
Restauranter på Hurtigruten
Alle restaurantene om bord gjenspeiler vår kjærlighet for mat og Norge, og er oppkalt etter et av norskekystens særtrekk. Sammen tilbyr de gjestene spennende oppdagelser innen norske mattradisjoner.
Torget
Hvor får mange av de som bor langs kysten tak i ingrediensene sine? På torget, eller markedet som det også kalles. På samme måte som markedene i lokalsamfunnene er det lokale senter for mat, med mye å se, høre og lukte, tilbyr hovedrestauranten vår et variert utvalg av retter til dagens tre måltider.
Frokost – serveres fra kl. 07.00
Start dagen med et utvalg av varmretter og en buffé med ferskt brød, frokostblanding, frukt, yoghurt, smoothier, juice, energishots, grøt, laks, egg og pannekaker.
Lunsj – serveres fra kl. 12.00
Ut av kortreiste produkter og basert på sesongens beste råvarer, lager kokkene våre bugnende buffeter. Smak deg gjennom en kulinarisk reise basert på våre lokale kortreiste produkter. Det er hver dag et flott utvalg av veganske retter. Se etter det veganske merke og prøv et bærekraftig plantebasert måltid.
Middag – serveres fra kl. 18.00
Nyt en tre-retters middager og velg blant ulike retter hver dag i løpet av reisen. Det vil være et utvalg av kjøtt- og fiskeretter. Det er hver dag et flott utvalg av veganske retter, se etter det veganske merke i menyen, og prøv et bærekraftig plantebasert måltid.. Hver middag avsluttes med tradisjonelle desserter som hjemmelagde kaker, sorbeter eller pudding – gjerne med bærsauser.
Kysten
Spis med stil på Kysten, à la carte-restauranten vår. Navnet «Kysten» gjenspeiler restaurantens enkle, elegante og moderne stil. Her kan du nyte en delikate retter fra de dyktige kokkene våre, som bruker de beste ingrediensene norskekysten har å by på.
Se frem til en meny basert på tang og tare, ekstra mørt reinsdyr og saftige kamskjell med lokalt smør og ville urter. Du kan være trygg på at sjømaten er fersk, at kjøttet kommer fra frittgående dyr, og at ostene har vunnet flere priser.
Velg en vin til maten fra ekspertutvalget på vinkartet vårt eller prøv en vinpakke der Hurtigrutens beste vinsmakere har satt vin til maten. Velger du Platinumpakken vår, kan du spise alle tre måltidene hver dag her som en del av reisen.
Brygga
Brygga er bistroen vår om bord. Som du nok vil se i løpet av reisen med oss, er de fleste bryggene langs norskekysten travle steder. Arbeiderne laster og losser varer, og har lite tid til å sette seg ned og slappe av med et smakelig måltid.
Da passer det bra at Brygga serverer gode, lettspiselige retter som ferske salater, smørbrød, wraps, og gode klassikere som fersk pizza og gastroburgere. Prøv også dagens suppe, mørbradbiff eller grillet laks, og avslutt måltidet med lokalinspirerte desserter og kaker.
En av rettene er vårt eget appetittvekkende rekesmørbrød, som serveres med egg, dillmajones og en sitronskive – en norsk klassiker.
Multe
La duften av ferske kaker og bakverk lede deg til Multe. Dette bakeriet om bord serverer smørbrød med mye godt pålegg. Unn deg ferske smoothier, et utvalg kaffedrikker, og deilig iskrem fra Lofoten.
Som navnet tilsier, serveres det også multe på bakeriet. Smak på multesyltetøyet deres, gjerne med vafler og pisket krem eller iskrem.
Her finner du alle de mest populære iskremsmakene, pluss noen veldig norske smaker, som is med brunost. To eller tre kuler?
Explorer Bar
Explorer Bar skiller seg ut med den stemningsfulle salongen rundt baren og panoramautsikten gjennom gulv-til-tak-vinduene. Her kan du bestille noe varmt eller kaldt å drikke, slappe av i en komfortabel lenestol og slå av en prat mens verden glir forbi.
Her får du førsteklasses kaffe, økologisk te, varm sjokolade, fruktjuice, ulike typer norsk øl, rødvin, hvitvin, rosévin, og et utvalg av norsk akevitt som vil glede alle som liker det sterke.
Nyt alt med et utvalg av snacks, som grillet smørbrød med ost og skinke fra lokalområdet eller den nordnorske spesialiteten, tørrfisk.