Til hovedinnhold
Hurtigruten Coastal Logo Hurtigruten Coastal Logo
Gå til Hurtigruten Expeditions

Hurtigruten den originale kystreisen

Gå til Hurtigruten Expeditions
Gå til Hurtigruten Group
  • Se alle reiser
  • Havn til havn
  • Tilbud
  • Skipene våre
  • Ruteplan
  • Lokaltransport og frakt
  • Inspirasjon
  • Norway’s Coastal Kitchen
  • Bærekraft
  • Søk

For reisende

  • My Booking
  • Utflukter
  • Før- og etterprogram
  • Reiseinformasjon kystreiser
  • Helse og sikkerhet om bord

Hurtigruten den originale kystreisen

Gå til Hurtigruten Expeditions
Gå til Hurtigruten Group
Endre
Middag serveres på en restaurant

Restauranter på Hurtigruten

Alle restaurantene om bord gjenspeiler vår kjærlighet for mat og Norge, og er oppkalt etter et av norskekystens særtrekk. Sammen tilbyr de gjestene spennende oppdagelser innen norske mattradisjoner.

Torget

Hvor får mange av de som bor langs kysten tak i ingrediensene sine? På torget, eller markedet som det også kalles. På samme måte som markedene i lokalsamfunnene er det lokale senter for mat, med mye å se, høre og lukte, tilbyr hovedrestauranten vår et variert utvalg av retter til dagens tre måltider.

Frokost – serveres fra kl. 07.00
Start dagen med et utvalg av varmretter og en buffé med ferskt brød, frokostblanding, frukt, yoghurt, smoothier, juice, energishots, grøt, laks, egg og pannekaker.

Lunsj – serveres fra kl. 12.00
Ut av kortreiste produkter og basert på sesongens beste råvarer, lager kokkene våre bugnende buffeter. Smak deg gjennom en kulinarisk reise basert på våre lokale kortreiste produkter. Det er hver dag et flott utvalg av veganske retter. Se etter det veganske merke og prøv et bærekraftig plantebasert måltid.

Middag – serveres fra kl. 18.00
Nyt en tre-retters middager og velg blant ulike retter hver dag i løpet av reisen. Det vil være et utvalg av kjøtt- og fiskeretter. Det er hver dag et flott utvalg av veganske retter, se etter det veganske merke i menyen, og prøv et bærekraftig plantebasert måltid.. Hver middag avsluttes med tradisjonelle desserter som hjemmelagde kaker, sorbeter eller pudding – gjerne med bærsauser. 

  • Smaksmeny for Torget Middag 
  • Photo of the restaurant Torget. Green chairs and dark interior
  • Waiter standing with a serving tray in the restaurant Torget
  • Dinner at Torget restaurant, a steak with gravy and vegetables
  • Bilde: Tor Farstad, Agurtxane Concellon og Kristian Dale

Kysten

Spis med stil på Kysten, à la carte-restauranten vår. Navnet «Kysten» gjenspeiler restaurantens enkle, elegante og moderne stil. Her kan du nyte en delikate retter fra de dyktige kokkene våre, som bruker de beste ingrediensene norskekysten har å by på.

Se frem til en meny basert på tang og tare, ekstra mørt reinsdyr og saftige kamskjell med lokalt smør og ville urter. Du kan være trygg på at sjømaten er fersk, at kjøttet kommer fra frittgående dyr, og at ostene har vunnet flere priser.

Velg en vin til maten fra ekspertutvalget på vinkartet vårt eller prøv en vinpakke der Hurtigrutens beste vinsmakere har satt vin til maten. Velger du Platinumpakken vår, kan du spise alle tre måltidene hver dag her som en del av reisen.

  • Smaksmeny for Kysten
  • Fine dining restaurant Kysten on Hurtigrutens ship. It has white table cloths and red chairs
  • Delicious dessert: Enjoy a white chocolate with rhubarb
  • A couple enjoying a meal at Hurtigruten restaurant Kysten. A waiter is serving their dinner.
  • Luxury meal: Jerusalem artichoke soup and marrow bones
  • Fresh delivery of fish: The supplier delivers directly to the ship
  • Bilde: Simon Skreddernes, Stian Broch, Agurtxane Concellon og Hurtigruten

Brygga

Brygga er bistroen vår om bord. Som du nok vil se i løpet av reisen med oss, er de fleste bryggene langs norskekysten travle steder. Arbeiderne laster og losser varer, og har lite tid til å sette seg ned og slappe av med et smakelig måltid.

Da passer det bra at Brygga serverer gode, lettspiselige retter som ferske salater, smørbrød, wraps, og gode klassikere som fersk pizza og gastroburgere. Prøv også dagens suppe, mørbradbiff eller grillet laks, og avslutt måltidet med lokalinspirerte desserter og kaker.

En av rettene er vårt eget appetittvekkende rekesmørbrød, som serveres med egg, dillmajones og en sitronskive – en norsk klassiker.

  • Smaksmeny for Brygga
  • Brygga bistro restaurant with white table cloths and wine glasses. A red candle is placed on the table.
  • Hurtigrutens staff standing ready to serve you at Brygga bistro
  • A burger and fries at Brygga bistro
  • Bilde: Tor Farstad, Hurtigruten og Kristian Dale

Multe

La duften av ferske kaker og bakverk lede deg til Multe. Dette bakeriet om bord serverer smørbrød med mye godt pålegg. Unn deg ferske smoothier, et utvalg kaffedrikker, og deilig iskrem fra Lofoten.

Som navnet tilsier, serveres det også multe på bakeriet. Smak på multesyltetøyet deres, gjerne med vafler og pisket krem eller iskrem.

Her finner du alle de mest populære iskremsmakene, pluss noen veldig norske smaker, som is med brunost. To eller tre kuler?

  • Multe Bakery, a cosy bakery with blue couches and white chairs
  • A waiter holding a tray with fresh pastries, you can get yours at Multe bakery
  • An ice cream cone with two scoops, one strawberry and one chocolate
  • Bilde: Tor Farstad og Agurtxane Concellon

Explorer Bar

Explorer Bar skiller seg ut med den stemningsfulle salongen rundt baren og panoramautsikten gjennom gulv-til-tak-vinduene. Her kan du bestille noe varmt eller kaldt å drikke, slappe av i en komfortabel lenestol og slå av en prat mens verden glir forbi.

Her får du førsteklasses kaffe, økologisk te, varm sjokolade, fruktjuice, ulike typer norsk øl, rødvin, hvitvin, rosévin, og et utvalg av norsk akevitt som vil glede alle som liker det sterke.

Nyt alt med et utvalg av snacks, som grillet smørbrød med ost og skinke fra lokalområdet eller den nordnorske spesialiteten, tørrfisk.

  • Eksempel på meny fra Explorer Bar
  • Hurtigruten's Explorers bar: A glass window is covering one wall, so you can enjoy the view of the ocean.
  • Two friends are sitting in the lounge in Explorers Bar enjoying a drink
  • A bartender is making a drink in  the Exporers bar onboard Hurtigruten's ship
  • Bilde: Kristian Dale, Espen Mills og Rune Kongsro

Videre lesing

  • Kulinariske ambassadører
  • Norway’s Coastal Kitchen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Motta spesialtilbud, spennende nye reiseruter og fascinerende artikler levert rett til innboksen din.

Ja, meld meg på nyhetsbrev

Kontakt

  • 81003030 

  • [email protected]
  • Kontakt oss

Om Oss

  • Hurtigruten Group
  • 1893 Ambassador - lojalitetsprogram
  • Lokaltransport og frakt
  • Bærekraft
  • Jobb hos oss
  • Presse

Support

  • My Booking
  • Betal din reise
  • Gavekort
  • Vilkår og betingelser

Sosiale medier

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

Personvern

  • Personvernerklæring
  • Vår cookie-policy
  • Cookie Settings

Hurtigrutens ekspedisjoner

  • Ekspedisjon
  • Alaska Cruises
  • Antarktis Cruises
  • De britiske øyer Cruises
  • Kapp Verde Cruises
  • Karibia Cruises
  • Sentral-Amerika Cruises
  • Europa Cruises
  • Galapagosøyene Cruises
  • Grønland Cruises
  • Island Cruises
  • Nord Amerika Cruises
  • Norge Cruises
  • Sør Amerika Cruises
  • Svalbard Cruises
  • Nordvestpassasjen Cruises
  • Transoceanisk

Den originale kystreisen

  • Norges Fjorder
  • Nordlys Cruise