Norway's Coastal Kitchen

Ferske råvarer, fra områdene vi seiler

Maten er en del av opplevelsen

Sjøreisen din med oss er også en kulinarisk reise der du får oppleve maten langs norskekysten.

De deilige måltidene i restaurantene om bord er laget av råvarer fra områdene vi seiler i. Ikke bare får du se kysten når du reiser med oss, du får smake den også.

Gjennom kystguidene våre og i valgfrie utflukter kan du lære om regionale spesialiteter, hvordan maten er i sentrum for lokalmiljøet, og høre historier fra bryggere, kokker og gårdbrukere.

Bilde av et deilig måltid med fisk og lokale råvarer
Bilde: Agurtxane Concellon

Kjærlighet for lokalmat

Over 80 % av råvarene vi bruker i restaurantene om bord, kommer fra mer enn 50 lokale leverandører, og leveres til skipene våre i 15 av de 34 havnene vi besøker.

Gled deg til smakfulle høydepunkter som ferskfanget røye fra Sigerfjord i Vesterålen, prisvinnende ost fra Aalan Gård i Lofoten og saftig kongekrabbe fra Troms og Finnmark.

Bilde av et deilig måltid med fisk og lokale råvarer
Bilde: Agurtxane Concellon
Head chef Øystein Nilsen is standing outside in his chefs clothing
Bilde: Yann Bougaran

Kjøkkensjef Øistein Nilsen

Øistein tilbrakte mye av barndommen i Nord-Norge utendørs, hvor han lærte å sette pris på ferskheten og smakene fra mat som kommer rett fra naturen.

Som kjøkkensjef for Norway's Coastal Kitchen tar han med seg sin visjon om lokalprodusert mat til våre skip, med fokus på råvarer og leverandører.

Møt kjøkkensjefen vår, Øistein Nilsen Møt kjøkkensjefen vår, Øistein Nilsen
Head chef Øystein Nilsen is standing outside in his chefs clothing
Bilde: Yann Bougaran
Two chefs stand on the deck, each with his own dish filled with crab, shells, grilled lemon; All ingredients for a delicious seafood meal
Bilde: Agurtxane Concellon

Bærekraftig og sesongbasert

Det at vi skaffer råvarene våre lokalt, handler ikke bare om smaken på rett-fra-gård-og-fjord-til-bord-maten. Det handler også om å oppnå det lavest mulige fotavtrykket, og sørge for at vi produserer minimalt med matavfall.

Ved å nøye håndtere forsyning og bruk av sesongbaserte råvarer, mener vi at maten både kan og bør være snill mot planeten, samtidig som den smaker ekte og fantastisk.

Les mer om hvordan vi praktiserer bærekraft Les mer om hvordan vi praktiserer bærekraft
Two chefs stand on the deck, each with his own dish filled with crab, shells, grilled lemon; All ingredients for a delicious seafood meal
Bilde: Agurtxane Concellon
A couple is sitting and enjoying an evening in one of the ship's restaurants. They are drinking wine and the waiter is on his way with their entrees
Bilde: Agurtxane Concellon

Restaurantene våre om bord

Generelt har hvert av våre skip en hovedrestaurant, et spisested i bistrostil og en à la carte-restaurant med god mat, alt tro mot matkonseptet vårt med autentisk lokal mat.

Restaurantene har vanligvis store vinduer slik at du kan nyte utsikten over fjordene mens du spiser, og lar deg se de stedene hvor ingrediensene våre er hentet.

A couple is sitting and enjoying an evening in one of the ship's restaurants. They are drinking wine and the waiter is on his way with their entrees
Bilde: Agurtxane Concellon
One container with beans and another with blueberries
Bilde: Hurtigruten

Grønt og gourmet

Våre talentfulle kokker om bord gir gourmetbehandling til vegansk mat, og kombinerer ferske økologiske ingredienser for å skape næringsrike plantebaserte retter som ikke går på akkord med smak.

Plantebaserte retter er markert i menyen med et vegansk symbol og er integrert i måltidsvalgene i hovedrestauranten vår. Nyt et utvalg av sunne og lekre alternativer for hver lunsj og middag.

Les om vår veganske meny Les om vår veganske meny
One container with beans and another with blueberries
Bilde: Hurtigruten
Våre kulinariske ambassadører som jobber på kjøkkenet
Bilde: Yann Bougaran

Kulinariske ambassadører

Vi har et spennende samarbeid med to prisbelønte kjøkkensjefer fra norskekysten, Astrid Nässlander og Halvar Ellingsen, for å forbedre menyene våre og inspirere den neste generasjonen av Norway’s Coastal Kitchen-kokker.

De to kulinariske ambassadørene jobber tett med vår egen kjøkkensjef Øistein Nilsen, og sammen vil de gjøre det de er best på: skape lokalinspirerte, bærekraftige og deilige sesongbaserte retter som vil være helt unike for sjøreisene våre.

Møt de kulinariske ambassadørene våre Møt de kulinariske ambassadørene våre
Våre kulinariske ambassadører som jobber på kjøkkenet
Bilde: Yann Bougaran
A fisherman holds a polystyrene box full of ice. At the top are three freshly caught cod, which are on their way to Hurtigruten's kitchen
Bilde: Agurtxane Concellon

Norges beste råvarer

Vi er stolte over å støtte mer enn 50 fiskebedrifter, gårder, bakerier, slaktere og andre matprodusenter langs norskekysten.

Noen er kjente og kjære merkevarer som har eksistert i flere tiår. Andre er familiedrevne gårder som har gått i arv, og er fulle av personlig historie.

Bli kjent med leverandørene våre Bli kjent med leverandørene våre
A fisherman holds a polystyrene box full of ice. At the top are three freshly caught cod, which are on their way to Hurtigruten's kitchen
Bilde: Agurtxane Concellon