Grunnlagt i 1799 – i dag servert til sjøs: Friele kaffe

Nyt en kopp fair trade-kaffe til sjøs og bidra til sertifisert bærekraft

Vi er glade for å kunngjøre at vi nå serverer økologisk fair-trade-kaffe fra Friele på alle hurtigruteskip.
Denne økologiske fair-trade-kaffen er en velsmakende kaffe fra Sør-Amerika sammensatt av ferske, runde og middels mørke bønner med en lang ettersmak som ender med et lite snev av honning. Forventet bestilling er 40 000 kg pr. år.

Å velge Friele som sertifisert partner med sine sosiale og miljømessige forpliktelser, støtter vårt konsept «Kystkjøkken» som legger vekt på lokal og sesongbasert mat. Dessuten har denne tradisjonsrike kaffeprodusenten sjøfartsbakgrunn!

«Kaffehuset Friele» er en norsk kaffeprodusent og merkevare som holder til i Bergen. Selskapet ble startet i 1799 da kaptein Herman Friele la til i Bergen for å starte handel. Han kjøpte en eiendom i Bergen og etablerte et importfirma med hovedvekt på kaffe.

Friele er i dag eid av sjuende generasjon og styreformann Herman Friele. Friele kjøper sine kaffebønner fra 9-10 forskjellige land, hovedsakelig fra Brasil og Kenya.

Hver sjette kaffe gratis

Og: spør vårt kafépersonale om å få et bonuskort. Siden januar spanderer vi en gratis kaffe etter hvert femte bonusstempel!

Sidehandlinger