Tor Geir Engebretsen

COO / SVP Maritime Operations

Hadde du noen helter da du vokste opp?

Polfareren Hjalmar Johansen er i min slekt, onkel til min bestefar, og hans navn går igjen i slekten. Han var Fritjof Nansen sin partner og de to sammen nådde nærmest Nordpolen den gang. Hjemreisen, med overvintring på Frans Josefs land er nok vel så kjent.

I kraft av sin erfaring ble han også med på Amundsen sin Sydpol ekspedisjon. Forholdet som utviklet seg mellom han og Amundsen, hvor Johansen utfordret sjefen sine beslutninger, benyttes i dag som «case» i lederutviklingsprogram, det synes jeg er spennende. Det endte dessverre tragisk for Hjalmar Johansen, men i ettertid har han fått betydelig anerkjennelse for sine polare bragder. 

Hva er ditt beste minne fra Hurtigruten?

På den aller siste seilingen til det tidligere Hurtigrute skipet Nordstjernen, seilte vi sammen med noen venner på syd, over Vestfjorden, fra Lofoten til Bodø. Det var sommer, flatt hav og nydelig midnattsol. Vi satt på akterdekket i flere timer og virkelig tokk inn over oss dette øyeblikket.

Hvilken strekning langs Hurtigrute-leia er finest?

Jeg mener vår seiling langs norskekysten er verdens vakreste sjøreise.

Min favoritt distanse er å seile sydover fra Harstad til Svolvær. Det å gå inn i Raftsundet på ettermiddagen, og nedover mot Trollfjorden er en stor opplevelse.

Særlig perioden april-juni, hvor snøen fortsatt ligger i fjellene, er min favoritt.

Utdanning:
Bachelor i Administrasjon fra Universitetet i Ager.


Erfaring:
Tor Geir Engebretsen begynte i Hurtigruten som CCO/SVP Maritime Operations i august 2016. Han har tidligere jobbet i hurtigruten som prosjektleder for effektivitetsprogrammet (2012-2015), samt som COO Maritime Operations (2013-2015). Siden 2002 har han vært partner i den utøvende konsulent selskap DHT Corporate Services. I perioden 1984 - 2002 holdt Tor Geir Engebretsen rollene som SVP Project Manager Turn Around and integration og SVP HR/Organisasjon innenfor Norsk Hydro.
Han har også jobbet med andre rederier, som Fjord 1, og med maritime teknologiselskaper.

.