Nyt guiding fra dekk når vi passerer høydepunkter og punkter av interesse.

Aktiviteter om bord på reiser langs norskekysten

Det er ikke vanskelig å slappe av når du seiler langs kysten og ekspedisjonsteamet er på plass for å gjøre reisen din enda bedre, med en rekke forelesninger og aktiviteter som du kan delta på om bord.

Hurtigruten er kjent for en uformelle og innbydende atmosfære. Her finner du verken kleskode eller høylytt, glitrende underholdning. Du vet selv best hvordan du liker å slappe av. Etter en aktiv turdag i land, frister det kanskje mest å synke ned i en behagelig lenestol og fullføre boken du leser, eller å pusle et puslespill i det hjemmekoselige bakeriet Multe.

Andre foretrekker muligens å lade batteriene i treningssenteret om bord, svette litt i badstuen, eller å slappe av i skipets utendørs boblebad. I tillegg holder ekspedisjonsteamet vårt forelesninger og presentasjoner. Uansett hva du foretrekker – etter noen få dager vil stresset ditt være visket bort av den vakre norskekysten og det komfortable livet om bord på skipet.

Aktivitetsledere

Det engasjerte ekspedisjonsteamet vårt er der for å gjøre din reiseopplevelse enda bedre ved å fortelle om livet langs kysten gjennom egne erfaringer og perspektiv. Mange i teamet er oppvokst ved eller bor langs kysten, og elsker å dele av kunnskapen sin – gjerne under en av de uformelle kveldssamlingene etter dagens turer og aktiviteter.

Fakta, mat og bilder

Ekspedisjonsteamet vårt er spesialister innen mange fagfelt, og vil ta deg gjennom forelesninger om alt fra naturfenomener, botanikk, dyreliv og isbreer til fisketradisjoner, vikinghistorie og lokal folklore. I tillegg til de mer tradisjonelle presentasjonene, vil de ta deg med på dekk for å snakke om severdigheter og landemerker langs kystruten – så lenge været tillater det.

Ekspedisjonsteamet vårt er spesialister innen mange fagfelt, og vil ta deg gjennom forelesninger om alt fra naturfenomener, botanikk, dyreliv og isbreer til fisketradisjoner, vikinghistorie og lokal folklore. I tillegg til de mer tradisjonelle presentasjonene, vil de ta deg med på dekk for å snakke om severdigheter og landemerker langs kystruten – så lenge været tillater det.

Disse aktivitetene vil av og til kombineres med smaksprøver av lokale spesialiteter, slik som ferske reker fra Lyngenfjorden om våren, multer om høsten, nystekte fiskekaker om vinteren eller Trollsuppe om sommeren når vi seiler inn Trollfjorden.

Ekspedisjonsteamet vil også la deg ta del i underholdende ritualer for kryssing av Polarsirkelen, eller lære deg spennende ting om naturfenomenene nordlys og midnattssol. Medlemmene i ekspedisjonsteamet er Canon-sertifiserte, så de vil kunne gi verdifulle tips om hvordan du best kan fange øyeblikkene med kameraet

Spektakulær natur

Det eneste showet om bord på Hurtigruten – som til gjengjeld vil ta pusten fra deg – er det skiftende landskapet utenfor vinduene. De små skipene våre gjør at vi kan legge oss tettere på land og få nærkontakt med fjellsider, fjordhytter og lokalt plante- og dyreliv. I panoramasalongen har vi vinduer fra gulv til tak som gir deg maksimal utsikt til det hele, men det er på observasjonsdekket du ønsker å være når nordlyset viser seg. Også i restaurantene er det mange vinduer, så du får med deg utsikten selv når du spiser.

Ønsker du mer eventyr?

Ekspedisjonsteamet har satt sammen en rekke fotturer der du får se de mest storslåtte stedene langs norskekysten. Her får du til fulle dyrket friluftslivets gleder og oppleve den vakre naturen langs norskekysten på nært hold.

For å utforske kysten vår på andre måter, er det opp til 90 sesongbaserte utflukter å velge mellom, med fire vanskelighetsgrader. Disse utfluktene tar deg til land for å se ikoniske steder som Nordkapp og øyene i Lofoten, i tillegg til å gi deg mer utfordrende aktiviteter som kajakkpadling og snøscooterkjøring.

Mer om ekspedisjonsteamene våre her.