MORTEN - MS LOFOTEN.jpg

Morten Sagen - Turguide om bord på MS Lofoten

En stor del av det som gjør en reise med Hurtigruten til en uforglemmelig opplevelse handler om mennesker – unike møter mellom passasjerer og mannskapet, som har gjort det til sin fremste oppgave å ivareta gjestene hver eneste dag. Som bl.a. Morten Sagen, turguide om bord på MS Lofoten. Vi stilte ham noen spørsmål ...

Morten Sagen, er du norsk?

Ja. Jeg er født i Trondheim.

Hva drømte du om å bli da du vokste opp?

Journalist.

Men du havnet på MS Lofoten ...

Ja, jeg har jobbet for Hurtigruten som guide i over 18 år. MS Lofoten hadde lenge virket som en attraktiv arbeidsplass. Jeg liker det nostalgiske preget og 1960-tallsstemningen på skipet. Selv mannskapets nye uniformer hyller stilen på 1960-tallet. MS Lofoten er rett og slett en virkelig klassiker. Akkurat som i tidligere tider vil du innimellom møte folk for å ta en cocktail, eller kanskje for å fiske fra dekk ettersom du er mye nærmere vannflaten på dette lille skipet. Med MS Lofotens nye temakonsept tilbakelegger du ikke bare avstander, du reiser også i tid.

Hvordan begynner en vanlig arbeidsdag for deg?

Jeg skriver ut god morgen-nyhetene til gjestene våre, og leser gjennom e-postene mine som noen ganger kommer i løpet av natten. Gjennom hele dagen tar jeg meg av gjestenes behov og finner interessante steder langs ruten eller i havnene.

Hva er ditt viktigste arbeidsverktøy?

Datamaskinen – den er helt avgjørende for å bestille utflukter. Vi får også mange spørsmål fra gjestene via e-post.

Hva liker du aller best med jobben din?

Den fantastiske utsikten. Jeg kan gjerne fortsette å reise langs Norskekysten – det blir aldri kjedelig. Hver dag og hvert sted er annerledes. Og fordi MS Lofoten er mindre enn de andre hurtigruteskipene, er vi også i stand til å seile gjennom trange fjorder som ikke er tilgjengelige med andre fartøy. Det gjør arbeidsplassen min enda mer attraktiv.

Og hvilke utfordringer må du løse?

Noen ganger må vi endre rute hvis været ikke spiller på lag. Men det er bare en liten del av alt det vi gjør.

Hva er din mest spesielle opplevelse med Hurtigruten hittil ...?

Når fullmånen og nordlyset lyser opp himmelen samtidig i nærheten av Trollfjorden. Uforglemmelig!

Hvis du kunne bytte plass med en kollega for en dag ...

Da ville jeg jobbe i markedsavdelingen. Fordi jeg kjenner kysten så godt og har jobbet her så lenge, vil jeg være god til å formidle skjønnheten og mangfoldet som denne type reise innebærer.

Hvilke råd vil du gi gjestene dine?

Legg igjen iPad-en og andre gadgets hjemme. Len deg tilbake, slapp av og nyt den fantastiske utsikten!

 

Seilas tilbake i tid

Dra på en seilas tilbake i tid til 1964 med MS Lofoten og opplev livet langs kysten for 50 år siden. Kulinariske spesialiteter, elegante uniformer, tradisjonelle aktiviteter på dekk ... finn ut mer om MS Lofotens nye konseptet her.

2500x1250_MS-Lofoten_BY_Patrick-Kaufmann.jpg
Bilde: Patrick Kaufmann Bilde

Sidehandlinger