vesteralen_norway_hgr_158258_1920_photo_kristian_dale

Samarbeidspartnerne våre innen råvarer

Vi er stolte over å kunne servere nydelig mat til gjestene på skipene våre, ved å bruke førsteklasses produkter fra lokale leverandører langs hele norskekysten.

Fra fjorden til bordet

Gjennom matkonseptet vårt, Norway’s Coastal Kitchen handler vi hos over 50gårder, fiskebedrifter, bakerier, slaktere, ysterier, destillerier og iskreminnovatører.

Gled deg til å prøve produktene deres selv mens du reiser med oss, for virkelig å oppleve de mange smakene norskekysten har å by på.

nck-map-horizontal

Bakverk – brød, boller og kaker

Byåsen Bakeri

Et Trondheimsbasert bakeri som er kjent for sine luksuriøse krem- og marsipankaker.

Røra Bakeriø

Leverer det søte og nybakte flatbrødet «skjenning» til skipene våre.

Smakstilsetninger – sauser, syltetøy og søtsaker

Arctic Candy

Sukkerfritt godteri laget av de fargerike bærene som vokser i Nord-Norge.

Arctic Mustard

Fødestedet til Mimi sennepssaus, basert på mormors gamle oppskrift fra 1950-tallet.

Askim Frukt- og Bærpresseri

Leverandør av sider, syltetøy, juice og gavekurver fulle av smak.

Havsnøø

Saltprodusent som henter inspirasjon fra vikingenes metoder for å høste salt fra Norskehavet for hånd.

Molta gård

På en øy like utenfor Nordkapp lager Siss Heidi Hansen multehonning, syltetøy og løvetannsirup.

Reisa Syltetøy

Syltetøysprodusent som bruker lokal rabarbra, multe, krekling, blåbær og tranebær.

Smith-Hald Bringebæreddik

En familiedrevet bedrift som produserer syltetøy, eddik, olje og gourmetsalt fra lokale ingredienser.

Meieriprodukter – ost, iskrem og melk

Aalan gård og ysteri

Tove og Knut Åland forsyner oss med fersk fetaost og prisbelønnet geitost.

Arktis iskrem

Autentisk gelato av ypperste kvalitet, laget med ekte ingredienser og tradisjonelle italienske teknikker.

Gangstad Gårdsysteri

Deilig, prisbelønnet ost og iskrem fra Trøndelag.

Grøndalen Gårdsysteri

På denne familieeide økologiske gården fra 1600-tallet lager de syrlig nýr-ost ved hjelp av lykkelige og sunne kyr.

Nýr

En økologisk meierigård fra 1600-tallet som spesialiserer seg på økologisk melk og myk ost som inneholder lite fett og mye proteiner.

Tingvollost gård og ysteri

En familiedrevet gård fra 1303 som lager prisbelønnede blåmuggoster.

Tverås gård

Tradisjonell meierigård som har spesialisert seg innen to norske delikatesser: den søte ostedesserten gomme og pålegget prim.

Vuku Gårdsmeieri

Prisvinnende ysteri kjent for å produsere italiensk mozzarella med norsk melk.

Knut Åland in the cheese factory making goats cheese
Torget Main Dining Norway HGR 50213 1920 Photo Simon Skreddernes
Ost fra Aalan gård

Drikke

7 Fjell Bryggeri

Eierne av dette bryggeriet i Bergen legger stolthet i å lage godt håndverksøl.

Anikonic vin og konsulentrådgivning

Anika Perisic lager deilig rosévin med lokale råvarer.

Aurora Spirit Distillery

Verdens nordligste brennevinsdestilleri bruker vann fra gamle arktiske isbreer.

Bådin bryggeri

Dette bryggeriet ble grunnlagt av seks venner, og setter Bodø på kartet for godt håndverksøl.

Bringebærlandet

En spesialist innen bringebærvin som har vunnet gullmedaljer i flere nasjonale mesterskap.

Ciderhuset

En familieeid frukthage etablert i 1922 som produserer 15 ulike typer sider og fruktvin.

Hardangergutane juice og sider

Lokale epler av høy kvalitet er nøkkelingrediensen i denne familiedrevne juice- og siderfabrikken.

Inderøy Brenneri

Opphavsstedet til Den Gyldne Aquavit som er laget utelukkende av norske ingredienser og lokal flora.

Kinn Bryggeri

Kinn fokuserer på tradisjonelle metoder under mottoet «Vi gjer det på gamlemåten».

Lofotpils bryggeri

Tradisjonell tysk ølproduksjon med lokaldyrket malt, humle og krydder.

Mack Ølbryggeri

Mack går helt tilbake til 1877, og var også lenge kjent som verdens nordligste bryggeri.

Myken Destilleri

Verdens første arktiske whiskydestilleri som lager gin og single malt whisky.

Skott gård og vinmaker

Atle Tærums isvin laget av plomme og hylleblomst brukes også av restauranter med Michelin-stjerner.

Kjøtt – fjærfe, lam og storfe

Andvik Hønseri

Hønene til Mikal Nordheim produserer flere millioner egg hvert år.

Grilstad

En av de største kjøttleverandørene i Norge som leverer pølser, hamburger og spekemat.

Høst Matverksted

Den kulinariske ambassadøren vår Astrid Nåsslander tilbyr pølser og spekeskinke laget av viltkjøtt.

Ivar Løne

Smalahovetunet fra Ivar Løne leverer tradisjonelle norske kjøttprodukter til skipene våre.

Larveriet

En unik virksomhet som ønsker å introdusere proteinrike larver til det nordiske kostholdet.

Mydland slakteri

Denne prisbelønnede kjøtt- og pølsefabrikken ble grunnlagt av familien Aune i 1903.

Ole Ringdal

Prisvinnende Ole Ringdal har etter hvert fått status som en av Norges ledende kjøttprodusenter.

Strand Gård

Denne lille gården i Ryfylke leverer vaktelkjøtt og -egg til skipene våre.

Tind Spekevarer

Har laget spekemat av dyr som beiter i Geiranger, som har vært beskyttet av UNESCOS verdensarvliste siden 1884.

Sjømat – fisk, skalldyr og rogn

Berg Gård

Vi kjøper tradisjonell rakfisk – saltet ørret eller røye – fra denne bedriften på Inderøy.

Bottarga Borealis

Denne nydelige torskerognen eksporteres til 14 land og mer enn 20 Michelin-restauranter.

Dragøy Fisk

Et velkjent navn i fiske- og skalldyrsbransjen siden 1979.

Dybvik Bacalao

Denne familiebedriften har laget klippfisk (tørket, saltet torsk) av utsøkt kvalitet i 90 år.

Finnmarksrøya

Denne Kirkenes-bedriften serverer nydelig røye og ørret.

Halvors Tradisjonsfisk

Førsteklasses, ferskfanget fisk fra fiskeflåten i Nord-Norge.

HitraMat

Et velkjent og etablert merke som regnes som et kvalitetsmerke for kreps, kamskjell og krabbe.

Kyvik Sild

Denne familiedrevne bedriften har med stolthet levert sild gjennom fire generasjoner siden 1866.

Lerøy Aurora

En pioner i den norske sjømatbransjen siden 1899 som selger både oppdretts- og vill fisk.

Lyngen Reker

Det kalde vannet i Lyngenfjorden i Nord-Norge gjør disse rekene ekstra ferske og gode.

Myremar

Vi får smakfulle torskefileter fra denne bedriften som ligger i et av de største fiskeværene i Vesterålen.

Nord-Reker AS

Denne virksomheten har produsert håndpillede reker siden 1972.

Norway King Crab

Denne leverandøren fanger og leverer levende kongekrabber til restauranter over hele verden.

Rørvik fiskemat

Siden 1927 har dette selskapet levert fersk, saltet og frossen fisk til hele Norge.

Sæterstad Gård

En økologisk fjellgård som leverer prisvinnende røye.

Scalmarin

Kamskjell og sjøpinnsvin håndplukket av dykkere, og krabber fanget av lokale fiskere.

Sigerfjord Fisk

En av Norges største leverandører av både fersk og røkt røye.

Snadder og Snaskum

Med base i Trondheimsfjorden er denne prisvinnende, økologiske skalldyrsoppdretteren den eldste blåskjellprodusenten i Norge.

Sterling White Halibut

Førsteklasses kveite oppdrettet i det kalde og krystallklare vannet i fjordene i Ryfylke.

En av våre kokker med den majestetiske kongekrabbe på dekk
chef_with_king_crab_hgr_118504_1920_photo_agurtxane_concellon
Laks, en favoritt blant våre passasjerer om bord
Norway s Coastal Kitchen mussels HGR 118328 1920 Photo Agurtxane Concellon
A box of freshly caught shrimps with bread and butter

Grønnsaker – blader, røtter og urter

Flowfood

Produsent av unik plantebasert mat og kjøtterstatninger som bruker nordiske bønner og erter.

Grønt Fra Laks

Denne bedriften kombinerer hydriponikk og akvaponikk for å produsere bærekraftige grønnsaker og urter.

Kvitnes Gård

Restauranten til vår kulinariske ambassadør Halvar Ellingsen er hovedinspirasjonen for menyene på skipene våre.

Lofoten Seaweed

Grunnlagt av to bestevenner som er engasjert i å få tang og tare inn i det nordiske kostholdet.

Lyngen Seaweed

I tillegg til å levere bærekraftig tare og tang, behandler og preserverer denne bedriften også fisk og skalldyr.

Myklevik Gård

En familiedrevet gård i Lofoten som leverer bærekraftig produserte grønnsaker, urter og sirup til skipene våre.

Ringerikserter

Denne lille bedriften produserer ringerikserter, en norsk delikatesse med beskyttet betegnelse.

Trøndersopp

En familiedrevet gård som dyrker østerssopp, kongeøsters og shiitake.