Slik kan du ta med kjøretøyet på Hurtigrutens reise langs norskekysten

Du kan ta med deg et kjøretøy om bord, uansett om du reiser fra A til B eller skal på en fantastisk reise langs norskekysten. Vi har svart på vanlige spørsmål for å gjøre det lettere for deg å kjøre på og av skipene våre uten problemer.

Vanlige spørsmål

Vi anbefaler på det sterkeste å forhåndsbestille en plass på bildekket. Du kan møte opp samme dagen, men det er ingen garanti at vi har ledig plass.

Vær klar til å kjøre om bord kl. 18.00 i Bergen og ikke senere enn én time før avreise i Trondheim, Bodø, Tromsø og Kirkenes. For alle andre havner, må du møte opp senest 30 minutter før avreise.

I de fleste havnene går du om bord på skipet, sjekker inn og går tilbake til kjøretøyet. Mannskapet vårt vil da informere deg om når du skal kjøre om bord. I Bergen må du gå inn i Jekteviksterminalen/Hurtigruteterminalen og sjekke inn.

Havner med korttidsopphold
Vi ber gjester som går om bord i havner hvor vi legger til kai i 15 minutter eller mindre om å kjøre inn på skipet før de sjekker inn. Bildekkmannskapet gir deg et transittkort. Vis dette kortet til personalet i resepsjonen ved innsjekking.Se ruteplanen for å se hvor lenge vi blir i hver havn.

Når du sjekker inn, må du gi personalet ved resepsjonen følgende informasjon:

  • Nummerskilt
  • Type kjøretøy
  • Fargen på kjøretøyet

I Bergen er det en parkeringsplass nær terminalen merket med «Hurtigruten og FjordLine».

I Trondheim og Bodø er det en parkeringsplass like ved kaien. Det er også mulig å parkere på kaien, men det er begrenset med plass.

I Tromsø kan man parkere like ved kaiplassen.

I Kirkenes er det oppmerket parkeringsfelt på kaien.

De mindre havnene har vanligvis ikke parkeringsplasser. Det er imidlertid mulig å parkere på egnede plasser nær havnen.

Merk: Rekkefølgen kjøretøyene skal kjøres inn i skipet, avhenger etter hvilken havn kjøretøyene skal i land. Du får nærmere informasjon når du sjekker inn.

I mange havner kan mannskapet vårt kjøre kjøretøyet ditt på og av skipet. Du må være oppmerksom på at vi ikke kan garantere denne tjenesten.

Ja, men med unntak av de sesongavhengige stoppene i Geirangerfjorden og Hjørundfjorden. Vi legger ikke til kai på disse to stedene. I stedet ankrer vi opp til sjøs, og gjestene blir tatt til land med lettbåter.

Dessverre er ikke campingvogner eller tilhengere tillatt om bord. Se informasjonen nedenfor om tillatte kjøretøydimensjoner.

Nei, det er ikke mulig å gå tilbake til bildekket under seilingen. Det er derfor viktig at du tar med deg det du trenger fra kjøretøyet før du går om bord fra terminalen i Bergen og fra kaien til de andre havnene.

Bildekket er bare åpnet når skipet har lagt til havn. Dermed kan du nyte utsikten helt til vi når land. Mannskapet viser deg hvor kjøretøyet ditt er, og du kan starte motoren når du får beskjed. Merk: På sørgående seilinger kjører mannskapet alle kjøretøy av skipet i Trondheim på grunn av den tidlige ankomsten kl. 06.30. Du henter nøkkelen i resepsjonen.

Følgende dimensjoner gjelder for kjøretøy:

  Maksimal lengde i meter Maksimal bredde i meter Maksimal høyde i meter Maksimal vekt i kilo
MS Kong Harald 6,40 2,40 2,25 5000
MS Nordkapp 6,50 2,45 2,10 5000
MS Nordlys 6,50 2,40 2,20 5000
MS Polarlys 6,50 2,45 2,20 5000
MS Richard With 6,40 2,40 2,30 5000
MS Trollfjord 6,30 2,40 2,30 5000
MS Vesterålen 5,40 2,30 1,90 2800
MS Nordnorge 6,50 2,40 2,30 5000