Sporing av pingviner i Antarktis:

Hva kan vi lære fra at én art øker i antall mens en annen opplever nedgang?

I mer enn to tiår har Oceanites samlet inn data om pingviner og sjøfuglarter på Antarktishalvøya for å lære mer om klimaendringer og for å beskytte miljøet i Antarktis. Å støtte Oceanites er en del av Hurtigruten Foundations vedvarende overvåkning av klimarelaterte endringer i Antarktis.

I deres siste rapport om de fem pingvinartene i Antarktis fra 2020, setter Oceanites søkelys på en interessant utvikling for tre av artene på Antarktishalvøya. Mens adeliepingvin og ringpingvin opplever nedgang, øker faktisk bestanden av bøylepingvin. Med disse opplysningene ønsker Oceanites å øke bevisstheten rundt klimaendringer, de potensielle følgene det kan få oss mennesker, og hvordan vi kan tilpasse oss ved å lære av pingvinen.

Det er mye vi kan lære av hvordan de forskjellige pingvinartene håndterer den nåværende klimaendringen på Antarktishalvøya. Den sterke nedgangen i to av artene kan være et resultat av flere årsaker, fra tilgjengelighet og størrelse på krillforsyning, til økende havtemperaturer og havis som trekker seg tilbake på grunn av global oppvarming. Bøylepingvinen, på den annen side, viser en imponerende evne til å tilpasse seg de raske endringene. «Med finansiering fra Hurtigruten Foundation kan vi fortsette å overvåke denne utviklingen, og forhåpentligvis se tilpasninger som kan brukes i vår egen kamp mot klimaendringer», sier David W. Lippy, Director of Development hos Oceanites.

Pingvinene i Antarktis har eksistert i 60 millioner år. Kan de overleve klimaendringene?

Oceanites vil fortsette med å studere og rapportere om de betydelige endringene i det antarktiske miljøet og pingvinartene, i tillegg til å kickstarte flere nye prosjekter som du kan lese om på nettstedet deres. De ble tildelt et flerårig stipend fra Hurtigruten Foundation i 2020, og mottar finansiering på prosjekter relatert til forskning og å øke bevisstheten rundt endringene på den stadig varmere Antarktishalvøya. Så langt har organisasjonen mottatt USD 20 000 til disse prosjektene. Oceanites håper å reise med Hurtigruten på neste og fremtidige sesonger i Antarktis.

Hvor kan jeg finne ut mer?

Ønsker du å hjelpe til med å telle pingvinene i Antarktis? Som passasjer på Hurtigruten har du muligheten til å utforske Antarktishalvøya under ekspedisjonscruisene våre med MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Fram. Du kan også lese mer om organisasjonen og arbeidet de gjør på nettstedet deres.

Om Oceanites

Oceanites er en veldedig organisasjon basert i Washington D.C, som opererer internasjonalt med en sentral misjon om å bidra i forskningsbaserte anbefalinger rundt naturforvaltning i Antarktis, og øke bevisstheten om klimaendringer verden over. I løpet av de siste 27 årene har organisasjonen vært ute i felten mer enn 2100 ganger, og samlet inn data fra mer enn 250 forskjellige steder i Antarktis.