greenland_header.jpg

Pete McBride and Tim Kemple

Pete McBride og Tim Kemple er begge anerkjente fotografer og filmskapere

Tim Kemples arbeider har blitt publisert i utallige magasiner, og han har gjort kampanjer for blant annet North Face og Black Diamond hvor han har fotografert ekstremsportutøvere i utrolige landskap. Pete McBride reiste jorda rundt i over tjue år og har jobbet for blant annet National Geographic Society, Smithsonian, Outside, Esquire og selskap som Patagonia, Microsoft og The Nature Conservancy.

pete_tim_photo.jpg

Etter mange år i utlandet bestemte McBride seg for å rette kameralinsen sin mot et miljørelatert tema i hjemtraktene sine. I to år dokumentere han den store Colorado-elven, en elv som er vannkilden til familiegården hans og rundt 30 millioner andre amerikanere. Prosjektet ble en 240 mils søken etter hvorfor elven som i 6 millioner år har rent ut i havet, ikke lenger gjør det. Dokumentasjonen resulterte i den prisvinnende kortdokumentaren ”Chasing Water”. 

I år skal de padle i smeltevannselvene på Grønland, og plante et flagg for for å rette mer oppmerksomhet mot de alvorlige klimaforandringene verden står overfor.


Grønland venter

Gjør som Pete McBride og Tim Kemple, og gjør Grønlands grønne daler og enorme isfjell til ditt neste eventyr. 

Sidehandlinger