Restauranter på Svalbard-ekspressen og Nordkapp-ekspressen
Bespisningsalternativene om bord på det flotte skipet vårt, MS Trollfjord, gir deg norsk mat på sitt beste, mest klassiske og mest bærekraftige.
Vi knytter deg til kysten gjennom maten
Kokkene våre henter de beste lokale råvarene langs ruten vår, for å gjenskape retter fra fortiden. Maten vår er fersk og smaksrik, og er laget på kortreiste, hjemmedyrkede råvarer. Dette er bra for både lokale leverandører og naturen.
Få en bedre følelse av maten langs kysten gjennom matlagingsdemonstrasjoner og skap som utstiller spekemat og deilige mikrourter. Gled deg til en lekker ettermiddagste og retter inspirert av lokalområdet.
Showkjøkken
MS Trollfjord har sitt eget showkjøkken på toppdekk. Her vil de dyktige kokkene våre ta deg fra fjord til gaffel på informative demonstrasjoner, som for eksempel mesterklasser i filetering eller konservering.
Disse mini-kokkekursene holdes med landskapet av norskekysten som bakteppe – områdene som råvarene våre kommer fra. Mens vi seiler vil vi passere fjordene som gir oss fisken, fjellene som urtene vokser på, og åsene der lammene beiter.
Du vil også lære om lokale delikatesser som tang og tare eller skrei i showkjøkkenet – hvor disse råvarene kommer fra, hvordan de tilberedes og selvfølgelig hvordan de smaker. Det er mange andre ting du også kan glede deg til å smake, alt fra saftig grillmat til tradisjonell mat som lefse rett fra steketakken.
Hovedrestauranten
De gode, gamle konserveringsteknikkene som ble utviklet av forfedrene våre for å overleve de harde, arktiske vintrene, er en viktig del av kulturen vår. Vi bruker disse tradisjonelle metodene, men med en moderne vri i en meny som tilpasses til råvarene som er i sesong.
Hver rett på menyen har et innslag av klassiske teknikker som salting, tørking, røyking, speking eller sylting, for å skape retter fulle av smak, lokale råvarer og en nostalgisk vri.
Både til frokost, lunsj og middag, vil du finne noen av Norges mest kjærkomne kystretter. Siste kveld på sjøreisen vil vi arrangere en gallamiddag, for å avslutte sjøreisen på best mulig måte.
Brasseri
Er du ute etter solid, tradisjonell mat full av lokale råvarer og smak? Stikk innom Brasseriet, som er åpent hele dagen. Her finner du en avslappet og rustikk atmosfære, og du kan ta en titt i skapene som viser tørket fisk, kjøtt og mikrourter.
Nyt gamle favoritter som ovnsbakt kjelår, boknalam eller arktisk røye fra Finnmark.Og hvis du har lyst på take-away, tilbyr vi smørbrød og burgere som du kan spise hvor du vil.
Fine dining-restauranten vår
Nyt en utsøkt à la carte-opplevelse, der lokale råvarer av beste kvalitet brukes til å lage retter med de beste smakene fra norskekysten. Sett sammen ditt eget flerretts-måltid fra det brede utvalget av tilgjengelige retter, inkludert oppskrifter som er satt sammen av de dyktige kulinariske ambassadørene våre – de prisbelønte lokale kjøkkensjefene Astrid Nässlander og Halvar Ellingsen.
Du finner saftig kjøtt, vegetariske og veganske retter på menyen, selv om dette først og fremst er en sjømatsrestaurant. Nyt håndplukkede kamskjell, arktisk røye som smelter på tungen, ferskfanget østers og saftig kreps. Tang og tare er også ingredienser i mange av rettene våre, siden de er bærekraftige, næringsrike råvarer fulle av smak.
For å komplettere den umiskjennelige sødmen fra havet, bruker vi noen av de ferskeste norske urtene, grønnsakene og andre planter plukket rett fra fjell, daler og skoger. Sommelierene våre er også tilgjengelige for å hjelpe deg med å velge den beste vinen til hver rett.
Panorama bar
Om bord på MS Trollfjord kan du også nyte lokale drikkevarer og ettermiddagste i baren. Baren ligger i det toetasjes observasjonsdekket, og er et godt sted å slappe av og nyte den enestående utsikten. Her finner du signaturcocktailer laget med bær plukket langs kysten, øl brygget med vann fra Trollfjorden, gin laget i de klare fjordene i Troms og et bredt utvalg norsk akevitt.