rm_shutterstock_156997136_1800x1800_2500x1250.jpg
Bilde: RM / SHUTTERSTOCK Bilde

Når hvalene samler seg – opplev våren i Patagonia

Med et enormt plask treffer havets gigant vannflaten, dykker ned igjen, før den raskt skyter opp i luften og viser seg i all sin prakt. Sjøvannet spruter ut fra pustehullet og mange meter opp i luften. En annen hval viser sin perfekt buede halefinne et par korte sekunder, for å vinke til sine fascinerte, menneskelige tilskuere.

Det skjer bare en gang i året

Når våren begynner å ta tak i den sørlige halvkule, blir farvannene rundt Valdés-halvøya i Patagonia møtestedet for svært mange hvaler – og blir forvandlet til en magisk skue for alle hvaltilhengere. Dette er akkurat når MS Midnatsol reiser til denne usedvanlige kyststrekningen.

Lytt til hvalenes «kjærlighetssang»

Det argentinske farvannet ved Puerto Madryn er et paradis for dyreelskere: pingviner, seler, inkludert den praktfulle elefantselen, og sjøløver kan oppleves plaskende rundt i vannet. Men høydepunktet vil nok være de 15-20 meter lange sørlige bardehvalene som kommer til dette varme havområdet rundt Puerto Madryn for å pare seg. Hunnene lokker oksene med en hvalsang preget av dype, enkle toner. Når hunnen har fått lokket til seg en hann, vil hun svømme av sted og vende seg over på ryggen – hannen må fortsatt konkurrere for å oppnå hunnens gunst.

Bardehvalene er tamme og hyggelige skapninger, de svømmer forsiktig under båten, svømmer ved siden av og stikker hodet opp av vannet. Noen ganger svømmer mor og unge sammen.

Hvalenes rendezvous kan sees på nært hold under en hvalsafari, som tilbys som utflukten “Hvalsafari”. Den 5 timer lange turen tar deg til Valdés-halvøya, som står på UNESCOs verdensarvliste og er utgangspunktet for hvalsafariene.
Den er en del av Antarktis-reisen "Utforsk Sør-Atlanteren, Antarktis og Patagonia” med MS Midnatsol mot de berømte Falklandsøyene, Antarktis, Kapp Horn og de chilenske fjordene, mellom 25. oktober og 11. november 2016.

Sidehandlinger