Nordlys

Tromsø - Kirkenes

Nordens Paris, Nordlys og Nordkapp. På denne reisen, Tromsø - Kirkenes er vi nord for Polarsirkelen hele turen.

Dag 1. Tromsø, porten til Arktis

Vi foreslår ankomst Tromsø på formiddagen som gir dere tid til å oppleve litt av ishavsbyen før dere går om bord. Skipet har avgang kl. 18:30. Etter ombordstigning og innsjekk kan dere nyte utseilingen fra restauranten, hvor det serveres en tre-retters middag laget på lokale råvarer. 

Alternativt kan gruppen ankomme Tromsø tidlig og bruke dagen på friluftsaktiviteter eller møter. Det er også mulig å bruke tiden til å spise middag i et av byens sjønære hoteller og delta i midnattskonsert i Ishavskatedralen før ombordstigning. 

Dag 2. Honningsvåg og Nordkapp

Dagen starter med noen timer i møterommet. Vi seiler gjennom Magerøysund, og etter en tidlig stopp i Hammerfest, kommer vi til Honningsvåg. Dette er inngangsporten til spektakulære Nordkapp. Her er du bare 2000 kilometer fra den geografiske Nordpolen. Står du på toppen av det 307 meter høye Nordkapp-platået, får du en følelse av å være ved verdens ende. 
Fra Honningsvåg fortsetter møtene mens vi seiler mot øst. Når vi nærmer oss Kjøllefjord senker skipet farten og stopper opp ved Finnkjerka. Om bord kommer en lokal fisker med dagens fangst av kongekrabber, som vi får oppleve på nært hold ute på dekk før de senere blir en del av kveldens middag, nemlig havets festbord.

Dag 3. Kirkenes, endestasjon og vendepunkt

Når vi kommer til Kirkenes, 30 lengdegrader øst, er du lenger øst enn Istanbul og St. Petersburg. Du har den russiske grensen og Kola-halvøya like i nærheten. Når du nå er på den nordøstlige endestasjonen til Hurtigruten, har du bare ett valg; å sette kursen sydover igjen. Å tilbringe tid i Kirkenes gir dere også muligheten til å delta på noen av aktivitetene som tilbys i dette eksotiske arktiske miljøet før dere reiser hjem. Det er også mulig å fortsette møtene i Kirkenes.

Ønsker du å vite mer om Hurtigrutens omfattende og unike tilbud, ring 810 30 030, eller send en mail til [email protected].