Verdens største innen opplevelsesturisme i Antarktis

Med tre ekspedisjonsskip, anført av det nye hybridskipet MS Roald Amundsen, er norske Hurtigruten verdens største og grønneste opplevelsesaktør på det hvite kontinentet, Antarktis.

Klimaflaggskip på verdens sørligste reisemål

Vi mener alle reiselivsaktører må ta på seg forpliktelser utenpå myndighetskravene for å sikre at vi belaster naturen i disse nær uberørte områdene minst mulig. Hurtigruten går nå foran ved å bygge verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip som skal ta gjestene våre lydløst og utslippsfritt langs iskanten. Hurtigrutens klimaflaggskip MS Roald Amundsen er ferdigbygget i 2018, og seiler til Antarktis allerede den første vinteren. 

Målet med MS Roald Amundsen er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort. For å komme tettere på naturen og dyrelivet, vil skipet være preget av store observasjonsplattformer på flere dekk. I tillegg vil seks av ti lugarer ha balkong. Blant fasilitetene på skipet finner vi også et evighetsbasseng, boblebad, tre restauranter og mye mer.

I første omgang vil skipet seile i Antarktis og Sør-Amerika. Du kan lese alt om de ulike seilingsrutene under videoen. 

Ekspedisjoner over hele kloden i 2018/19

De fleste forbinder nok Hurtigruten med den tradisjonsrike kystruten fra Bergen til Kirkenes som i snart 125 år har vært en livsnerve langs norskekysten. Men Hurtigruten har de senere årene i tillegg blitt en ledende internasjonal aktør. Fra 2018, vil Hurtigruten tilby ekspedisjonsseilinger til mer enn 200 reisemål i 28 land.

Reis på ekspedisjonscruise: 3 seilas med MS Roald Amundsen

Blant de 32 nye rutene som settes på kartet, er et utvidet tilbud av verdens allerede største utvalg av ekspedisjonsseilinger i Antarktis. Vi har plukket ut tre reiser for deg som har lyst til å være med på å skrive historie og reise på de første turene med MS Roald Amundsen.

1. Jomfruturen

Vårt nye hybridskip får jomfruturen sin i oktober 2018, når hun seiler fra Valparaíso i Chile langs den Sør-Amerikanske kysten og ned til Antarktis. I løpet av 19 dager får du oppleve Patagonia med nasjonalparken Torres del Paine og de chilenske fjordene som høydepunkt. Deretter seiler vi til Kapp Horn og videre til det store hvite kontinentet, Antarktis.
Reise: Oppdag Antarktis, Patagonia og de chilenske fjorder
Dager: 19
Dato: 23. oktober 2018

2. Den altomfattende opplevelsen

Denne ekspedisjonen tar deg gjennom de fantastiske chilenske fjordene og Drakestredet, før du blir du møtt av mektige isbreer, pingviner som flokker seg rundt deg, og et hav av hvaler. Fra Antarktis seiler vi også forbi de utrolig Falklandsøyene.
Reise: Utforsk Antarktis, Falklandsøyene og de chilenske fjorder
Dager: 18
Dato: November og desember 2018

3. Den store Antarktis-reisen

Skipet får sin store styrkeprøve på nyåret i 2019 med en 20 dagers ekspedisjon til Antarktis, hvor vi prøver å krysse den antarktiske polarsirkelen ved 66° 33′ 44″.
Reise: Antarktis, polarsirkelen og enda lenger
Dager: 20
Dato: Januar og februar 2019

 

LES MER:

Sidehandlinger