Innreisekrav for reisen din

Vennligst bruk noen minutter å bli kjent med de nødvendige reisedokumentene du vil bli bedt om ha med deg om bord i skipet. Som gjest er det ditt ansvar å finne informasjon om og innhente alle nødvendige reisedokumenter, og ha dem tilgjengelig når det er nødvendig.

Pass og visa

Pass er eneste gyldige legitimasjon på alle reiser med ekspedisjonsskip og på eksedisjonsreiser. ID-kort godtas ikke. Passet må være gyldig i mer enn seks måneder etter at du kommer hjem igjen. Ved innsjekking vil alle pass bli samlet inn av mannskapet, slik at de kan ta seg av grensekontrollene underveis. Passene vil bli beholdt gjennom hele reisen og returneres ved reisens slutt. Vennligst ta med deg en kopi av passet ditt. Alt ettersom hvilket land du kommer fra, er det flere land som krever innreisevisum, og som gjest er det ditt ansvar å innhente alle reisedokumenter, og ha dem tilgjengelig til en hver tid. Hurtigruten AS kan dessverre ikke ta noe ansvar eller påta oss noen kostnader hvis du blir nektet adgang til en flygning eller innreise i et land der passet ditt ikke blir godkjent eller du ikke kan fremvise nødvendig visa eller annen dokumentasjon.

Dine personalia

Vær vennlig og fyll ut dette skjemaet (med STORE bokstaver) snarest, og send det tilbake til Hurtigruten, hvis du har bestilt en av våre ekspedisjonsreiser (gjelder alle seilinger ombord MS Fram, MS Spitsbergen, MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen, MS Nordstejernen og MS Midnatsol utenom reiser langs norskekysten) Dette må være hos Hurtigruten AS senest 8 uker før avreise. Ingen reisedokumenter kan utstedes med mindre denne informasjonen er sendt inn. Last ned personlia skjemaet: Norsk  - Engelsk.

Medisinsk egenerklæring

I samsvar med IAATO og Hurtigruten AS krav, må alle som reiser til Antarktis, Nordvestpassasjen, Nord-Øst Grønland, Russland, Sør-Georgia eller alle reiser over Atlanterhavet fylle ut en konfidensiell medisinsk erklæring, på grunn av den avsidesliggende beliggenheten til disse områdene. 

Vennligst last ned og fyll ut skjemaet under. Legeattesten må ikke fylles ut av legen tidligere enn 8 uker før avreisedato. Skjemaet skal leveres personlig til skipets lege rett etter innsjekking. Du kan bli nektet å reise dersom del 3 av helseerklæringen ikke er godkjent av lege. Skipets lege og Kaptein forbeholder seg retten til å nekte gjester ombordstigning dersom de ikke er helsemessig i stand til å være med: Last ned helseerklæring skjemaet her

Reising under graviditet

Som gravid kan du bli med på ekspedisjonsreiser inntil uke 24 av svangerskapet. 

Vaksinasjon og virus

På noen av reisene kreves det vaksinasjon. Vennligst sjekk med fastlegen din om han/hun anbefaler en vaksine før reisen din. Alle passasjerer er ansvarlige for at de oppfyller eventuelle krav i reiseperioden.

På enkelte turer i kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen. Turer som krever vaksine mot gulfeber (På publiseringstidspunktet):

 

Canada

Fra 15. mars 2016 vil visumfrie utlendinger som flyr til eller har transittopphold via Canada ha behov for en elektronisk reiseautorisasjon (eTA). Unntak gjøres for amerikanske innbyggere og reisende med gyldig visum. Se nettsiden http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp for mer informasjon og hvordan du kan søke om eTA. Gebyret er 7 kanadiske dollar og du må ha mottatt eTA før du flyr til Canada. Undersøk om du trenger visum for innreise til Canada. Vi beklager at vi ikke kan påta oss noe ansvar hvis du blir nektet adgang til et fly, skip, eller innreise i Canada, eller hvis du på annen måte blir rammet av problemer eller kostnader som følge av at passet ditt ikke blir godkjent, eller hvis du ikke har fått nødvendig eTA, visum eller annen dokumentasjon.

USA 

Utenlandske som reiser til USA for korte besøk, som turisme, ferie, besøke venner og familie, eller medisinsk behandling, trenger visum, med mindre de kvalifiserer for innreise under Visa Waiver Program. Alle kvalifiserte internasjonale reisende som ønsker å reise til USA under Visa Waiver Program må søke/registrere seg på Internett i Esta-databasen https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. For mer informasjon på USAs utenriksdepartements nettsider (The US State Department) www.travel.state.gov/. Vær oppmerksom på at amerikanske innreisekrav forandrer seg som nasjonale sikkerhetsforskrifter endres. Alle reisende bør dobbeltsjekke gjeldende visum og passregler før de reiser til USA. 

Russland

Visum:

På våre reiser med MS Spitsbergen til Russland, er det påkrevd med visum for alle passasjerer. Som en del av søknaden må du ha helseforsikring (når du besøker Russland som en del av reisen), og passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise fra Russland. Du vil motta nødvendige dokumenter (invitasjonsbrev) til søknaden i god tid før avreise. Vi ber deg vennligst om å fylle ut skjemaet og returnere det til oss. Vær oppmerksom på at vi anbefaler deg å søke om et dobbelt innreisevisum (double-entry visa).

Når du har alle dokumenter på plass, må du selv søke og betale for visum. Vi anbefaler at du benytter denne nettsiden:  http://www.vfsglobal.com. Ønsker du å kontakte den russiske ambassaden i landet du bor i, kan du finne kontaktinformasjonen på denne nettsiden: http://www.russianembassy.net

Prisen for visum pr. person (cirka): NOK 950

 

 

.