgere, må rådføre seg med ambassade eller konsulat for de(t) land(ene) som disse skal reise til/gjennom for informasjon om pass- og visumkrav.

Vi påtar oss ikke noe ansvar dersom du ikke kan reise, eller pådrar deg eventuelle andre tap som følge av at du ikke oppfyller eventuelle pass- visum, - immigrasjonskrav eller helseanbefalinger. Du samtykker også i at du vil refundere oss for eventuelle bøter eller andre kostnader som vi pådrar oss som følge av at du ikke overholder slike krav og anbefalinger.

*

For de mest oppdaterte veiledningene om reise til Norge, og det nyeste fargekodede kartet for karantenekrav, er det vesentlig å sjekke Folkehelseinstituttets nettside

Interaktivt reisekart

Bruk vårt interaktive kart for å holde deg oppdatert på hvilke land som er åpne for reise akkurat nå og få informasjon om potensielle innreisekrav.

Tryggere sammen

Når du seiler om bord på Hurtigruten langs norskekysten, om det er i 12 dager eller noen få timer, er din sikkerhet vår høyeste prioritering. En rekke tiltak er på plass, utformet for å redusere spredningen av covid-19 og andre smittsomme luftveissykdommer. Vi vil kontinuerlig oppdatere disse protokollene basert på siste retningslinjer fra norske helsemyndigheter.

Våre sikkerhetsprosedyrer: Tryggere sammen

Du kan lese om helse- og hygienetiltakene til flyselskapene vi samarbeider med på deres dedikerte nettsider.

 

Praktisk informasjon

Vi har mer enn 70 aktiviteter som tar deg enda tettere på norskekysten. Prøv en rekke sesongbaserte opplevelser både til sjøs og på land med de valgfrie utfluktene våre:

Ikke sikker på hva du skal pakke for reisen? Vi har satt sammen en pakkeliste for deg, som passer for alle årstider langs Norskekysten. 

Informasjon om rutetider og endringer på seilingsplanen finner du her:

Andre spørsmål? Les våre ofte stilte spørsmål.

Reiseinformasjon for passasjerer langs norskekysten

Dine reisedokumenter

Du skal ha mottatt disse dokumentene fra oss:

  • Reiserute (bare for informasjon)
  • Transportkuponger (hvis du har bestilt transport)
  • Norge/Sognefjorden i et nøtteskall-billetter (hvis bestilt)
  • Informasjon om før-/etterprogram (hvis bestilt)

Du kan også se og/eller laste ned:

  • Informasjon om destinasjonen (PDF) – I dette dokumentet finner du viktig informasjon om ting du må ordne før du reiser. Du får også pakketips samt informasjon om opplevelsen om bord og hva du kan forvente deg.
  • Ankomst/avreise informasjon (PDF) 2022 – I dette dokumentet finner du viktig informasjon om flyvninger og transport i Norge.
  • Bagasjelapp for reisen langs norskekysten – Klikk på lenken for å åpne bagasjelappdokumentet. Klikk deretter på nedlastningsknappen. Du kan velge å åpne PDF-filen i en nettleser eller lagre den på datamaskinen din. Klikk på utskriftsikonet og følg instruksjonene. Skriv ut bagasjelapp. Fest denne på alle kolli som du sjekker inn.

Hos Hurtigruten har vi forpliktet oss til bærekraft, og vi søker alltid å minimere den negative påvirkningen av driften vår. Derfor distribuerer vi bare reisedokumenter digitalt.

For alle andre tjenester bestilt med Hurtigruten, er det ikke nødvendig å skrive ut dokumenter. Du trenger bare å fremvise gyldig pass eller offisiell godkjent legitimasjon for å sjekke inn. Du trenger ikke kuponger eller kjøpsbekreftelse for hoteller, utflukter på land eller sjøreiser du har bestilt med Hurtigruten.

Hvis du har bestilt fly med oss, trenger du ikke papirbilletter. Du får ombordstigningskortet når du sjekker inn på flyplassen. Se reiseinformasjon rundt ankomst/avreise for mer informasjon.

Les alle dokumentene nøye, og kontakt reisebyrå, turoperatør eller Hurtigruten (hvis du har bestilt direkte fra oss) dersom du har spørsmål. Vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord på verdens vakreste sjøreise!

Les våre vilkår og betingelser.