En stor passasjer Jet som flyr gjennom en overskyet blå himmel

Flyinformasjon

Ankomst og avreise med rutefly

Ankomst og avreise med rutefly

Innsjekking

Vennligst vær på flyplassen for innsjekking minst to timer før flyet ditt skal gå.

  • Flybillettene dine er elektroniske; du kan sjekke inn ved å vise passet ditt i innsjekkingsskranken.
  • Ta vare på bagasjekvitteringen som du får ved innsjekking, frem til du har fått bagasjen tilbake.
  • Noen såkalte “code share” turer drives av et annet selskap enn det som vises på reiseplanen din. Du finner mer informasjon om dette på www.checkmytrip.com, der du har tilgang til din bestilling og kan skrive ut e-billetten din ved å taste inn bestillingsreferansen.

Bagasje gjennom sjekk inn

Dersom du er sjekket inntil endelig innenlands destinasjon, for eksempel om du skal fly København- Oslo- Bergen, kan du gå direkte til gaten som er oppgitt på boardingkortet. Det kan være endringer på gate, så husk å dobbeltsjekk avreisetidene på boardingtavlene. Innsjekket bagasje vil bli sent til din endelige destinasjon. Dersom du har billetter fra forskjellige flyselskap er det ikke mulig å sjekke inn bagasjen hele veien, og den må hentes og sjekkes inn på nytt i Oslo.

Tillatt innsjekket bagasje

Flyselskap Kode Økonomiklasse
Norwegian Air DY 1 kolli à 23 kg
SAS SK 1 kolli à 23 kg
Widerøe WF 1 kolli à 23 kg


Eventuell overvekt kan betales ved innsjekking, eller du kan forhåndsbetale på flyselskapets nettsted, noe som kan være billigere enn å betale på flyplassen. Ethvert kolli som veier over 32 kilo vil bli avvist og ikke fraktet.

Maksvekt for håndbagasje

Flyselskap Kode Økonomiklasse
Norwegian Air DY 1 kolli à 10 kg
SAS SK 1 kolli à 8 kg
Widerøe WF 1 kolli à 8 kg


1 kolli à 10 kg

Flyselskap Kode Økonomiklasse
Norwegian Air DY 55x40x23cm
SAS SK 55x40x23cm
Widerøe WF 55x40x23cm


Sikkerhetsinformasjon - håndbagasje

Følgende restriksjoner gjelder væsker, inkludert kremer, salver, geleer og aerosoler (for eksempel parfyme, hårspray og medisiner som inneholder alkohol) som du har i håndbagasjen:

  • Væske kan bare fraktes i beholdere som inneholder 100 ml eller mindre, og må passe i en lukket, gjennomsiktig pose på 20 x 20 cm, denne kan fås på flyplassen.
  • Vennligst ta med legeattest dersom du trenger å ta med deg større mengder væsker eller reseptbelagte medisiner. Spesielle diettmåltider og morsmelkerstatning kan også tas med i håndbagasjen – sikkerhetspersonalet kan be deg om å smake på disse.
  • Tax-free varer som du kjøper på flyplassen eller ombord dekkes ikke av denne regelen. Pass på at du viser frem boardingkortet for flyforbindelse når du kjøper væsker på avreiselufthavn, slik at personalet i kassen legger varene dine i en spesiell, forseglet pose som aksepteres ved sikkerhetskontrollen på neste flyplass.

Skarpe eller spisse gjenstander er ikke tillatt i håndbagasjen. Dersom du av medisinske årsaker tar med sprøytespisser, må du framvise legeattest i sikkerhetskontrollen.

Forsinket eller skadet bagasje

Vennligst rapporter manglende eller skadet bagasje til Ankomstservice. Ankomstservice finner du i nærheten av bagasjebåndet. Du må rapportere slike hendelser før du passerer tollområdet. Vær oppmerksom på at flyselskapene vanligvis ikke betaler for mindre skader som kan oppstå når bagasjen fraktes gjennom flyplassenes båndsystemer.

Annen nyttig informasjon om bagasjen din

Merk bagasjen med bagasjemerkelappene fra Hurtigruten. I tilfelle bagasjen kommer på avveie, anbefaler vi at du også merker innsiden av bagasjen med adresse og telefonnummer. Ikke pakk ned verdisaker, nøkler, reisedokumenter, medisiner eller ferskvarer i bagasje som skal sjekkes inn. Pakk disse i håndbagasjen din

Mat og drikke

Hos mange flyselskaper, som SAS, Widerøe og Norwegian er måltider og drikke ikke inkludert i billetten. Du har imidlertid mulighet til å kjøpe mat og drikke om bord på flyet. Vi anbefaler at du enten kjøper forfriskninger på flyplassen før ombordstigning, eller at du har norske kroner eller et internasjonalt kreditt- eller bankkort med deg på flyet.