Spitsbergen-Moffen-vieuw-with-Nordstjernen©jeannine-Deckx-Gielen---Guest-image.jpg
Bilde: Jeannine Deckx Gielen/Guest image Bilde

Praktisk informasjon for ekspedisjonsreiser med MS Nordstjernen.

Bli kjent med MS Nordstjernen før du tar fatt på din oppdagelsesreise.

Last ned håndboken til MS Nordstjernen her (åpner i nytt vindu):

Kontaktinformasjon til skipet

Telefon: + 47 46935568
E-post: [email protected]

Alkohol

For din og andres sikkerhet ombord på Hurtigruten, er det ikke tillatt å konsumere alkohol som ikke er kjøpt om bord. Dette gjelder både i fellesrommene og i lugaren. Det er tillatt å ha med alkohol i bagasjen, så lenge den forblir uåpnet.

Kunngjøringer

Det kan være vanskelig å få med seg alle kunngjøringene i lugaren. Viktige oppdateringer i programmet vårt, samt informasjon om nødsituasjoner vil bli annonsert via høyttalere og tv-skjermen i salongen.

Bar

Skipet har en bar med et bredt utvalg av brennevin, vin, øl og alkoholfri drikke, samt en lounge der du kan drikke kaffe.

Lugarer/Innsjekk

Det er mange lugarer om bord, noen med private bad. Vennligst vær oppmerksom på at innsjekk i resepsjonene kan være åpen før selve lugaren er klar til bruk. Du kan oppleve noe bråk og vibrasjoner i enkelte av lugarene. Dette varierer fra hvor lugaren din ligger. Hva som oppleves som bråk kan variere fra person til person. Vennligst vær oppmerksom på at passasjerer i lugarer på dekk C kan oppleve noe hindret sikt, da passasjerer går forbi vinduet på uteområdet der. Vennligst spør etter den lugarplasseringen som passer deg best når du skal bestille en lugar.

Endring av reiserute og utflukter

Vi reiser i omgivelser der elementene regjerer og været, havet og isforholdene kan påvirke reiseruten. Derfor er ruter og utflukter foreløpige, og kan endres. Utflukter kan også ha begrensede plasser. Vi forbeholder oss retten til å endre innholdet på utflukter uten forvarsel.

Barn

Det er ingen aldersgrense på vår tur til Spitsbergen. Av sikkerhetsmessige årsaker vil vi alltid vurdere hvorvidt det er trygt for barn under 12 år å gå i land eller ikke. Det er helt opp til kapteinen å ta slike avgjørelser.

Merk: MS Nordstjernen har ikke høye barnestoler i restauranten. 

Cruisekort/betaling/kredittkort

Ved innsjekk mottar alle et cruisekort, i samsvar med ISPS-reguleringer. Alle våre gjester blir spurt om å ha dette kortet på seg når de skal i land og om bord. Kortet fungerer som et kontrollsystem på av- og påstigning, slik at vi alltid vet hvem som er om bord og på land. Det skal også brukes som betalingskort om bord på skipet. Det er det eneste kortet som kan brukes til å betaling. For å aktivere kontoen til cruisekortet, må du ha Visa, Diners eller Mastercard. Vennligst vær oppmerksom på at når du bruker kredittkort vil du bli trukket i norske kroner (NOK). Kursen vil være den kredittkortselskapet ditt validerer. I løpet av den siste kvelden din om bord, vil kontoen din bli gjort opp. Vi beklager at det ikke er noen mulighet for kontantuttak eller valutautveksling om bord.

Handikapp

Skipet er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere. Personer som trenger ekstra assistanse, må reise med et følge.

Elektrisitet

Stikkontaktene i lugarene er 220V/50Hz. Pluggene har to støpsler. Vennligst ta med en adapter hvis du trenger det.

Droner

Vennligst vær oppmerksom på at bruk av droner ikke er tillatt under reisen. Dette av generelle sikkerhetsårsaker, samt beskyttelse av andre passasjerers personlige sikkerhet.

Miljø og grønn navigasjon

Kapteinene våre tar stolthet i ruteplanlegging som minimerer belastingen på motorene og reduserer utslipp. Alt avfall lagres om bord, til det lastes av for gjenvinning på land. Vi dumper aldri avfall i havet, og vi ber deg om at du aldri legger igjen søppel på utflukter. I befolkede områder er det søppelkasser, vennligst bruk disse. Vi ber deg om å respektere ordtaket: “Leave nothing but footprints, take nothing but pictures.”

Ekspedisjonsteamet

Ekspedisjonsteamet om bord er sammensatt av en ekspedisjonsleder, en assisterende ekspedisjonsleder og flere ekspedisjonsguider. Din ekspedisjonsleder vil jevnlig oppdatere deg på reisens fremdrift, samt de ulike severdighetene og dyrelivet du kan støte på.

Tips

Det er ikke vanlig å gi tips om bord på Hurtigruten, men hvis du føler at noen i mannskapet fortjener å bli belønnet for ekstra god service, så er det helt opp til deg.

Språk

Språket om bord er engelsk og norsk. Kunngjøringer, forelesninger med guider og skriftlig informasjon blir også gitt på tysk. Ved spesielle avganger når det er franske eller italienske guider tilstede, vil informasjon også bli gitt på fransk og italiensk.

Bibliotek

Skipet har et lite utvalg bøker om forskjellige temaer, som er tilgjengelig for gjestene om bord.

Livredningsutstyr, redningsvester og sikkerhet om bord

Skipet oppfyller alle sikkerhetskrav og er egnet for seiling i isfylte farvann. Ved ankomst om bord vil alle passasjerer bli instruert i sikkerhetsprosedyrene og bruk og plassering av sikkerhetsutstyr. På innsiden av hver lugardør henger det en sikkerhetsplan. Vi understreker viktigheten av å bli kjent med skipets sikkerhetsplan. Spesielle sikkerhetsforskrifter vil gjelde når vi går bruker PolarCirkel-båter. Følg instruksjonene som gis av ekspedisjonsleder og mannskap/ansatte. Spesielle redningsvester til bruk når vi går i land, vil bli delt ut til alle passasjerer. En obligatorisk briefing om retningslinjene for sikkerhet vil også bli gitt.

Nødhjelp og medisiner

Ved en alvorlig krise vil vår sikkerhetsansvarlig ta kontakt med sykehuset i Longyearbyen. Medisinske konsultasjoner og medisiner vil belastes personen som er berørt. Alle gjester må ha personlig reise- og helseforsikring. Hvis du er avhengig av medisiner, må du huske å ta med nok til at du kan overleve eventuelle forsinkelser. Vi anbefaler også at du oppbevarer medisiner i håndbagasjen din, med klare instruksjoner for bruk. Sykdom om bord kan føre til karantene og ordre fra kapteinen må følges.

Måltider

Din reise inkluderer frokost, lunsj og middag. Kaffe og te er gratis gjennom hele reisen. Annen drikke og forfriskninger er ikke inkludert, men kan kjøpes om bord i restaurantene, kafeteriaen og baren. Vann er tilgjengelig ved alle måltider.

Pass og visumkrav

Vær vennlig å bruke noen minutter til å gjøre deg kjent med kravene for reisedokumenter du vil bli bedt om å vise, før du går om bord på skipet. Passasjeren har det fulle ansvaret for å ha de riktige reisedokumentene tilgjengelig når det er nødvendig. Vi beklager at vi ikke kan ta ansvar dersom du blir nektet adgang til et fly eller innreise til Spitsbergen, om du på en eller annen måte får problemer eller kostander som følge av pass som ikke blir godkjent, eller hvis du ikke har fått det nødvendige visumet eller annen dokumentasjon.

I land med små båter

Båtene våre gjør det mulig med å utforske både vann og land i ellers utilgjengelige områder. Du må være litt smidig for å komme deg ned i båten, men bortsett fra det trenger du ikke bekymre deg for å kjøre de. Besetningen vil vise deg hva du skal gjøre, og så lenge du følger deres instrukser vil det gå helt automatisk etter noen dager. Ved bruk av PolarCirkel-båtene vil alle bli bedt om å bruke passende sko.

Post/brev

Du kan levere post i resepsjonen for et beløp som dekker service og frimerke. Vi vil levere posten din i Longyearbyen. Vennligst vær oppmerksom på at det kan ta litt tid før posten kommer fram! Hurtigruten kan ikke ta ansvar for brev som blir borte.

Restaurant

Vi serverer både frokost og lunsj som buffet. Middager varier mellom satte måltid, buffet og grillmat. Hva slags middag du får, annonseres i dagsprogrammet. Hovmesteren vår vil vise veien til bordene ved ankomst. Hvis du har spesielle krav til menyen, som vegetarianer, diabetiker eller glutenfri, vennligst informer om dette så tidlig som mulig, og si fra til hovmesteren om bord. Kokkene vil gjøre sitt beste for å møte dine krav. Øl, vin, vann på flaske og alkoholfri drikke blir solgt i restauranten under lunsj og middag.

Romservice

Vi beklager at måltider og drikke ikke kan serves i lugaren. Rene håndklær vil være tilgjengelig.

Sjøsyke

Sjøsyktabletter selges i resepsjonen. Hvis du vet at du lett blir sjøsyk, anbefaler vi at du tar med egne piller du har kjennskap til.

Skipets sikkerhet

MS Nordstjernen oppfyller ISPS-krav (International Ship and Port Security System), hvor all bagasje kan bli sjekket med røntgen/metalldetektor under inspeksjon ved ankomst. Vennligst ta dette i betraktning når du pakker. ISPS-kravene kan også innebære scanning av håndbagasjen din i Longyearbyen.

Butikk

Et begrenset utvalg av varme klær, lokale suvenirer, håndverk og postkort er til salgs i butikken om bord. I tillegg selger vi også et lite utvalg av såpe, tannkrem og andre produkter for personlig hygiene.

Røyking

Det er tiltatt å røyke på utvalgte steder ute på dekk. Vennligst ikke røyk inne i lugaren. Vis respekt for miljøet, kast sneiper i askebegre. Å kaste sigaretter over bord er strengt forbudt. Dersom du røyker i lugaren, blir du pålagt å betale et gebyr på 1500 NOK.

Spesielle forespørsler

Hvis du har spesielle ønsker (mat eller medisinsk), vennligst informer oss om det ved bestilling. Vi vil gjøre vårt beste for å møte slike krav, men kan ikke garantere at vi gjør det. Vi vil ikke under noen omstendigheter inngå noen kontrakt på spesielle avtaler.

Telefon/internett

Ingen av lugarene har telefon, og skipet har ikke internett når vi befinner oss utenfor Longyearbyen og Barentsburg.

Vann

Vannet fra springen i lugaren kan drikkes. Gratis vann blir servert til alle måltider.

Værforhold

Den planlagte reiseruten kan bli endret, og utflukter kan bli avlyst grunnet endrede værforhold. Vi forbeholder oss retten til å endre reisen på grunn av værforhold og uforutsette hendelser.

Spasering om bord

Vi ber deg vennlig om å være forsiktig når du spaserer om bord på skipet, spesielt ute på dekk der overflaten kan være våt og glatt. Vær oppmerksom på at dører ut mot dekk C kan være farlige i sterke vindforhold. Det er smart å støtte seg til rekkverkene, ikke dørkarmen.

Hva bør en ha på seg

Det er uformell bekledning om bord. Selv om noen gjester velger å skifte før middag, er kleskoden heller uformell enn formell. Været kan variere i løpet av reisen, til og med fra dag til dag. For å kle deg etter disse forholdene, anbefaler vi at du har flere lag med klær. Da kan du kle av og på deg etter hva slags vær det er. Vi anbefaler passasjerene å ha med seg pustende regntøy og vindtette klær. En varm lue, hansker, skjerf og superullundertøy kan være nyttig. På land, hvor det kan være isete, anbefaler vi solide sko og gåstav.

Velkomstmøte/informasjonsmøte/sikkerhetsmøte

Ved ankomst om bord vil det bli holdt et obligatorisk sikkerhetsmøte, i tillegg til at praktisk informasjon om skipet vil bli gitt. Da treffer du også dine felles reisende.

 

 

.