Formaliteter og reisedokumenter for turene med Hurtigruten

Takk for at du valgte å reise med Hurtigruten. Sett av noen minutter til å gjøre deg kjent med det som trengs av formaliteter, og se gjennom reisedokumentene dine.

Hvis du skal på et ekspedisjonscruise til Norge med MS Otto Sverdrup eller MS MS Maud, klikk her.

Innreisekrav

Formaliteter

Alle gjester som sjekker inn ved Jekteviksterminalen eller om bord på skipene våre, må fremvise gyldig pass eller annen godkjent legitimasjon. Ha ID klar når du går om bord. Ombordstigning kan nektes hvis gyldig ID ikke vises ved innsjekking. Dette gjelder alle gjester. Gjester som planlegger å forlenge reisen og besøke Spitsbergen/Svalbard, bes om å ta med seg pass.

EU-borgere bør sjekke oppdaterte råd om pass- og visumkrav fra ambassaden, høykommisjonen eller konsulatet til destinasjonen eller landet/landene de skal reise gjennom.

Vi påtar oss ikke noe ansvar hvis du ikke kan reise, eller hvis du pådrar deg andre tap fordi du ikke har overholdt pass-, visum- eller immigrasjonskrav eller helseformaliteter. Du godtar å refundere oss eventuelle bøter eller andre tap som vi pådrar oss som følge av at du ikke overholder pass-, visum- eller immigrasjonskrav eller helseformaliteter.

For de mest oppdaterte veiledningene om reise til Norge, og det nyeste fargekodede kartet for karantenekrav, er det vesentlig å sjekke Folkehelseinstituttets nettsted.

Covid-19-reisekart

Bruk det interaktive kartet vårt for å holde deg oppdatert på hva som er åpent for reise, og få info om potensielle innreisekrav.

Tryggere sammen

Når du seiler om bord på Hurtigruten langs norskekysten, om det er i 12 dager eller noen få timer, er din sikkerhet vår høyeste prioritering. En rekke tiltak er på plass, utformet for å redusere spredningen av covid-19 og andre smittsomme luftveissykdommer. Vi oppdaterer kontinuerlig disse protokollene basert på de siste retningslinjene fra norske helsemyndigheter.

Du kan lese om helse- og hygienetiltakene til flyselskapene vi samarbeider med på deres dedikerte nettsider.

Dine reisedokumenter

Du skal ha mottatt disse dokumentene fra oss:

  • Reiserute (bare for informasjon)
  • Transportkuponger (hvis du har bestilt transport)
  • Norge/Sognefjorden i et nøtteskall-billetter (hvis bestilt)
  • Informasjon om før-/etterprogram (hvis bestilt)

Du kan også se og/eller laste ned:

  • Informasjon om destinasjonen (PDF) – I dette dokumentet finner du viktig informasjon om ting du må ordne før du reiser. Du får også pakketips samt informasjon om opplevelsen om bord og hva du kan forvente deg.
  • Informasjon om ankomster og avreiser – I dette dokumentet finner du viktig informasjon om flyvninger og transport i Norge.
  • Bagasjelapp for reisen langs norskekysten – Klikk på lenken for å åpne bagasjelappdokumentet. Klikk deretter på nedlastningsknappen. En PDF vil enten åpnes i en nettleser eller lagres på datamaskinen din. Klikk på utskriftsikonet og følg instruksjonene. Skriv ut bagasjelapp. Fest denne på alle kolli som du sjekker inn.

På Hurtigrutens reise langs norskekysten har vi forpliktet oss til bærekraft, og vi jobber alltid med å minimere den negative påvirkningen av driften vår. Derfor distribuerer vi kun reisedokumenter digitalt.

For alle andre tjenester bestilt med Hurtigruten er det ikke nødvendig å skrive ut dokumenter. Du trenger bare å fremvise gyldig pass eller offisiell godkjent legitimasjon for å sjekke inn. Du trenger ikke kuponger eller kjøpsbekreftelse for hoteller, utflukter på land eller sjøreiser du har bestilt med Hurtigruten.

Hvis du har bestilt fly med oss, trenger du ikke papirbilletter. Du får ombordstigningskortet når du sjekker inn på flyplassen. Se reiseinformasjon rundt ankomst/avreise for mer informasjon.

Les alle dokumentene nøye, og kontakt reisebyrået, turoperatøren eller Hurtigruten (hvis du har bestilt direkte fra oss) dersom du har spørsmål. Vi ser frem til å ønske deg velkommen om bord til verdens vakreste sjøreise!

Les alle våre vilkår og betingelser.