Til hovedinnhold
Hurtigruten Coastal Logo Hurtigruten Coastal Logo

Hurtigruten den originale kystreisen

Gå til Hurtigruten Expeditions
Gå til Hurtigruten Group
  • Se alle reiser
  • Havn til havn
  • Ruteplan
  • 130 år sammen
  • Tilbud
  • Skipene våre
  • Norway’s Coastal Kitchen
  • Bærekraft
  • Nordlys
  • Lokaltransport og frakt
  • Inspirasjon
  • Brosjyrer
  • Søk

For reisende

  • My Booking
  • Utflukter
  • Praktisk informasjon
  • Før- og etterprogram

Hurtigruten den originale kystreisen

Gå til Hurtigruten Expeditions
Gå til Hurtigruten Group
Endre

Samarbeidspartnerne våre innen råvarer

Vi er stolte over å kunne servere nydelig mat til gjestene på skipene våre, ved å bruke førsteklasses produkter fra lokale leverandører langs hele norskekysten.

Fra fjorden til bordet

Gjennom matkonseptet vårt, Norway’s Coastal Kitchen handler vi hos over 50gårder, fiskebedrifter, bakerier, slaktere, ysterier, destillerier og iskreminnovatører.

Gled deg til å prøve produktene deres selv mens du reiser med oss, for virkelig å oppleve de mange smakene norskekysten har å by på.

Bakverk – brød, boller og kaker

  • Byåsen Bakeri
    Et Trondheimsbasert bakeri som er kjent for sine luksuriøse krem- og marsipankaker.

  • Røra Bakeriø
    Leverer det søte og nybakte flatbrødet «skjenning» til skipene våre.
  • Bilde: Agurtxane Concellon

Smakstilsetninger – sauser, syltetøy og søtsaker

  • Arctic Candy
    Sukkerfritt godteri laget av de fargerike bærene som vokser i Nord-Norge.

  • Arctic Mustard
    Fødestedet til Mimi sennepssaus, basert på mormors gamle oppskrift fra 1950-tallet.

  • Askim Frukt- og Bærpresseri
    Leverandør av sider, syltetøy, juice og gavekurver fulle av smak.

  • Havsnøø

    Saltprodusent som henter inspirasjon fra vikingenes metoder for å høste salt fra Norskehavet for hånd.

  • Molta gård
    På en øy like utenfor Nordkapp lager Siss Heidi Hansen multehonning, syltetøy og løvetannsirup.

  • Reisa Syltetøy
    Syltetøysprodusent som bruker lokal rabarbra, multe, krekling, blåbær og tranebær.

  • Smith-Hald Bringebæreddik

    En familiedrevet bedrift som produserer syltetøy, eddik, olje og gourmetsalt fra lokale ingredienser.

Meieriprodukter – ost, iskrem og melk

  • Aalan gård og ysteri
    Tove og Knut Åland forsyner oss med fersk fetaost og prisbelønnet geitost.

  • Arktis iskrem
    Autentisk gelato av ypperste kvalitet, laget med ekte ingredienser og tradisjonelle italienske teknikker.

  • Gangstad Gårdsysteri
    Deilig, prisbelønnet ost og iskrem fra Trøndelag.

  • Grøndalen Gårdsysteri
    På denne familieeide økologiske gården fra 1600-tallet lager de syrlig nýr-ost ved hjelp av lykkelige og sunne kyr.

  • Nýr
    En økologisk meierigård fra 1600-tallet som spesialiserer seg på økologisk melk og myk ost som inneholder lite fett og mye proteiner.

  • Tingvollost gård og ysteri
    En familiedrevet gård fra 1303 som lager prisbelønnede blåmuggoster.

  • Tverås gård
    Tradisjonell meierigård som har spesialisert seg innen to norske delikatesser: den søte ostedesserten gomme og pålegget prim.
  • Vuku Gårdsmeieri

    Prisvinnende ysteri kjent for å produsere italiensk mozzarella med norsk melk.

  • Bilde: Agurtxane Concellon og Simon Skreddernes

Drikke – vin, øl og juice

  • 7 Fjell Bryggeri
    Eierne av dette bryggeriet i Bergen legger stolthet i å lage godt håndverksøl.

  • Anikonic vin og konsulentrådgivning
    Anika Perisic lager deilig rosévin med lokale råvarer.

  • Aurora Spirit Distillery
    Verdens nordligste brennevinsdestilleri bruker vann fra gamle arktiske isbreer.

  • Bådin bryggeri
    Dette bryggeriet ble grunnlagt av seks venner, og setter Bodø på kartet for godt håndverksøl.

  • Bringebærlandet
    En spesialist innen bringebærvin som har vunnet gullmedaljer i flere nasjonale mesterskap.

  • Ciderhuset
    En familieeid frukthage etablert i 1922 som produserer 15 ulike typer sider og fruktvin.

  • Hardangergutane juice og sider
    Lokale epler av høy kvalitet er nøkkelingrediensen i denne familiedrevne juice- og siderfabrikken.

  • Inderøy Brenneri
    Opphavsstedet til Den Gyldne Aquavit som er laget utelukkende av norske ingredienser og lokal flora.

  • Kinn Bryggeri
    Kinn fokuserer på tradisjonelle metoder under mottoet «Vi gjer det på gamlemåten».

  • Lofotpils bryggeri
    Tradisjonell tysk ølproduksjon med lokaldyrket malt, humle og krydder.

  • Mack Ølbryggeri
    Mack går helt tilbake til 1877, og var også lenge kjent som verdens nordligste bryggeri.

  • Myken Destilleri
    Verdens første arktiske whiskydestilleri som lager gin og single malt whisky.

  • Skott gård og vinmaker
    Atle Tærums isvin laget av plomme og hylleblomst brukes også av restauranter med Michelin-stjerner.

Kjøtt – fjærfe, lam og storfe

  • Andvik Hønseri
    Hønene til Mikal Nordheim produserer flere millioner egg hvert år.

  • Grilstad
    En av de største kjøttleverandørene i Norge som leverer pølser, hamburger og spekemat.

  • Høst Matverksted
    Den kulinariske ambassadøren vår Astrid Nåsslander tilbyr pølser og spekeskinke laget av viltkjøtt.

  • Ivar Løne
    Smalahovetunet fra Ivar Løne leverer tradisjonelle norske kjøttprodukter til skipene våre.

  • Larveriet
    En unik virksomhet som ønsker å introdusere proteinrike larver til det nordiske kostholdet.

  • Mydland slakteri
    Denne prisbelønnede kjøtt- og pølsefabrikken ble grunnlagt av familien Aune i 1903.

  • Ole Ringdal
    Prisvinnende Ole Ringdal har etter hvert fått status som en av Norges ledende kjøttprodusenter.

  • Strand Gård
    Denne lille gården i Ryfylke leverer vaktelkjøtt og -egg til skipene våre.

  • Tind Spekevarer
    Har laget spekemat av dyr som beiter i Geiranger, som har vært beskyttet av UNESCOS verdensarvliste siden 1884.
  • Bilde: Orjan Bertelsen og Agurtxane Concellon

Sjømat – fisk, skalldyr og rogn

  • Berg Gård
    Vi kjøper tradisjonell rakfisk – saltet ørret eller røye – fra denne bedriften på Inderøy.

  • Bottarga Borealis
    Denne nydelige torskerognen eksporteres til 14 land og mer enn 20 Michelin-restauranter.

  • Dragøy Fisk
    Et velkjent navn i fiske- og skalldyrsbransjen siden 1979.

  • Dybvik Bacalao
    Denne familiebedriften har laget klippfisk (tørket, saltet torsk) av utsøkt kvalitet i 90 år.

  • Finnmarksrøya
    Denne Kirkenes-bedriften serverer nydelig røye og ørret.

  • Halvors Tradisjonsfisk
    Førsteklasses, ferskfanget fisk fra fiskeflåten i Nord-Norge.

  • HitraMat
    Et velkjent og etablert merke som regnes som et kvalitetsmerke for kreps, kamskjell og krabbe.

  • Kyvik Sild
    Denne familiedrevne bedriften har med stolthet levert sild gjennom fire generasjoner siden 1866.

  • Lerøy Aurora
    En pioner i den norske sjømatbransjen siden 1899 som selger både oppdretts- og vill fisk.

  • Lyngen Reker
    Det kalde vannet i Lyngenfjorden i Nord-Norge gjør disse rekene ekstra ferske og gode.

  • Myremar
    Vi får smakfulle torskefileter fra denne bedriften som ligger i et av de største fiskeværene i Vesterålen.

  • Nord-Reker AS
    Denne virksomheten har produsert håndpillede reker siden 1972.

  • Norway King Crab
    Denne leverandøren fanger og leverer levende kongekrabber til restauranter over hele verden.

  • Rørvik fiskemat
    Siden 1927 har dette selskapet levert fersk, saltet og frossen fisk til hele Norge.

  • Sæterstad Gård
    En økologisk fjellgård som leverer prisvinnende røye.

  • Scalmarin
    Kamskjell og sjøpinnsvin håndplukket av dykkere, og krabber fanget av lokale fiskere.

  • Sigerfjord Fisk
    En av Norges største leverandører av både fersk og røkt røye.

  • Snadder og Snaskum
    Med base i Trondheimsfjorden er denne prisvinnende, økologiske skalldyrsoppdretteren den eldste blåskjellprodusenten i Norge.

  • Sterling White Halibut

    Førsteklasses kveite oppdrettet i det kalde og krystallklare vannet i fjordene i Ryfylke.

  • Bilde: Agurtxane Concellon og Shutterstock

Grønnsaker – blader, røtter og urter

  • Flowfood
    Produsent av unik plantebasert mat og kjøtterstatninger som bruker nordiske bønner og erter.

  • Grønt Fra Laks
    Denne bedriften kombinerer hydriponikk og akvaponikk for å produsere bærekraftige grønnsaker og urter.

  • Kvitnes Gård
    Restauranten til vår kulinariske ambassadør Halvar Ellingsen er hovedinspirasjonen for menyene på skipene våre.

  • Lofoten Seaweed
    Grunnlagt av to bestevenner som er engasjert i å få tang og tare inn i det nordiske kostholdet.

  • Lyngen Seaweed
    I tillegg til å levere bærekraftig tare og tang, behandler og preserverer denne bedriften også fisk og skalldyr.

  • Myklevik Gård
    En familiedrevet gård i Lofoten som leverer bærekraftig produserte grønnsaker, urter og sirup til skipene våre.

  • Ringerikserter
    Denne lille bedriften produserer ringerikserter, en norsk delikatesse med beskyttet betegnelse.

  • Trøndersopp
    En familiedrevet gård som dyrker østerssopp, kongeøsters og shiitake.
  • Bilde: Lofoten Seaweed og Agurtxane Concellon

Relaterte artikler

  • Den hjemmelagde kokken
  • Møt våre Kulinariske Ambassadører

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Motta spesialtilbud, spennende nye reiseruter og fascinerende artikler levert rett til innboksen din.

Ja, meld meg på nyhetsbrev

Kontakt

  • +4775987781 

  • [email protected]
  • Kontakt oss

Om Oss

  • Hurtigruten Group
  • 1893 Ambassador - lojalitetsprogram
  • Lokaltransport og frakt
  • Bærekraft
  • Jobb hos oss
  • Presse

Support

  • My Booking
  • Betal din reise
  • Bestill gavekort
  • Vilkår og betingelser
  • Sitemap

Sosiale medier

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

Personvern

  • Personvernerklæring
  • Vår cookie-policy
  • Cookie Settings

Den originale kystreisen

  • Norges Fjorder
  • Nordlys Cruise

Hurtigrutens ekspedisjoner

  • Ekspedisjon