Hurtigruten innstiller de fleste seilinger til og med 20. mai

På grunn av den globale koronaviruspandemien innstiller Hurtigruten midlertidig alle seilinger langs norskekysten, samt våre ekspedisjonsreiser.

Sist oppdatert: 06. april 2020 14:33

Vi ser det nødvendig å innstille våre operasjoner i en noe lengre periode som følge av restriksjonene og situasjonen forårsaket av koronaviruset:

  • Norskekysten: Alle seilinger innstilles til og med 20. mai 2020. Første planlagte rundtur blir dermed fra Bergen 21. mai. 
  • Ekspedisjonsseilinger: Alle Hurtigruten ekspedisjonsseilinger innstilles frem til 12. mai 2020. I tillegg til allerede innstilte seilingervil også MS Fridtjof Nansens avgang fra Hamburg 29. april, samt MS Spitsbergens avgang fra Longyearbyen 6. mai innstilles. 
  • I tillegg blir seilinger i Alaska utsatt til Juli grunnet restriksjoner fra kanadiske myndigheter. Dette betyr at seilingene 17. mai, 31. mai, 12. juni, 24. juni og 1. juli med Roald Amundsen i Alaska blir kansellert.

Gratis ombooking av din reise med Hurtigruten

I brevet under forklarer konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten om hvorfor vi må avlyse de fleste seilingene våre langs kysten.

Vi vil hjelpe deg med å endre din bestilling helt kostnadsfritt. Det gjelder både om du er rammet av kanselleringene, eller om du har en reise med oss innen 30. september:  

Ombookingsskjemaet må sendes til Hurtigruten innen 30. april 2020.

 

To av våre skip vil seile en spesialtilpasset rute mellom Bodø og Kirkenes frem til og med 20. mai. Detaljer, billettbestilling og seilingsplan er tilgjengelig her.

En personlig oppdatering fra vår konsernsjef
Koronavirusets innvirkning på vår drift og din fremtidige reise

Kjære gjest,

Som resten av verden, står vi i Hurtigruten overfor en ekstraordinær og alvorlig situasjon. Selv om Hurtigruten ikke har hatt et eneste smittetilfelle om bord, deler vi et stort ansvar for å ta alle nødvendige forholdsregler.

Ingenting er viktigere for Hurtigruten enn sikkerheten og helsen til vårt mannskap og gjester. Vi er svært takknemlig for den tillitten og forståelsen dere har vist i denne vanskelige situasjonen.

Derfor oppdaterer jeg dere personlig om de drastiske tiltakene vi iverksetter for å bekjempe spredningen av COVID-19.

Daniel.jpg

For noen uker siden tok vi den vanskelige avgjørelsen å midlertidig innstille alle seilinger langs norskekysten, samt våre ekspedisjonsreiser. Vi ser det nødvendig å innstille våre operasjoner i en noe lengre periode som følge av restriksjonene og situasjonen forårsaket av koronaviruset.

Etter avtale med Samferdselsdepartementet, vil vi fortsette å seile en spesialtilpasset rute langs norskekysten med to av våre skip. Dette for å kunne bringe kritiske forsyninger og varer til lokalsamfunn som er avhengige av Hurtigruten. Disse seilingene er kun tilgjengelig for godstransport og lokale passasjerer.

Det er ingenting som vil glede oss mer enn å ønske deg velkommen tilbake for å utforske verden med oss ​​så snart vi fortsetter driften. Derfor vil vi tilby deg et tilgodebeløp samt 10% rabatt på din fremtidige reise med Hurtigruten

På vår nettside finner du all informasjon du trenger for å booke om din planlagte reise med Hurtigruten. Vennligst bruk denne linken for å lese mer og registrere din ombooking.

Du trenger ikke bestemme deg for destinasjon eller tidspunkt for din fremtidige reise nå, men en registrering er nødvendig for å sikre tilgodebeløp og rabatt på din neste reise.

En av Hurtigrutens kjerneverdier er “We care”. Vi bryr oss om våre ansatte, vi bryr oss om gjestene våre, vi bryr oss om lokalsamfunnene vi besøker, og ikke minst: Vi bryr oss om vår rolle i det globale samfunnet.

Valget om å midlertidig stanse driften var en vanskelig beslutning å ta. Og det er et emosjonelt øyeblikk for meg og hele Hurtigruten-teamet. Ikke bare for oss og våre kolleger på tvers av skip og kontorer rundt om i verden, men også for dere som våre gjester, så vel som små og store samfunn vi besøker, og hundrevis av små og store leverandører, venner og samarbeidspartnere som lever av og med oss.

Samtidig tror jeg bestemt at dette er den eneste ansvarlige avgjørelsen i lys av den ekstraordinære krisen verden nå står overfor.

Etter mer enn 127-års drift har vi lært av tidligere erfaringer i vanskelige tider, som kriger, utbrudd og nedgangstider. Selv om dette er et midlertidig tilbakeslag for oss, for lokalsamfunnene og våre verdsatte kunder, er jeg trygg på to ting:

At denne avgjørelsen både er ansvarlig og riktig. Og når Hurtigruten er tilbake i normal drift, ser vi fram til igjen å kunne tilby dere unike opplevelser og sammen skape minner for livet.

Takk for fortsatt støtte og tillit. Jeg ser frem til å ønske deg velkommen om bord på et av skipene våre i nær fremtid.

Vennlig hilsen,

Daniel Skjeldam
Konsernsjef, Hurtigruten