Kaptein på MS Roald Amundsen
Bilde: Agurtxane Concellon Bilde

Trygge sammen

For å sikre at alle reiser med oss er trygge for både gjester og mannskap, har vi innført en rekke nye rutiner og tiltak.

Vi har alltid sikkerhet som vår første prioritet. Derfor er det viktig for oss at du som gjest forstår hvordan vi jobber for å hindre smitte om bord.

Noen av disse prosedyrene og datoene vil bli justert fortløpende basert på retningslinjer fra myndighetene og hvordan pandemien utvikler seg.

Sist oppdatert: 13.10.2020 13:59

Hva gjør vi?

 • Trygg avstand

  Vi har innført flere tiltak som legger til rette for at gjester og mannskap kan holde trygg avstand om bord.

 • Ansiktsmasker

  Alle i mannskapet vil bruke ansiktsmasker eller ansiktsvisir i fellesområder på skipet.

 • Rengjøring

  I tillegg til grundig daglig renhold vil alle lugarer bli fullstendig desinfisert ved gjestebytte.

Hva gjør du?

 • Egenerklæringsskjema

  Før ombordstigning må alle gjester levere et egenerklæringsskjema som sikrer medpassasjerer og mannskap under seilingen.

 • Feberskanning

  En kontaktløs feberskanning vil bli utført på alle gjester og mannskap før ombordstigning.

 • Testing

  Gjester og mannskap vil bli testet før de legger ut på ekspedisjonscruise.

Før avreise

Før ombordstigning må alle gjester levere et egenerklæringsskjema. Dette gjør vi for å sikre deg, dine medpassasjerer og mannskapet vårt under seilingen.

Av- og påstigning

Negativ Covid-19-test er påkrevd av alle mannskap og gjester før de legger ut på ekspedisjonscruise. Gjester som er berørt av disse testtiltakene vil motta informasjon om testkravene før de reiser.

Trygg avstand

For å legge til rette for trygg avstand om bord, vil vi begrense antall gjester i restauranter, forelesningssaler, svømmebasseng, badstue og treningsstudio. 

Ansiktsmasker

Vi har innført flere tiltak for at alle skal holde avstand om bord på skipene våre. For ytterligere sikkerhet vil ansiktsmasker være påkrevd om bord i visse situasjoner. 

Rengjøring

Vi ønsker våre gjester velkommen til et 100% rent miljø om bord ved å bruke det siste innen teknologi, samt sertifiserte rengjøringsprodukter og desinfeksjonsmidler. I tillegg til grundig daglig renhold vil alle lugarer og fellesområder bli fullstendig desinfisert ved jevne mellomrom. Det er muligheter for å vaske hender nær alle fellesområdene.

Matservering

I restaurantene tilrettelegger vi for flere bordsetninger, og serverer maten i stedet for å ha selvbetjeningsbuffeer. Kjøkkenet vil opprettholde de vanlige høye standardene for hygiene og kvalitet. Det er stasjoner for håndvask utenfor alle restauranter.

Utflukter

Vi jobber tett med våre partnere for å sikre at utflukter er i tråd med nasjonale og bransjens egne retningslinjer, samt prosedyrene på skipene våre. Dette kan bety at noen utflukter er midlertidig utilgjengelige, eller at de er justert for å oppfylle disse kravene.

Helsetjenester

Langs norskekysten har vi en sykepleier som del av mannskapet, og vi er aldri langt unna helsevesenet på land. På våre ekspedisjonsskip har vi et sykehus om bord, samt en lege og minst en assisterende sykepleier som del av mannskapet.