Tryggere sammen

Våre gjesters sikkerhet, helse og velvære er svært viktig for oss. Det er like viktig for oss nå som det har vært helt siden vi begynte å seile i 1893, kanskje enda viktigere.

Vi har introdusert flere nye prosedyrer på alle skipene våre, utformet for å holde deg trygg mot covid-19. Vi vil kontinuerlig oppdatere disse tiltakene i henhold til lokale myndigheters siste retningslinjer.

Ørjan Olsvik, professor i medisinsk mikrobiologi ved UiT Norges arktiske universitet, vil også gi oss råd, og støtte det medisinske teamet vårt om bord så vi kan gjøre sjøreisene våre enda tryggere. Professor Olsvik har i mer enn et tiår vært ansatt ved Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) i Amerika, han gir råd til cruiserederier om protokoller for virus- og sykdomsutbrudd, og har jobbet i Verdens Helseorganisasjon (WHO), FN og NATO.

Du kan være sikker på at du og eventyret ditt er trygt med oss.

Sist oppdatert: 22.12.2020 13:17

Hva vi gjør

 • Trygg avstand

  Vi har innført flere tiltak som legger til rette for at gjester og mannskap kan holde trygg avstand om bord.

 • Munnbind

  Alle i mannskapet vil bruke munnbind eller ansiktsvisir i fellesområder på skipet.

 • Testing

  Gjester og mannskap vil bli testet før de legger ut på ekspedisjonscruise.

 • Rengjøring

  I tillegg til grundig daglig renhold vil alle lugarer bli fullstendig desinfisert ved gjestebytte.

Hva du gjør

 • Egenerklæringsskjema

  Før ombordstigning må alle gjester levere et egenerklæringsskjema som sikrer medpassasjerer og mannskap under seilingen.

 • Feberskanning

  En kontaktløs feberskanning vil bli utført på alle gjester og mannskap før ombordstigning.

 • Testing

  Gjester og mannskap vil bli testet før de legger ut på ekspedisjonscruise.

Før ombordstigning

For å beskytte gjester og mannskap må vi sørge for at de som går om bord på skipene våre ikke er smittet med koronaviruset eller andre infeksjoner. Det er viktig at du sannferdig kan bekrefte at du ikke har noen symptomer på covid-19 før du kan gå om bord i skipene våre.

Ombordstigning og ilandstigning

Ved hver ombordstigning eller ilandstigning ber vi alle, både gjester og mannskap, om å ta en rekke forholdsregler, som bruk av munnbind, temperaturskanning i pannen og grundig håndhygiene.

Fysisk avstand

Vi har fått gulvmarkeringer på plass, flere tjenester for lugarene, og justert hvordan vi opererer for å legge til rette for fysisk avstand når du er om bord.

Munnbind og ansiktsdekke

Fysisk avstand er ikke alltid mulig. Mannskapet bruker derfor munnbind eller ansiktsskjold i fellesområder, områder for mattilberedelse og under rengjøring og vedlikehold i gjestelugarer. Gjestene må også bruke munnbind i visse situasjoner.

Rengjøring

Vi har alltid fulgt en svært høy standard når det gjelder rengjøring av skipene våre. Med nye rengjøringsprotokoller er denne standarden nå enda høyere for å forhindre spredningen av covid-19. Vi ber alle gjester om å ha god håndhygiene ved å vaske ofte med såpe og vann eller bruke alkoholbasert hånddesinfisering. Stasjoner med hånddesinfisering er plassert nær alle fellesområder.

Mat og drikke

Det å nyte deilig mat og drikke er en stor del av opplevelsen med å seile med oss. Vi har reorganisert restaurantene våre for å sikre at du kan holde fokus på måltidet og ikke trenge å bekymre deg for noe annet.

Utflukter og turer på land

Vi jobber tett med de lokale utfluktspartnerne våre for å sørge for at disse unike valgfrie opplevelsene er i tråd med nasjonale retningslinjer og retningslinjer for bransjen, i tillegg til prosedyrene på skipene våre.

Helse- og sikkerhetsoffiser

Hvert skip har en dedikert helse- og sikkerhetsoffiser og et team om bord. Teamet står klart for å hjelpe deg når som helst under reisen med oss.