2500x1250_IMG_7711.jpg
Bilde: Corinna Gamma Bilde

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Dette utvalget av ofte stilte spørsmål har som hensikt å besvare mange av dine spørsmål. Hvis du fremdeles lurer på noe, vennligst ta kontakt på telefon, epost eller chat.

Generelle spørsmål

Du kan lese og laste ned våre brosjyrer på nettsiden ved å trykke på “Les våre kataloger” som du finner under menyen. For å få tilsendt en brosjyre kan du kontakte ditt lokale reisebyrå. 

 

Er du ute etter inspirerende artikler om steder vi besøker kan du se om du finner det du leter etter blandt våre inspirasjonssider.

Ja, du kan bestille flyreisen igjennom oss gitt at du har bestilt/bestiller en Hurtigruten reise.  

Hurtigrutens kystrute er ikke som et konvensjonelt cruise. Våre 11 kystskip seiler langs norskekysten fra Bergen til Kirkenes og tilbake til Bergen, med avgang fra Bergen hver dag. På veien besøker vi 34 unike havner, og flere større og mindre byer, samt utforsker flotte fjorder og UNESCOs verdensarvsteder. Denne blandingen av lokale møter, spektakulær natur og valgfrie utflukter gir en enestående mulighet til å oppleve Norge.

 

Våre ekspedisjonsreiser bygger på vår unike utforskerarv fra 1893, og appellerer til de som verdsetter erfaring og personlig utvikling over overdreven luksus. På en ekspedisjonsreiser vil du bli ledsaget av et dyktig mannskap og ekspedisjonsteam på et av våre fem ekspedisjonsskip (MS Fram, MS Midnatsol, MS Nordstjernen, MS Spitsbergen og MS Roald Amundsen). Ekspedisjonsreiser tar deg på fantastiske naturbaserte opplevelser i verdens ytre hjørner: Antarktis, Svalbard, Grønland, Island, Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Karibia og Mellom-Amerika ,Nordvestpassasjen og Alaska.

Priser og bestilling

Vennligst se våre vilkår og betingelser her.

Fleksible priser er priser som er kapasitetsstyrte og avhengig av tilgjengelighet. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

Vi tilbyr en fleksibel prispolitikk, i likhet med flyselskapene når du bestiller en flybillett. Dette betyr at prisen er en indikasjon på den laveste prisen du kan forvente å betale for en innvendig lugar. Prisene er kapasitetsstyrt og avhengig av tilgjengelighet. Prisene kan endres når som helst før avreisedato, og den aktuelle prisen vises ved bestilling.

Du trenger ikke en PIN-kode for kredittkortet ditt når du foretar betalinger på vår nettside eller over telefonen. Du vil bli bedt om å oppgi kredittkorttype, kortnummer, utløpsdato og kortverifikasjonskode (CVV).

Dersom endelig betaling er gjennomført, vil du motta reisedokumenter elektronisk ca. 2-3 uker før avreise.

Det er flere måter å bestille utflukter på. Utflukter kan bestilles via nettsiden, over telefon og om bord skipet.

 

Hvis du bestiller reisen på våre nettsider, kan de fleste utflukter forhåndsbestilles og legges til på reisen. Utflukter som tilbys på den aktuelle destinasjonen er oppført under «opplevelser».   

 

Utflukter som ikke kan reserveres før reisen, kan bestilles fra reiseleder eller ekspedisjonsteamet om bord.

 

Alle utflukter er underlagt tilgjengelighet og kan bli utsolgt. Vi anbefaler å forhåndsbestille på nettsiden eller over telefonen, der det er mulig.

 

Ta med førerkortet ditt hvis du har forhåndsbestilt eller planlegger å delta på noen av snøscooter eller ATV utfluktene. Utflukter kan avlyses som følge av ruteavvik, værforhold eller for få påmeldte. Hvis forhåndsbestilte utflukter kanselleres, vil du motta refusjon om bord i NOK.

 

Vær oppmerksom på at du ikke har fritt valg av hotell dersom utflukten inneholder hotellovernatting.

 

Dessverre er det ikke mulig å endre til halvpensjon på en reise langs norskekysten eller på ekspedisjonsreiser . På ekspedisjonsreiser tilbyr vi kun helpensjon ekskludert drikke. På ekspedisjonsreiser vil våre «suite» gjester ha rett på tilleggstjenester.

Alle gjester som sjekker inn på Hurtigruten-terminalen eller om bord på våre skip, må presentere et gyldig pass eller myndighetsgodkjent ID-kort. På Explorer-reiser aksepteres kun pass som gyldig ID, og det kreves at passet må være gyldig 6 måneder etter endt reise. Vennligst send oss passnummeret ditt umiddelbart etter bestilling av en Explorer-reise.

Ja, du kan betale hele reisen her.

Våre reisepriser er basert på at to personer reiser sammen og deler en lugar. Våre priser er basert per lugar, fordelt på to personer. Reiser man alene får man betale for hele lugaren, men man trenger ikke betale for måltidene til person nummer to.

 

Ofte har vi lugarer uten singeltillegg på utvalgte datoer og reiser langs norskekysten (Bergen - Kirkenes - Bergen eller Kirkenes - Bergen) og ekspedisjonsreiser.

Kystrute

Ja, om skipet befinner seg i havnen i 30 minutter eller lenger, oppfordrer vi alle gjester til å gå i land. I enkelte havner stopper skipene i bare 15 minutter. Her ber vi om at gjestene holder seg ombord for å unngå risiko. Ruteplanen kan du finne her.

Vennligst vær ved alle havner, unntatt Bergen, 15-20 minutter før avreise. For avganger fra Bergen er den siste innsjekkingen 30 minutter før avreise.

For Bergen, Trondheim, Tromsø og Kirkenes bør du ankomme minst 1 time før avreise for å ha tid til å laste bilen på skipet. For andre havner er 30 minutter før tilstrekkelig.

Vennligst se de relevante skipssidene for kjøretøyets dimensjoner.

Ønsker du å sende bilen eller annet gods med Hurtigruten, uten selv å reise med, ta kontakt med Nor Lines sentralt eller nærmeste ekspedisjon:

 

Nor Lines AS
Nedre Holmegate 30
Postboks 655
4003 Stavanger

Tlf: +47 73 50 62 38 
E-post: [email protected]

Dersom gjestene har bestilt utflukter gjennom Hurtigruten, inkluderer utflukten transport fra og til skipet. Hvis skipet har seilt til en annen havn i løpet av tiden du er på utflukten, vil du bli fraktet til neste havn slik at du kommer om bord på skipet igjen.  

Nei, om du reiser under 5 døgn er dette dessverre ikke mulig.

For reiser som er kortere enn 18 timer er det mulig å bestille dekksplass. Dersom reisen varer lengre enn 18 timer, må lugar bestilles. Reiser med lugar inkluderer frokost.

For å finne adressen til de ulike havnene, vennligst se vår havneside og klikk på ønsket havn.

For å finne kontakt informasjon til de ulike skipene, vennligst besøk vår skipsside og klikk på ønsket skip.

Datoer der hele solskiven er over horisonten. Du vil bare oppleve midnattssolen når du er nord for Polarsirkelen. Under finner du en oversikt over hvor og når du kan se midnattssolen.

 

Sted første dag siste dag: 

  • Nordkapp 13. mai - 31. juli 
  • Hammerfest 16. mai - 28. juli 
  • Vardø 16. mai - 28. juli 
  • Tromsø 20. mai - 25. juli 
  • Harstad 24. mai - 20. juli 
  • Svolvær 28. mai - 17. juli 
  • Bodø 03. juni - 11. juli

Nordlyssesongen går fra oktober til slutten av mars, når det er minst sollys. Nordlys er mest fremtredende over Polarsirkelen, så jo mer tid du oppholder deg langt Nord, desto bedre er sjansene dine for å oppleve nordlys. Mer informasjon om nordlyset finner du her.

Ekspedisjonsreiser

Personlig spørreskjema er nødvendig for skipsmanifest, grensekontroller, flybilletter og toll. Vennligst fyll inn Hurtigrutens spørreskjema (som sendes til deg umiddelbart etter bestilling) og send det tilbake til oss umiddelbart etter at bestillingen er bekreftet. Vær oppmerksom på at vi ikke kan sende deg dine reisedokumenter før vi har mottatt det utfylte skjemaet.

 

En helseerklæring må sendes inn av alle passasjerene som deltar på våre reiser til Antarktis-halvøya, Sør-Georgia, nord-østsiden av Grønland, og på nordvestsiden og over Atlanterhavet. Helseerklæring skal fylles ut og godkjennes av din lege ikke mer enn 8 uker før avreisedagen. De utfylte skjemaene skal presenteres til skipets lege ved ombordstigning. Om del III av din helseerklæring ikke er godkjent av din lege, vil ombordstigning bli nektet. Selv om skjemaene er innlevert og godkjent av din egen lege, forbeholder skipets lege og kaptein seg retten til å nekte ombordstigning av gjester som ikke ser ut til å være tilstrekkelig egnet til reise.

Alle landinger er avhengig av vær og isforhold. Siden været er uforutsigbart i de polare sonene, kan vi dessverre ikke garantere at alle de forespeilede landingene i disse områdene vil gjennomføres under din reise.

Vi kan dessverre ikke forhåndsinformere om LAN Airlines charter sine eksakte flytider. Vær oppmerksom på at det vil være ulike avgangstider med LAN Airlines fra Buenos Aires/Santiago de Chile ned til Ushuaia/Punta Arenas. Du vil motta informasjon om dine flytider ved Hurtigruten sin service desk på hotellet dagen før din reise. Avgangstidspunktet er veldig tidlig på morgningen. På slutten av reisen vil ekspedisjonsteamet gi informasjon om bord om flytider og flynummer tilbake til Buenos Aires eller Santiago de Chile.

 

Vennligst være oppmerksom på at maksimal tillat bagasje på LAN Airline charterfly er 1 stk. bagasje á 23 kg. til innsjekk og håndbagasje á 8kg.

Vi anbefaler at du tar med dine egne støvler, med passende grep for ujevnt terreng. Vi låner imidlertid også ut spesielle Muck Boot® gummistøvler til bruk på alle landinger og fotturer gratis. Disse støvlene vil bli holdt på skipets ankomstdekk og gjestene vil ha sitt eget par gjennom hele reisen. Muck Boot® er obligatorisk for alle Antarktis og Nordøst-Grønland reiser.

MS Midnatsol:

Vi har tilgjengelige størrelser fra 32 til 50

MS Fram:

Vi har tilgjengelige størrelser fra 32 to 48

Dessverre ikke. Under våre ekspedisjonsreiser vil det være best forutsetninger for å se midnattssol. For å kunne oppleve nordlyset anbefaler vi å bestille kystruten langs norskekysten om vinteren eller turer og aktiviteter med Hurtigruten Svalbard her.

Wifi er tilgjengelig på alle våre skip for en ekstra kostnad. Det er en internettkafé om bord med tilgjengelige datamaskiner og det finnes internettdekning nesten overalt på fartøyene med unntak på lugarene. På MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen er det ikke internettkafé, men hele skipet vil ha Wi-Fi-dekning mot en ekstra kostnad. En dag koster ca. 200 NOK (prisen kan endres).

.