Hurtigruten Foundation

Hurtigruten har alltid vært opptatt av å tilby sikre og ansvarlige reiseopplevelser, og vi har forpliktet oss til å støtte områdene vi besøker. Nå løfter vi forpliktelsen til et nytt nivå – vi ber våre gjester og partnere hjelpe oss å maksimere de positive virkningene av tiltakene våre.

Ved å etablere Hurtigruten Foundation kan også fremtidige gjester få de samme meningsfulle og storslåtte reiseopplevelsene.

I mer enn 120 år har vi i Hurtigruten tatt med gjestene våre til i noen av verdens mest uberørte områder, og vist dem den unike naturen, dyrelivet, menneskene og kulturen i disse områdene. Ved å etablere Hurtigruten Foundation kan også fremtidige gjester få de samme meningsfulle og storslåtte reiseopplevelsene.

Fordi målet vårt er å bli den mest bærekraftige ekspedisjonsoperatøren i polarområdene, synes vi det er helt på sin plass å få med oss Lewis Gordon Pugh. Han er en av verdens mest kjente langdistansesvømmere og eventyrere, og er er utnevnt av FN som Havets beskytter. Pugh er The Hurtigrutens Foundations sin første ambassadør, og sammen skal vi øke innsatsen for å beskytte det sårbare miljøet.

Reiser med mening

Vi gjør vårt ytterste for at du skal få storslåtte natur- og kulturopplevelser i trygge rammer, samtidig som vi hjelper til med å opprettholde og forbedre stedene vi besøker. Nå gjør vi enda et tiltak for å forplikte oss ytterligere, og vi ber gjester og partnere om å bidra mest mulig for å forsterke denne positive effekten.

Hurtigruten Foundation øker miljøbevisstheten og gir kunnskap om muligheter og utfordringer i de områdene vi besøker. Vi vil forsikre oss om at vi etterlater oss et minst mulig karbonavtrykk og økologisk fotavtrykk, og at vi har en positiv innvirkning på stedene vi besøker og de som bor her.

Auksjoner om bord på skipene våre har så langt bidratt med nesten 2 millioner kroner til miljø, dyreliv eller kulturinstitusjoner. Dette har resultert i restaureringen av et fuglehabitat i Sør-Georgia, klasseturer for grønlandske skolebarn og vedlikehold av historiske forskningsstasjoner i Antarktis. I flere år har vi også bidratt til fondet for å sikre albatrossen ved å gi penger til “Save the Albatross fond” og Sør Georgia Heritage Trust.

Ved å stifte Hurtigruten Foundation sikter vi nå enda høyere, og ønsker deg hjertelig velkommen til å bidra i dette arbeidet.

Vi takker for alle typer bidrag, og ønsker du å hjelpe økonomisk er Hurtigruten Foundations kontonummer NO28 1503 6902 385.

Les mer om Lewis Pugh her!

Sidehandlinger