Norway's Coastal Kitchen

Ferske råvarer, fra områdene vi seiler

Maten er en del av opplevelsen

Sjøreisen din med oss er også en kulinarisk reise der du får oppleve maten langs norskekysten.

De deilige måltidene i restaurantene om bord er laget av råvarer fra områdene vi seiler i. Ikke bare får du se kysten når du reiser med oss, du får smake den også.

Gjennom kystguidene våre og i valgfrie utflukter kan du lære om regionale spesialiteter, hvordan maten er i sentrum for lokalmiljøet, og høre historier fra bryggere, kokker og gårdbrukere.

Picture of a delicious meal with fish and local ingredients
Bilde: Agurtxane Concellon

Kjærlighet for lokalmat

Over 80 % av råvarene vi bruker i restaurantene om bord, kommer fra mer enn 50 lokale leverandører, og leveres til skipene våre i 15 av de 34 havnene vi besøker.

Gled deg til smakfulle høydepunkter som ferskfanget røye fra Sigerfjord i Vesterålen, prisvinnende ost fra Aalan Gård i Lofoten og saftig kongekrabbe fra Troms og Finnmark.

Picture of a delicious meal with fish and local ingredients
Bilde: Agurtxane Concellon
Head chef Øystein Nilsen is standing outside in his chefs clothing
Bilde: Yann Bougaran

Kjøkkensjef Øistein Nilsen

Øistein tilbrakte mye av barndommen i Nord-Norge utendørs, hvor han lærte å sette pris på ferskheten og smakene fra mat som kommer rett fra naturen.

Som kjøkkensjef for Norway's Coastal Kitchen tar han med seg sin visjon om lokalprodusert mat til Hurtigruten, med fokus på råvarer og leverandører.

Møt kjøkkensjefen vår, Øistein Nilsen Møt kjøkkensjefen vår, Øistein Nilsen
Head chef Øystein Nilsen is standing outside in his chefs clothing
Bilde: Yann Bougaran
Two chefs stand on the deck, each with his own dish filled with crab, shells, grilled lemon; All ingredients for a delicious seafood meal
Bilde: Agurtxane Concellon

Bærekraftig og sesongbasert

Det at vi skaffer råvarene våre lokalt, handler ikke bare om smaken på rett-fra-gård-og-fjord-til-bord-maten. Det handler også om å oppnå det lavest mulige fotavtrykket, og sørge for at vi produserer minimalt med matavfall.

Ved å nøye håndtere forsyning og bruk av sesongbaserte råvarer, mener vi at maten både kan og bør være snill mot planeten, samtidig som den smaker ekte og fantastisk.

Les mer om hvordan vi praktiserer bærekraft Les mer om hvordan vi praktiserer bærekraft
Two chefs stand on the deck, each with his own dish filled with crab, shells, grilled lemon; All ingredients for a delicious seafood meal
Bilde: Agurtxane Concellon
A couple is sitting and enjoying an evening in one of the ship's restaurants. They are drinking wine and the waiter is on his way with their entrees
Bilde: Agurtxane Concellon

Restaurantene våre om bord

Torget er skipenes hovedrestaurant, mens Kysten tilbyr et raffinert à la carte-alternativ, med en nøye gjennomtenkt vinliste.

Brygga serverer deilige smørbrød og burgere, og Multe stilner søtsuget med bakverk og luksuriøs iskrem.

Sjekk ut restaurantene våre om bord Sjekk ut restaurantene våre om bord
A couple is sitting and enjoying an evening in one of the ship's restaurants. They are drinking wine and the waiter is on his way with their entrees
Bilde: Agurtxane Concellon
Våre kulinariske ambassadører som jobber på kjøkkenet
Bilde: Yann Bougaran

Kulinariske ambassadører

Vi har et spennende samarbeid med to prisbelønte kjøkkensjefer fra norskekysten, Astrid Nässlander og Halvar Ellingsen, for å forbedre menyene våre og inspirere den neste generasjonen av Norway’s Coastal Kitchen-kokker.

De to kulinariske ambassadørene jobber tett med vår egen kjøkkensjef Øistein Nilsen, og sammen vil de gjøre det de er best på: skape lokalinspirerte, bærekraftige og deilige sesongbaserte retter som vil være helt unike for sjøreisene våre.

Møt de kulinariske ambassadørene våre Møt de kulinariske ambassadørene våre
Våre kulinariske ambassadører som jobber på kjøkkenet
Bilde: Yann Bougaran
One container with beans and another with blueberries
Bilde: Hurtigruten

Hel-veganske menyer

Istedet for å legge til individuelle veganske retter i de eksisterende menyene våre, har vi laget en helt ny meny dedikert til plantebasert mat.

Dette er vegansk mat på gourmetnivå, som gir deg et annerledes og lekkert treretters vegansk måltid hver kveld under sjøreisen med oss.

Les hvordan vi skapte den veganske menyen vår Les hvordan vi skapte den veganske menyen vår
One container with beans and another with blueberries
Bilde: Hurtigruten
A fisherman holds a polystyrene box full of ice. At the top are three freshly caught cod, which are on their way to Hurtigruten's kitchen
Bilde: Agurtxane Concellon

Norges beste råvarer

Vi er stolte over å støtte mer enn 50 fiskebedrifter, gårder, bakerier, slaktere og andre matprodusenter langs norskekysten.

Noen er kjente og kjære merkevarer som har eksistert i flere tiår. Andre er familiedrevne gårder som har gått i arv, og er fulle av personlig historie.

Bli kjent med leverandørene våre Bli kjent med leverandørene våre
A fisherman holds a polystyrene box full of ice. At the top are three freshly caught cod, which are on their way to Hurtigruten's kitchen
Bilde: Agurtxane Concellon