Krystallklar og fargerik

Dagene er kortere nå. Det blå lyset er tilbake. Det er mørkt om nettene igjen. I mørket eksploderer himmelen i røde, grønne, lilla og blå farger. Et hav av farger i nord. Deretter i sør. Nordlyset danser over himmelen.

I en jegers fotspor

Fellen er gammel. Den har ikke blitt brukt på årevis. Den er enkel, samtidig som den er effektiv. Den ble brukt på polarrever. Den vakre pelsen var som gull for jegerne, som fanget rev i løpet av den kalde arktiske vinteren. Lange dager i bitende kulde. Livet som jeger på Spitsbergen må har vært tøft. Du ser ned. Små fotspor. Du ser hvor de leder. La oss gå.

Sightseeing Longyearbyen

“Her bor julenissen. Det er her solen skinner først 8. mars. Og det er her jeg var fanget inne i en liten bygning i to dager under en snøstorm for to år siden. Snø, regn og vind i en orkanstyrke. Den kom horisontalt, vertikalt, opp ned - alt du kan tenke deg. Den vinteren fikk vi alt. For en bra vinter.”
Longyearbyen forteller mange historier. Og du får høre dem alle.

Champagnesmaking

Det var hit de kom. Gruvearbeiderne. Sjefene. Alle som ville kjøpe alkohol. De måtte vise til en spesiell type tillatelse for å få brukt kvoten sin. Et forsøk på å regulere drikkingen på Svalbard. Nå er rommet fullt av eksklusiv vin og champagne fra hele verden. Glasset foran deg er formet perfekt. Glatt og rundt. Champagnen har en gyllen farge. Bobler. Du klarer ikke vente med å smake.


På truger gjennom Svalbards villmark

Helt stille. Den eneste lyden du hører er fra den knirkende snøen under trugene dine. Lyset fra Longyearbyen glir lenger unna. Du befinner deg i den arktiske villmarken. Det er hvitt overalt, men du kan skjelne konturer og former i terrenget.