MS Midnatsol
Bilde: Martin Keega Bilde

Praktisk informasjon for ekspedisjonsreiser med MS Midnatsol

Bli kjent med MS Midnatsol før du tar fatt på din oppdagelsesreise.

Last ned håndboken til MS Midnatsol her (åpner i nytt vindu):

Vennligst merk: Informasjonen på denne siden gjelder kun for ekspedisjonsreiser til Antarktis. For reiser langs norskekysten med MS Midnatsol finner du reiseinformasjon her.

Kontaktinformasjon til skipet

Telefon : +47 994 87 277
E-mail : [email protected]

Endringer på reiserute og på utfluktene

Vi seiler på steder hvor det er elementene som rår, og vær, sjø og isforhold kan endre reiseruten eller utfluktene. Derfor er hver eneste reise unik, og reiserutene og utfluktene er kun en indikasjon og kan endres. Utflukter er også avhengig av minimum/maksimumsantall påmeldte. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reise – og dagsprogrammet og utfluktene uten forhåndsvarsling.

Barn

Av sikkerhetsmessige årsaker kan Hurtigruten AS dessverre ikke tillate barn under 5 år å reise med oss til Antarktis. På de andre reisene våre er det ingen aldersgrense. Kapteinen vil likevel vurdere om forholdene på landingene er sikre for barn under 12 år.

Kunngjøringer

For å høre alle kunngjøringer på lugaren, må TV-en settes på en bestemt kanal. Sjekk informasjonsfolderen som ligger på lugaren din. Viktige kunngjøringer, enten angående programmet vårt eller i nødstilfeller vil bli kunngjort via høyttaleranlegget i lugaren.

Funksjonshemmede

MS Midnatsol er tilpasset rullestolbrukere. Sterkt funksjonshemmede, eller personer som av andre årsaker ikke er i stand til å ta vare på seg selv, må ha med ledsager. For å gå på eller av skipet må rullestolbrukeren bruke landgangen. I havner der tidevann, værforhold eller andre uforutsette forhold spiller inn, så vi må bruke en flyttbar landgang, eller for å bli med på en landing/utflukt med Polarcirkelbåt er det dessverre ikke mulig å bruke/ta med rullestolen.

Miljø og Grønn navigasjon

Kapteinene våre legger sin stolthet i å planlegge rutene våre, slik at vi bruker minimalt med drivstoff og har minst mulig utslipp. Alt søppel blir oppbevart om bord til det kan bli sortert på land. Vi dumper aldri søppel i havet, og vi ber deg om å ikke kaste søppel på land under våre utflukter. I befolkede områder der det er søppelkasser, vennligst bruk de.

Ekspedisjonsteamet/ underholdning/edutainment

Om bord legges det vekt på å oppdage og edutainment, og ikke den kommersielle underholdningen som ofte er en del av tradisjonelle cruise. Vårt omfattende om bord- program passer alle og våre kunnskapsrike eksperter har et stort områdefelt, og de vet hvordan du også skal bli entusiastisk på sitt område. Om bord vil det også være et laboratorium, hvor vi skal gjøre feltforsøk. For eksempel se 3 millioner år gammel is via et mikroskop, eller meteorer som er funnet på land, og vi skal få høre fantastiske foredrag om forskjellige temaer som vil gjøre deg målløs. Uansett alder, dette vil begeistre deg! Vårt mål er å få deg nærmere unike miljø, og at du får oppleve og oppdage samme med ditt reisefølge.

Livredningsutstyr, redningsvester og sikkerhetsutstyr om bord

Skipet oppfyller alle sikkerhetskrav og er klassifisert som polarfartøy for seiling i isdekte vann. Ved ankomst får alle gjester informasjon om sikkerhetsbestemmelsene, om hvordan sikkerhetsutstyret fungerer og hvor det befinner seg. Det er en sikkerhetsplan på innsiden av hver lugardør. Vi understreker viktigheten av å lese skipets sikkerhetsplan. Spesielle sikkerhetsbestemmelser gjelder for utflukter med Polarcirkelbåtene. Vennligst følg instruksjonene fra ekspedisjonslederen/besetningen. Det skal brukes spesielle redningsvester på utfluktene, og disse deles ut før landinger. Vi vil også ha en obligatorisk gjennomgang av våre sikkerhetsrutiner.

Medisinsk egenerklæring

I samsvar med IAATO og Hurtigruten AS krav, må alle som reiser til Antarktis eller Nord-Øst Grønland fylle ut en konfidensiell medisinsk erklæring, som også signeres av en lege: Denne må bekrefte at vedkommende er skikket til å reise. Dette skjemaet vil bli sendt til deg i god tid før avreise. Skjemaet må fylles ut, tas med om bord på skipet og personlig leveres til legen ved ombordstigning. Du kan bli nektet å komme om bord dersom disse skjemaene ikke blir overlevert ved ombordstigning.

Medisinsk nødhjelp og behandling

Det vil til en hver tid være en engelsktalende lege og sykepleier om bord. Skipet har en liten sykestue med nødvendig utstyr og medisiner til å utføre førstehjelp og medisinsk nødhjelp. Ved alvorlige tilfeller vil nærmeste sykehus bli kontaktet. Konsultasjoner og medisiner blir belastet gjestene våre. Husk å ta med deg tilstrekkelig medisin, også til uforutsette forsinkelser. Vi anbefaler også at du oppbevarer medisinene dine i håndbagasjen og påser at disse er merket riktig og med klare instruksjoner for bruk. Hvis du er avhengig av livsviktige legemidler er det fint om du informerer skipets lege om dette. Sykdom om bord kan føre til karantene, og ordre fra skipets lege og kaptein må følges.

Pass og VISA

Vennligst bruk noen minutter å bli kjent med de nødvendige reisedokumentene du vil bli bedt om ha med deg om bord i skipet. Som gjest er det ditt ansvar å finne informasjon om og innhente alle nødvendige reisedokumenter, og ha dem tilgjengelig når det er nødvendig. Pass er eneste gyldige legitimasjon for alle våre reiser med MS Midnatsol. ID-kort godtas ikke. Passet må være gyldig i mer enn seks måneder etter at du kommer hjem igjen. Ved innsjekking vil alle pass bli samlet inn av mannskapet, slik at de kan ta seg av grensekontrollene underveis. Passene vil bli beholdt gjennom hele reisen og returneres ved reisens slutt. Vennligst ta med deg en kopi av passet ditt. Alt ettersom hvilket land du kommer fra, er det flere land som krever innreisevisum, og som gjest er det ditt ansvar å innhente alle reisedokumenter, og ha dem tilgjengelig til en hver tid. Hurtigruten AS kan dessverre ikke ta noe ansvar eller påta oss noen kostnader hvis du blir nektet adgang til en flygning eller innreise i et land der passet ditt ikke blir godkjent eller du ikke kan fremvise nødvendig visa eller annen dokumentasjon.

Småbåt landinger

Disse solide båtene gjør det mulig for oss å utforske ellers utilgjengelige områder til vanns og på land. Du bør være litt sprek for å komme deg om bord, men det er ellers ingenting å bekymre deg for. Mannskapet viser deg hva du skal gjøre, og så lenge du følger deres anvisninger vil det å entre båtene oppfattes som veldig enkelt i løpet av kort tid. På alle utfluktene med Polarcirkelbåter forventer vi at gjestene våre har på seg godt fottøy. I Antarktis er det pålagt å bruke gummistøvler når vi går i land. På alle andre steder kan godt skotøy som fjellstøvler eller lignende være lurt. Du kan ta med deg dine egne gummistøvler eller leie dem om bord. Landinger er væravhengig.

Sikkerhetskontroll

MS Midnatsol må, i samsvar med ISPS regelverket (International Ship and Port Security System), sende all bagasje gjennom røntgen/metalldetektor ved ankomst til havn eller skip. Vennligst husk dette når du pakker for reisen. ISPS regelverket krever også at all håndbagasje skal gjennom røntgen/ metalldetektor i alle anløpshavner i løpet av reisen.

Spesielle ønsker

Dersom du har spesielle ønsker(diett eller medisinsk). Vi vil gjøre vårt beste for å imøtekomme dine ønsker, men vi kan ikke garantere dette.

Vaksine

Vennligst sjekk med din lege om anbefalte vaksiner på din reise. På noen seilinger er vaksinasjon et krav, og passasjerer er ansvarlige for at de overholder eventuelle krav om vaksinasjon på reisetidspunktet.

Fly, transport og hotell

Planlagte flygninger

De tilbudte prisene for flybilletter er spesielle priser for pakkereiser, og kan ikke endres eller kanselleres uten gebyr. Alle pakkereise-prisene på fly er basert på bestemte bestillingsklasser; hvis den gjeldende bestillingsklassen ikke er tilgjengelig kan det påløpe et tillegg. I økonomiklasse vil du få servert snacks eller sandwicher avhengig av flyselskap. Hvis dette ikke er inkludert i flyselskapets service, kan du kjøpe snacks og drikke. På interkontinentale flygninger er dette vanligvis inkludert. Vi kan tilby oppgradering til forretningsklasse på enkelte ruter. Avhengig av flyselskap, kan dette også inkludere seter med mer benplass. Vennligst merk at oppgradering ikke gjelder alle områder. Tillatt bagasje varierer etter flyselskap og kostnader kan påløpe om du overstiger dette, eller transport kan nektes. Vanligvis kan hver gjest ta med ett stykk håndbagasje som veier rundt 6–8 kg (dimensjoner og vekt avhenger av det respektive flyselskapet) om bord. Din tillatte bagasje er satt til 1 stykk (23 kg), men dette kan avhenge av flyforbindelsen; vennligst sjekk med ditt flyselskap. Ytterligere retningslinjer for transport finner du i vilkårene og betingelsene til våre flypartnere. Hvis du planlegger å ta med en rullestol eller trenger assistanse på flyplassen, vennligst gi oss beskjed når du bestiller. Flygningene kan gå tidlig om morgenen eller om kvelden, men de er alltid tilpasset våre reisearrangementer. Vennligst merk at noen flygninger kan ha overganger eller opphold. Vi tar forbehold om endringer i tider og/eller ruter, så vel som endring av flytype. Våre vanlige flypartnere er Lufthansa, British Airways, KLM/Air France, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, LATAM, Iberia og Iceland Air. Vennligst merk at ombestilling eller refusjon av en allerede utstedt billett vil bli belastet før avreise. Overføring eller refusjon av en billett er ikke mulig etter reisen. Alle flytider som blir gitt ved bestillingstidspunktet er provisoriske og kan bli endret; vennligst sjekk før du reiser.

Inkludert flygning Buenos Aires–Ushuaia

Flygningene fra Buenos Aires til Ushuaia og vice versa blir operert av LATAM flyselskap. De har vanligvis avgang tidlig om morgenen og returen ankommer Buenos Aires om ettermiddagen eller tidlig på kvelden. Vennligst merk at flyselskapet vil bekrefte de endelige flytider mellom Buenos Aires og Ushuaia først noen få dager før avgang. Kontakt vår informasjonsskranke på hotellet i Buenos Aires en dag før avgang for endelige flytider og ombordstigningskort.

På disse flygningene tilbys det kun økonomiklasse, det er ikke mulig med oppgradering til høyere bestillingsklasser. På flygningen blir det servert et lett måltid og alkoholfri drikke. Du kan reise med innsjekket bagasje på maksimalt 23 kg og ta med en håndbagasje på maks 8 kg om bord.

Vær oppmerksom på at denne tillatte bagasjen kan være forskjellig fra det som tillates på flyselskapet du bruker på din langdistanseflygning til/fra Buenos Aires. Vi ber deg om å sjekke betingelsene for bagasje på din flygning og passe på at du ikke har med mer.

Vi anbefaler at du planlegger en overnatting i Buenos Aires på slutten av din seiling av hensyn til flyforbindelsene. Hvis du velger å ikke gjøre dette, vennligst ikke bestill din internasjonale flygning med avgang før tidligst 22.00. Vi kan ikke påta oss ansvaret om du mister din egen bestilte returflygning på grunn av en eventuell forsinkelse på flygningen mellom Buenos Aires og Ushuaia.

Vennligst merk at flygningen til/fra Ushuaia er planlagt å reise fra/ankomme Jorge Newberry National Airport, den nasjonale flyplassen i Buenos Aires. Du trenger minst 4 timer for å bytte flyplass i Buenos Aires til din flyforbindelse fra den internasjonale flyplassen i Buenos Aires, Ezeiza. Oppsett av flyplasser kan bli endret, men vi vil sørge for å gi deg oppdatert informasjon sammen med reisedokumentene dine.

Hotell

Standarden på hotellene vi bruker tilsvarer 4 stjerner. De har sentral beliggenhet, eller nær flyplassen dersom det er mer praktisk for opplegget du har bestilt. Det finnes ingen offisiell hotellvurdering og lokale hotellkategorier gjelder. Alle rommene har egne bad. Enkeltrom kan være mindre og ha dårligere beliggenhet. De kan være dobbeltrom for bruk av én person eller rom designet for en person. Det kan hende at hotellet tar gebyrer for bruk av enkelte fasiliteter som f.eks. badstuer. Prisen for overnattingen inkluderer frokost, om ikke annet er oppgitt i din bekreftelse.

Transport

Transport er inkludert i henhold til det som vises i ditt bestilte opplegg. Hurtigruten tilbyr busstransport fra flyplassen til kaien enkelte hoteller. Transport-tidene samsvarer med skipets ankomst- og avgangstider og dine flygningers ankomst- og avgangstider. Det er mulig at det kan bli ventetider på flyplassen. Varigheten på transporten til flyplassen avhenger av destinasjonen, men tar vanligvis mellom 20 og 45 minutter. Unntak kan forekomme der det trengs lenger tid på grunn av større avstand mellom flyplassen og havnen. Du vil få mer informasjon om din transport i reisedokumentene dine.

For gjester med nedsatt mobilitet kan det forespørres om rullestolvennlig transport.

Landeventyr

Hurtigruten tilbyr et utvalg med valgfrie landeventyr som kan legges til din Hurtigruten-reise. Dette kan være utflukter på en halv eller hel dag, eller turer med overnatting. Det kreves et minimum antall gjester. Gjester med nedsatt mobilitet må sende en forespørsel om landeventyr.

Om bord informasjon

Du kan nyte dagene ombord, mens skipet tar deg nært til natur og dyreliv. Ingen pynting til middag – ikke noe styr, ikke noe stress – vårt mål er å seile rolig gjennom den skarpe, rene luften, i nærheten til stadig skiftende natur.

Antrekk

Kleskoden om bord er uformell. Selv om noen av våre gjester velger å kle seg om til middag er ikke dette forventet. Været kan variere i løpet av reisen, og i løpet av dagen. Vi anbefaler at du derfor kler deg lagvis. For alle seilinger anbefaler vi pustende regn- og vindtette klær. Lue, hansker, skjerf og varme klær sammen med ullundertøy kan være nyttig. På land anbefaler vi solide sko.
I butikken om bord er det også mulig å kjøpe klær. Disse klærne er nøye valgt ut for å passe klimaet vi seiler igjennom.

Alkohol om bord

Vennligst husk at det kun er alkohol som er kjøpt enten i restauranten eller i baren, som kan nytes ombord. Alkohol som blir kjøpt i havnen og fra butikken om bord, vil bli lagret på skipet, og du vil få denne utlevert på den siste seilingsdagen. Det er 18 års-grense for kjøp av øl og vin, og 20-års grense for brennevin.

Annonsering

Ved nødstilfeller eller dersom vi må formidle viktige oppdateringer eller påminnelser om vårt program, bruker vi et PA-system som overkjører all annen lyd i lugaren så du får denne beskjeden.

Kunst

Navnet MS Midnatsol er noe å leve opp til, derfor er dette skipet dedikert den norske sommeren. Interiøret er lyst og fargerik, og selvsagt inspirert av den varme sommeren, de varme tonene fra sommeren reflekteres også i den moderne kunsten som er på utstilling rundt om på skipet.

Bar

Skipet har en bar med stort utvalg av brennevin, vin, øl og mineralvann, og en salong med kaffe.

Lugarer

MS Midnatsol har et bredt utvalg av komfortable lugarer, alle med egne bad. Av og til kan det hende at du kan sjekke inn i resepsjonen før lugaren din er klar. Dette vil du få beskjed om når du sjekker inn. I noen av lugarene kan du oppleve støy og vibrasjoner. Dette avhenger av hvor på skipet lugaren din er. I tillegg kan noe støy virke veldig forstyrrende på noen, mens andre ikke merker det. Lugarene på dekk 6 har vinduer som vender ut mot dekk, og dermed kan utsikten være begrenset når det oppholder seg folk foran vinduet. Vennligst snakk med oss når du bestiller reisen din, så finner vi den lugaren som passer best for deg.

Cruise kort/betaling/kredittkort

Ved ombordstigning deler vi ut et cruisekort som en del av innsjekkingen, i henhold til ISPSkoden.
Alle gjester bes om å bære dette kortet når de forlater skipet i samtlige havner og på utflukter. Kortet fungerer som et kontrollsystem slik at personalet hele tiden vet hvem som er om bord og hvem som går av. Kortet er, i tillegg til å være et nøkkelkort, også betalingskort om bord. Dette kortet er altså det eneste betalingsmiddelet om bord. For å aktivere Cruise Kortkontoen din trenger du et Visa, American Express, Diners eller MasterCard som må være gyldig minimum 3 måneder etter hjemkomst. Vi beklager at vi ikke aksepterer Maestro Card. Når du bruker kredittkort om bord på skipet vil beløpene som blir trukket fra kontoen din være i norske kroner. Valutakurs bestemmes av kredittkortselskapet ditt. Du vil få en regning på alt du har kjøpt om bord på reisen den siste kvelden, og denne regningen får du levert på lugaren din. Vi beklager at vi ikke har minibank eller mulighet for å veksle valuta om bord.

Elektrisitet

Kontaktene om bord er 220V/50hz. Suitene har kontakter med 110V for barbermaskiner. Det brukes vanlige stikkontakter med to stikk om bord. Du kan kjøpe adaptere om bord.

Droner

Vennligst vær oppmerksom på at bruk av droner ikke er tillatt under reisen. Dette av generelle sikkerhetsårsaker, samt beskyttelse av andre passasjerers personlige sikkerhet.

Underholdning

Om bord legger vi stor vekt på avslapping og oppdagelse, og ikke så mye på underholdning som ofte er en del av konvensjonelle cruise. Målet vårt er å få deg nærmere de unike miljøene, og gi deg anledning til å dele opplevelsen med medpassasjerene. Av og til kan det likevel være litt musikalsk underholdning på kveldstid.

Trimrom og badstue

På dekk 9 finner du trimrommet med panoramautsikt. Badstuen ligger like ved trimrommet. Dette er tilgjengelig for alle gjester. Vennligst bruk nøkkelkortet ditt for å få tilgang til trimrommet.

Boblebad

Ute på dekk 9 finner du boblebadene. Ta med badedrakt og nyt den vakre naturen vi reiser forbi. Svømmedrakt og badetøy kan kjøpes i butikken på dekk 5.

Tips

Hurtigruten AS har erfart at mange av gjestene våre gjerne vil gi en ekstra takk til servicebesetningen om bord. Du velger selv om du vil takke dem for service i barene, restauranten og lugarene. For å gi noen retningslinjer anbefaler vi 80 NOK per passasjer per dag i gjennomsnittlig tips. Uansett hvor mye du velger å gi, ber vi deg fylle ut blanketten som du finner i lugaren din og gi den til purseren to dager før reisens slutt. Beløpet vil da trekkes fra reisekontoen din.

Informasjon og resepsjon

På dekk 4 vil du finne vår resepsjon, på dekk 9 ligger ekspedisjonsdisken. Her vil besetningen kunne svare på dine spørsmål. Foredragsrommet er på dekk 5.

Jakke

Når du kommer om bord kan du hente din Explorer jakke.

Språk

Det offisielle språket om bord er engelsk. Annonseringer og skriftlig informasjon blir også gitt på tysk. For å kunne holde foredrag på andre språk enn engelsk, har vi mulig til å tilby en «direkte i øret» oversettelse til tysk.

Vaskeri

Vi tilbyr vaskeritjenester fra skipets vaskeri for en rimelig pris. Rens av klær er dessverre ikke mulig.

Foredrag

Ekspedisjonsteamet om bord holder presentasjoner og foredrag om områdene vi seiler i. Foredragene er om for eksempel biologi, historie og geologi. Tidspunktene for foredragene finner du i dagsprogrammet om bord. Ikke nøl med å spørre ekspedisjonsteamet dersom du har spørsmål, de svarer med glede på de!

Bibliotek

Skipet har et lite bibliotek med et noe begrenset utvalg av bøker om ulike emner, bøkene er tilgjengelig for deg mens du er om bord.

Panoramasalong

MS Midnatsols panoramasalonger er på dekk 8 og 9. Her finner du store vinduer, komfortable stoler, og kikkerter du kan se dyreliv og detaljer fra landskapet vi seiler gjennom.

Ute på dekk

MS Midnatsol har store uteområder. Nyt utsikten på det store dekk 9. Det perfekte stedet å sette seg ned i en stol og bare se på det vakre landskapet vi seiler forbi.

Post

Du kan levere brev i resepsjonen mot en begrenset avgift for service og frimerke. Vi videreformidler post i hver havn vi besøker, der dette er mulig. Det kan ta relativt lang tid fra kortet er sendt til mottaker får det. Hurtigruten har ikke ansvar for post som blir borte underveis.

Restaurant

Reisen din inkluderer frokost, lunsj og middag. Vanlig kaffe/te er gratis gjennom hele sesongen. Middagen varierer mellom buffet, 3-retters menyer og grillmat. Hva du får til middag blir annonsert på dagsprogrammet. Hovmesteren vil fordele bord og tidspunkt for måltider før ankomst, dette vil du få informasjon om på lugaren din. Vennligst informer om spesielle ønsker angående bordplassering ved bestilling av reise. På noen av seilingene kan vi servere middag delt inn i båtgruppene. Dersom du har spesielle diettønsker, som for eksempel vegetarisk, diabetisk eller glutenfri, vennligst informer om dette ved bestilling, og kontakt Hovmester når du kommer om bord. Kokkene vil gjøre sitt beste for å møte disse ønskene. Øl, vin og mineralvann blir solgt i restauranten ved lunsj og middag. Gratis vann med og uten kullsyre blir servert ved middag og lunsj.

Romservice

Lugarene blir rengjort daglig. Suitegjester har mulig for å bestille mat på rommene.

Leie av gummistøvler

Om bord kan man leie et par gode gummisko til en lav pris, for å bruke på landingene og turene. Disse støvlene oppbevares på tendringsdekket, og du vil ha ditt privat par på gele seilingen. Vi tilbyr også gåstav og et lite utvalg av varme termodresser til leie.

Fotograf om bord

Hurtigrutens fotograf vil invitere deg til å delta på kurs og praktiske tips på dekk, slik at bildene du tar underveis blir best mulige.

Sjøsyke

Sjøsykepiller er tilgjengelige i resepsjonen. Hvis du har lett for å bli sjøsyk kan det være lurt å ha med egne piller. Det er også mulig å kjøpe håndledds bånd mot sjøsyke om bord.

Butikken

I vår butikk om bord kan du kjøpe klær er som passer på et explorerseilas. Ekspedisjonsteamet hjelper deg gjerne med å finne riktige klær for polare områder. Vi tilbyr et stort utvalg av både varme og praktiske klær, og vi fokuserer på klær med naturlige fiber. Vi tilbyr også suvenirer, håndarbeid, og postkort til gode priser. I tillegg har vi et lite utvalg av såpe, tannkrem og andre personlige effekter.

Utflukter

Et utvalgt av våre utflukter kan bestilles på forhånd. Der det er mulig vil vi gi deg informasjon om utflukten på forhånd, men på de utfluktene som kan kun bestilles ombord vil full informasjon og pris bli gitt om bord. Utflukter er avhengig av maksimum/minimumsantall og vær.

Røyking

Røyking er tillatt ute på anviste steder på dekk. Vennligst ikke røyk inne i lugarene. Vis respekt for miljøet ved å bruke askebegrene. Det er ikke tillatt å kaste sigarettstumper i havet. Røykes det på lugaren må du betale et rengjøringstillegg på NOK 1 500 for å dekke kostnadene for ekstra rengjøring av sengetøy, rens av gardiner og annet for at lugaren skal holde ikke røyk standard.

Suite service

Som suitegjest på MS Midnatsol tilbyr vi eksklusiv innsjekking på dekk 5, med et glass kald champagne som start på reisen din. Som suitegjest vil det vente en velkomstgave på lugaren ved ankomst. Drikke er inkludert ved lunsj og middag, dette er mineralvann, øl og et utvalg vin på glass. Ved frokost har kan du i tillegg til den vanlige buffeten velde mellom flere varmretter som blir servert ved bordet. I suiten finner du en egen vannkoker slik at du kan lage deg kaffe og te, det er også sukker og melk her. Innholdet i minibaren er inkludert (påfyll etter ordinære priser).

Vann

Det er mulig å drikke vannet om bord, men vi anbefaler at du kjøper flaskevann eller vårt eget produserte vann i karaffel for bedre kvalitet og friskhet. Vann med og uten kullsyre blir servert ved alle måltider.

Å gå rundt på skipet

Vi ber deg være veldig forsiktig når du går rundt på skipet mens vi er til havs, spesielt ute på dekk. Følg med på skilting om vått eller glatt dekk. Vær oppmerksom på at døren ut på dekk 9 kan være farlige når det er mye vind. Vennligst følg våre anbefalinger når vi enten setter opp skilt eller kommer med kunngjøringer om at det er farlig å oppholde seg på dekk. Når du går rundt inne på skipet anbefaler vi at du holder deg fast i rekkverkene, og ikke dørkarmer slik at du unngår skade.

Velkomstmøte / Informasjonsmøte

Ved ombordstigning er det en obligatorisk sikkerhetsgjennomgang før avreise. Det vil også være et velkomstmøte hvor du vil både få sikkerhetsinformasjon og praktisk informasjon om cruise, her vil du også få møte noen i crewet, og bli introdusert til nøkkelpersoner i mannskapet.