
Samarbeidspartnerne våre innen råvarer
Vi er stolte over å kunne servere nydelig mat til gjestene på skipene våre, ved å bruke førsteklasses produkter fra lokale leverandører langs hele norskekysten.
Bakverk – brød, boller og kaker
-
Byåsen Bakeri
Et Trondheimsbasert bakeri som er kjent for sine luksuriøse krem- og marsipankaker. - Røra Bakeriø
Leverer det søte og nybakte flatbrødet «skjenning» til skipene våre.
Smakstilsetninger – sauser, syltetøy og søtsaker
- Arctic Candy
Sukkerfritt godteri laget av de fargerike bærene som vokser i Nord-Norge. - Arctic Mustard
Fødestedet til Mimi sennepssaus, basert på mormors gamle oppskrift fra 1950-tallet. - Askim Frukt- og Bærpresseri
Leverandør av sider, syltetøy, juice og gavekurver fulle av smak. - Havsnøø
Saltprodusent som henter inspirasjon fra vikingenes metoder for å høste salt fra Norskehavet for hånd.
- Molta gård
På en øy like utenfor Nordkapp lager Siss Heidi Hansen multehonning, syltetøy og løvetannsirup. - Reisa Syltetøy
Syltetøysprodusent som bruker lokal rabarbra, multe, krekling, blåbær og tranebær. - Smith-Hald Bringebæreddik
En familiedrevet bedrift som produserer syltetøy, eddik, olje og gourmetsalt fra lokale ingredienser.
Meieriprodukter – ost, iskrem og melk
- Aalan gård og ysteri
Tove og Knut Åland forsyner oss med fersk fetaost og prisbelønnet geitost. - Arktis iskrem
Autentisk gelato av ypperste kvalitet, laget med ekte ingredienser og tradisjonelle italienske teknikker. - Gangstad Gårdsysteri
Deilig, prisbelønnet ost og iskrem fra Trøndelag. - Grøndalen Gårdsysteri
På denne familieeide økologiske gården fra 1600-tallet lager de syrlig nýr-ost ved hjelp av lykkelige og sunne kyr. - Nýr
En økologisk meierigård fra 1600-tallet som spesialiserer seg på økologisk melk og myk ost som inneholder lite fett og mye proteiner. - Tingvollost gård og ysteri
En familiedrevet gård fra 1303 som lager prisbelønnede blåmuggoster. - Tverås gård
Tradisjonell meierigård som har spesialisert seg innen to norske delikatesser: den søte ostedesserten gomme og pålegget prim. - Vuku Gårdsmeieri
Prisvinnende ysteri kjent for å produsere italiensk mozzarella med norsk melk.
Drikke – vin, øl og juice
- 7 Fjell Bryggeri
Eierne av dette bryggeriet i Bergen legger stolthet i å lage godt håndverksøl. - Anikonic vin og konsulentrådgivning
Anika Perisic lager deilig rosévin med lokale råvarer. - Aurora Spirit Distillery
Verdens nordligste brennevinsdestilleri bruker vann fra gamle arktiske isbreer. - Bådin bryggeri
Dette bryggeriet ble grunnlagt av seks venner, og setter Bodø på kartet for godt håndverksøl. - Bringebærlandet
En spesialist innen bringebærvin som har vunnet gullmedaljer i flere nasjonale mesterskap. - Ciderhuset
En familieeid frukthage etablert i 1922 som produserer 15 ulike typer sider og fruktvin. - Hardangergutane juice og sider
Lokale epler av høy kvalitet er nøkkelingrediensen i denne familiedrevne juice- og siderfabrikken. - Inderøy Brenneri
Opphavsstedet til Den Gyldne Aquavit som er laget utelukkende av norske ingredienser og lokal flora. - Kinn Bryggeri
Kinn fokuserer på tradisjonelle metoder under mottoet «Vi gjer det på gamlemåten». - Lofotpils bryggeri
Tradisjonell tysk ølproduksjon med lokaldyrket malt, humle og krydder. - Mack Ølbryggeri
Mack går helt tilbake til 1877, og var også lenge kjent som verdens nordligste bryggeri. - Myken Destilleri
Verdens første arktiske whiskydestilleri som lager gin og single malt whisky. - Skott gård og vinmaker
Atle Tærums isvin laget av plomme og hylleblomst brukes også av restauranter med Michelin-stjerner.
Kjøtt – fjærfe, lam og storfe
- Andvik Hønseri
Hønene til Mikal Nordheim produserer flere millioner egg hvert år. - Grilstad
En av de største kjøttleverandørene i Norge som leverer pølser, hamburger og spekemat. - Høst Matverksted
Den kulinariske ambassadøren vår Astrid Nåsslander tilbyr pølser og spekeskinke laget av viltkjøtt. - Ivar Løne
Smalahovetunet fra Ivar Løne leverer tradisjonelle norske kjøttprodukter til skipene våre. - Larveriet
En unik virksomhet som ønsker å introdusere proteinrike larver til det nordiske kostholdet. - Mydland slakteri
Denne prisbelønnede kjøtt- og pølsefabrikken ble grunnlagt av familien Aune i 1903. - Ole Ringdal
Prisvinnende Ole Ringdal har etter hvert fått status som en av Norges ledende kjøttprodusenter. - Strand Gård
Denne lille gården i Ryfylke leverer vaktelkjøtt og -egg til skipene våre. - Tind Spekevarer
Har laget spekemat av dyr som beiter i Geiranger, som har vært beskyttet av UNESCOS verdensarvliste siden 1884.
Sjømat – fisk, skalldyr og rogn
- Berg Gård
Vi kjøper tradisjonell rakfisk – saltet ørret eller røye – fra denne bedriften på Inderøy. - Bottarga Borealis
Denne nydelige torskerognen eksporteres til 14 land og mer enn 20 Michelin-restauranter. - Dragøy Fisk
Et velkjent navn i fiske- og skalldyrsbransjen siden 1979. - Dybvik Bacalao
Denne familiebedriften har laget klippfisk (tørket, saltet torsk) av utsøkt kvalitet i 90 år. - Finnmarksrøya
Denne Kirkenes-bedriften serverer nydelig røye og ørret. - Halvors Tradisjonsfisk
Førsteklasses, ferskfanget fisk fra fiskeflåten i Nord-Norge. - HitraMat
Et velkjent og etablert merke som regnes som et kvalitetsmerke for kreps, kamskjell og krabbe. - Kyvik Sild
Denne familiedrevne bedriften har med stolthet levert sild gjennom fire generasjoner siden 1866. - Lerøy Aurora
En pioner i den norske sjømatbransjen siden 1899 som selger både oppdretts- og vill fisk. - Lyngen Reker
Det kalde vannet i Lyngenfjorden i Nord-Norge gjør disse rekene ekstra ferske og gode. - Myremar
Vi får smakfulle torskefileter fra denne bedriften som ligger i et av de største fiskeværene i Vesterålen. - Nord-Reker AS
Denne virksomheten har produsert håndpillede reker siden 1972. - Norway King Crab
Denne leverandøren fanger og leverer levende kongekrabber til restauranter over hele verden. - Rørvik fiskemat
Siden 1927 har dette selskapet levert fersk, saltet og frossen fisk til hele Norge. - Sæterstad Gård
En økologisk fjellgård som leverer prisvinnende røye. - Scalmarin
Kamskjell og sjøpinnsvin håndplukket av dykkere, og krabber fanget av lokale fiskere. - Sigerfjord Fisk
En av Norges største leverandører av både fersk og røkt røye. - Snadder og Snaskum
Med base i Trondheimsfjorden er denne prisvinnende, økologiske skalldyrsoppdretteren den eldste blåskjellprodusenten i Norge. - Sterling White Halibut
Førsteklasses kveite oppdrettet i det kalde og krystallklare vannet i fjordene i Ryfylke.
Grønnsaker – blader, røtter og urter
- Flowfood
Produsent av unik plantebasert mat og kjøtterstatninger som bruker nordiske bønner og erter. - Grønt Fra Laks
Denne bedriften kombinerer hydriponikk og akvaponikk for å produsere bærekraftige grønnsaker og urter. - Kvitnes Gård
Restauranten til vår kulinariske ambassadør Halvar Ellingsen er hovedinspirasjonen for menyene på skipene våre. - Lofoten Seaweed
Grunnlagt av to bestevenner som er engasjert i å få tang og tare inn i det nordiske kostholdet. - Lyngen Seaweed
I tillegg til å levere bærekraftig tare og tang, behandler og preserverer denne bedriften også fisk og skalldyr. - Myklevik Gård
En familiedrevet gård i Lofoten som leverer bærekraftig produserte grønnsaker, urter og sirup til skipene våre. - Ringerikserter
Denne lille bedriften produserer ringerikserter, en norsk delikatesse med beskyttet betegnelse. - Trøndersopp
En familiedrevet gård som dyrker østerssopp, kongeøsters og shiitake.