Hurtigruten Foundation

Hurtigruten har etablert Hurtigruten Foundation for å gi enda mer tilbake til områdene vi seiler i.

Se for deg deg en verden uten isbjørn.

En verden der uberørte strender er fulle av søppel. En verden der det er mer plast enn fisk i havet. En verden der store selskaper utnytter lokalsamfunnene de er avhengige av.

Det klarer ikke vi.

Derfor har vi etablert Hurtigruten Foundation.

Gjennom Hurtigruten Foundation samarbeider Hurtigruten og alle våre ansatte tett med våre gjester, samarbeidspartnere, leverandører og organisasjoner for å gjøre en forskjell. Vi jobber hver dag med å gjøre alle deler av operasjonen enda mer bærekraftig - samtidig som vi skaper store positive ringvirkninger i lokalsamfunnene vi samarbeider med.

Hurtigruten Foundation fokuserer på tre hovedområder:

  1. For bevaring av utrydningstruede dyrearter
  2. Kampen mot plast i havet og marin forsøpling 
  3. Støtte til lokale og globale prosjekter i områdene Hurtigruten opererer

Hurtigruten Foundation gjennomfører en rekke aktiviteter både om bord på våre skip og på land: Gjester og ansatte går skulder ved skulder på strandryddingsprosjekter, vi samarbeider med flere forskningsmiljøer om å overvåke oljeutslipp, vannprøver og innhenting av data, i tillegg til at gjester og mannskap deler observasjoner og informasjon med forskere gjennom citizen science-prosjekter.

Sammen med mannskapet om bord og de ansatte på land, jobber Hurtigruten Foundation med å skape «ambassadører» for hvert eneste reisemål på hver eneste reise, gjennom foredrag, kunnskap og engasjement. Vi mener at vi kan gjøre en forskjell - sammen.

 

I tillegg til direkte donasjoner, kommer Hurtigruten Foundations midler fra aktiviteter om bord og på våre hoteller, som auksjoner, innsamlinger og Hurtigrutens «Green stay» program. For hver dag du velger å ikke få rengjort lugaren eller rommet ditt, gir vi Hurtigruten Foundation en donasjon. I tillegg bidrar det til å redusere forbruket av energi, rengjøringsmidler og vann.

Med minimale administrasjonsutgifter, går hele overskuddet fra Hurtigruten Foundation til organisasjoner og personer som bidrar positivt i områdene der Hurtigruten opererer. Stiftelsens styre bevilger støtte to ganger i året.

Søknadsfrist er 1. november og 1. mai.  Last ned søknadsskjema og send til [email protected]

 

Hurtigruten er verdens største ekspedisjonscruiserederi. Det gir oss et spesielt ansvar - for havet, dyrelivet, lokalsamfunnene og de unike stedene vi besøker.

Derfor inviterer vi deg til å være med oss i Hurtigruten Foundation å etterlate et fotavtrykk vi kan være stolte av – sammen.

 

Les mer :