2500x1250_Maskinsjef_Kristian-Arnesen.jpg

MS Lofoten, tidenes klassiker

Visste du at MS Lofoten allerede har tilbakelagt en strekning som tilsvarer 9 ganger avstanden til månen?

MS Lofoten, tidenes klassiker i Hurtigrutens flåte, har satt en ny rekord. Skipet, som ble bygd i 1964, har nådd en milepæl med 300 000 arbeidstimer i fjor. I løpet av denne tiden har skipet krysset polarsirkelen 3000 ganger og reist til sammen 7,4 millioner kilometer – alle med den opprinnelige båtmotoren. For at du bedre skal kunne se for deg denne utrolige avstanden, tilsvarer den 185 runder rundt jordkloden og 9,4 turer til månen (og tilbake!).

Den gamle damens spesielle sjarm

Avstanden til tross viser denne gamle damen, som forøvrig også er verneverdig, ingen alderstegn. Med sine klassiske panoramasalonger og maritime tredekk er MS Lofoten et av de mest verdsatte skipene i Hurtigrutens flåte og utstråler ren nostalgisk sjarm. Under en markering av den nye rekorden, signaliserte den "gamle damen" med tre kraftige støt som runget ut i Varangerfjorden at hun ennå har mange år foran seg. En stolt kaptein Eivind Lande med mannskap serverte gjestene kaffe og kake for å hedre MS Lofotens https://www.hurtigruten.co.uk/our-ships/ms-lofoten/ 300 000 arbeidstimer.

Seilas tilbake i tid

Dra på en seilas tilbake til 1964 med MS Lofoten og opplev livet langs kysten for 50 år siden. Kulinariske spesialiteter, elegante uniformer, tradisjonelle aktiviteter på dekk . Finn ut mer om MS Lofotens nye konsept her.

2500x1250_MS-Lofoten_BY_Patrick-Kaufmann.jpg
Bilde: Patrick Kaufmann Bilde

Sidehandlinger