Henrik Lund

Henrik Lund

Administrerende direktør i Hurtigruten Foundation

Henrik startet sin rolle i Hurtigruten Foundation i august 2021, og tok med seg en bred internasjonal erfaring innen arbeid med bærekraft, filantropi og internasjonale forhold.

Han var tidligere stabssjef for José María Figueres – den tidligere presidenten i Costa Rica, og tidligere administrerende direktør i World Economic Forum.

Som direktør for institusjonelle relasjoner og deretter styreformann i miljøorganisasjonen Bellona, har Henrik skaffet seg toppledererfaring fra både IT-konsulentvirksomhet og styreverv i flere grønne nyetablerte foretak.

Henrik beskriver seg selv som «rebellen i huset» i Hurtigruten Group, og brenner for at gjestene våre skal skape en varig, positiv innvirkning i de vakre, men klimautsatte områdene vi opererer i.

Henriks favorittdestinasjon med Hurtigruten er Svalbard, på grunn av det fantastiske landskapet og den majestetiske naturen kombinert med den rike historien. På fritiden liker Henrik å utforske nye kulturer, og er en ivrig, om enn middelmådig (hans ord), seiler som mangler en båt.

Henrik har en MBA fra Norges Handelshøyskole, en MSc fra London School of Economics, og en bachelorgrad fra Georgetown University. Han snakker flytende spansk.

Følg Henrik på Instagram eller LinkedIn.