MS Finnmarken
Bilde: Agurtxane Concellon Bilde

Covid-19: Viktig informasjon om din reise og planlagte avganger

Les mer om planlagte avganger, øvrige kanselleringer og hva det betyr for deg som har bestilt en reise med Hurtigruten.

Sist oppdatert: 5. juni 2020 14:15

Informasjon om avganger langs norskekysten

Vi vil gradvis starte seilinger på hele ruten mellom Bergen og Kirkenes fra midten av juni.

 • Alle seilinger innstilles til og med 15. juni 2020. 
 • Første avgang vil være med MS Finnmarken fra Bergen 16. juni.
 • Deretter følger MS Richard With 19. juni, MS Trollfjord 21. juni og MS Midnatsol 24 juni.
 • De fire skipene følger sine opprinnelige seilingsplaner frem og tilbake mellom Bergen og Kirkenes.
 • Oppstart for øvrige skip vil bli vurdert fortløpende og er avhengig av nasjonale og internasjonale reiserestriksjoner, støtte fra norske myndigheter og en rekke andre forhold som er utenfor Hurtigrutens kontroll.

Se oppdatert status for kommende seilinger langs norskekysten

Alle gjester vil få oppdatert informasjon om sin reise senest tre uker (21 dager) før skipets avgang.

To av våre skip vil seile en spesialtilpasset rute mellom Bodø og Kirkenes til og med 15. juni. 

Sist oppdatert: 15.05.2020 09:08

Dette gjør vi om bord for å reise trygt sammen

Kaptein på MS Roald Amundsen

Informasjon om kansellering av ekspedisjonsseilinger

Som følge av internasjonale restriksjoner og koronaviruspandemien, har vi kansellert en rekke ekspedisjonsseilinger på Svalbard og internasjonalt. 

Se oppdatert liste over kansellerte ekspedisjonsseilinger her

Også her vil vi gradvis starte opp igjen i områder der restriksjoner fra myndigheter tillater det. Det vil bli tatt beslutninger om hver enkelt avgang. Alle gjester vil få oppdatert informasjon om sin reise senest tre uker (21 dager) før skipets avgang.


Gratis ombooking av reisen din
 

For å kunne gi deg den fleksibiliteten du trenger, gir vi deg muligheten til å endre din bestilling helt kostnadsfritt. Det gjelder både om du er rammet av kanselleringene, eller om du har en reise med oss innen 30. september.


En personlig oppdatering fra vår konsernsjef
Koronavirusets innvirkning på vår drift og din fremtidige reise

Kjære gjest,

Vi er nå to måneder inn i en alvorlig og helt ekstraordinær situasjon. Covid-19-pandemien har påvirket oss alle, og Hurtigruten er intet unntak. For første gang i vår 127 år lange historie, ligger nå nesten alle skipene våre til kai.

Vi har heldigvis ikke hatt noen tilfeller av covid-19 om bord på noen av skipene. Våre gjesters og vårt mannskaps trygghet og helse alltid viktigst for oss, og som du vet har pandemien hatt en enorm påvirkning på hele reiselivsbransjen.

Skipene som går i kystruten mellom Bergen og Kirkenes vil fortsette å være innstilt frem til 15. juni. Alle ekspedisjonsskip er også midlertidig innstilt.

Daniel.jpg

Det er vanskelig å vite hvordan de neste ukene og månedene vil bli. Men gradvis løftes restriksjonene i Norge og ellers i verden. Steg for steg kommer pandemien under kontroll. Sakte, men sikkert er vi på vei tilbake til hverdagen. Bedrifter starter opp igjen, og her hjemme har nå både skoler, barnehager, frisører, restauranter og kinoer åpnet dørene.

Siden 1893 har Hurtigruten vært en sentral del av hverdagen langs den langstrakte kysten vår. Vi ønsker å komme i gang igjen med seilingene våre nå som samfunnet er i ferd med åpne opp. Dette vil skje gradvis, og vi innfører en rekke selvpålagte restriksjoner for å gjøre din reise så trygg og god som mulig.

 • Vi vil gradvis starte seilinger på hele ruten mellom Bergen og Kirkenes fra midten av juni.
 • Første avgang vil være med MS Finnmarken fra Bergen 16. juni.
 • Etter 16. juni vil vi ta beslutninger om hver enkelt avgang fra Bergen hver for seg.
 • Den gradvise opptrappingen er avhengig av nasjonale og internasjonale reiserestriksjoner, støtte fra norske myndigheter og en rekke andre forhold som er utenfor Hurtigrutens kontroll.
 • Vi ber om forståelse for at vi må komme tilbake med spesifikk informasjon om hver enkelt seiling. Alle gjester vil få oppdatert informasjon om sin reise senest tre uker (21 dager) før skipets avgang.
 • Hurtigrutens ekspedisjonscruisevirksomhet vil gradvis starte opp igjen i områder der restriksjoner fra myndigheter tillater det. Det vil bli tatt beslutninger om hver enkelt seiling. Også her vil gjester motta en oppdatering senest tre uker (21 dager) før avgang.

Oppstarten av seilingene langs kysten er første steg på vår vei tilbake til normal drift. For å kunne gi deg den tryggheten du trenger, tilbyr vi deg å benytte vårt fleksible ombookingstilbud.

Strenge smitteverntiltak – for din trygghet

Vi har alltid hatt strenge smitteverntiltak om bord på våre skip. Da utbruddet av kom til Norge, strammet vi inn prosedyrer og protokoller ytterligere. Dette har dannet grunnlaget for at vi nå har innført hundrevis av små og store tiltak for å sørge for at det er trygt om bord, både for gjester og mannskap. Tiltakene spenner fra strengere renholdsprosedyrer og hyppigere rengjøring av fellesarealer – til redusert antall gjester for å sørge for at det er godt med plass og mulighet til å holde god avstand til andre reisende. Dette vil sørge for at du får en trygg reise med oss uten at det går ut over reiseopplevelsen. 

Internasjonale standarder, regler og føringer fra myndighetene er alltid kun et minstemål for oss. Vi strekker oss gjennomgående lengre enn det. Vi vil fortsette å følge situasjonen tett og vil tilpasse oss dersom situasjonen skulle endre seg. Vi har også et tett samarbeid med helsemyndighetene, og følger alle råd de kommer med. Les mer om tiltakene om bord her.

Vi gleder oss til igjen å kunne tilby deg unike opplevelser og sammen skape minner for livet når denne vanskelige tiden er over. Jeg, og alle i Hurtigruten, ser frem til snart å ønske deg velkommen om bord på ett av våre skip.

Vennlig hilsen,

Daniel Skjeldam
Konsernsjef, Hurtigruten