2500x1250_Refurb6_MSKongHarald_Kompass Adventure Reception_Simon Skreddernes.jpg
Bilde: Simon Skreddernes Bilde

Praktisk informasjon om reiser langs norskekysten

Her finner du praktisk informasjon om reisen din.

Last ned reisehånbok for norskekysten her.

Som en del av opplevelsen kan du bli med på interessante aktiviteter og presentasjoner i løpet av reisen. Disse aktivitetene foregår både innendørs og ute på dekk. Temaene endres etter årstid og de farvannene vi seiler i. Du er hjertelig velkommen til å delta, og du finner oversikt over aktivitetene i dag-til-dag programmet om bord.

Ruteplan

Lurer du på om skipet ditt er i rute? Her oppdaterer vi ruteplanen fortløpende.

Innsjekk

Innsjekk - alle havner:

 • Gjester som reiser med bil må møte opp senest 1 time før avgang i Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø og Kirkenes. For øvrige havner må man møte opp senest 30 minutter før avgang.
 • Innsjekk finner sted i resepsjonen på skipet i alle havner bortsett fra Bergen

Ved ombordstigning må alle vise frem gyldig legitimasjon.

Innsjekk - Bergen:

 • Hurtigruteterminalen er åpen fra 08.00 (mandag - fredag) og fra 13.00 (lørdag - søndag)
 • Innsjekk starter kl. 15.00
 • Ombordstigning starter kl. 16.00
 • Sikkerhetsmøter holdes før ombordstigning - fra 15.50 og deretter to ganger i timen (kvart på og kvart over)
 • Ved innsjekk legges bagasjen ved innsjekkingsdesken
 • Bagasjen transporteres til lugaren
 • Lugarer er tilgjengelig fra 18.00
 • Innsjekk stenger 19.30 i terminalen. Etter dette er det fortsatt mulig å sjekke inn direkte på skipet

Innsjekk - kjøretøy:

Tidspunkt for ombordstigning i Bergen:
- I sommersesongen (1.juni - 31. oktober) er det ombordkjøring fra kl. 18:00 til kl. 19:00.
- I vintersesongen (1. november - 31.mai) er det ombordkjøring fra kl. 19:30 til kl. 21:30.

Gjester må ta med bagasjen som er nødvendig for turen og foreta ombordstigning via Hurtigruteterminalen i Bergen og via Hurtigrute-kaien i de andre havnene. Kontrollkortet for bilen må fremvises til mannskapet på bildekk (kontrollkort får du når du sjekker inn). Du kan kjøre bilen om bord selv, eller du kan be mannskapet om hjelp. Dersom det er begrenset tid før avreise, vil du får kontrollkortet fra mannskapet på bildekket. Bildekket blir avlåst, og det er ingen adgang til kjøretøyet underveis. I høysesong er det begrenset med bilplass på noen av de korte strekningene. Campingvogner og tilhengere kan dessverre ikke fraktes med Hurtigruten. MS Lofoten og MS Spitsbergen har ikke bildekk.

Følgende dimensjoner gjelder for kjøretøy

  Maks lengde i meter Maks bredde i meter Maks høyde i meter Maksvekt i kilo
MS Finnmarken 6,30 2,40 2,20 5000
MS Kong Harald 6,40 2,40 2,25 5000
MS Midnatsol 6,40 2,40 2,30 5000
MS Nordkapp 6,40 2,40 2,20 5000
MS Nordlys 6,40 2,40 2,20 5000
MS Polarlys 6,40 2,40 2,20 5000
MS Richard With 6,40 2,40 2,20 5000
MS Trollfjord 6,30 2,40 2,30 5000
MS Vesterålen 5,40 2,40 1,85 5000
MS Nordnorge 6,50 2,40 2,40 5000

 

Utsjekk:

 • Vanlig utsjekk fra lugarer er kl 12.00
 • Det er mulig å kjøpe senere utsjekk for 225 kr (for eksempel hvis skipet ikke er fullt fra neste havn), men dette er ikke noe vi kan love
 • Havner med tidligere utsjekk: Bergen (kl. 10.00), Kirkenes (kl. 08.30), Trondheim (kl. 08.00) og Tromsø (sørgående - kl. 20.00)

Bagasje:

Alle gjester kan ta med opptil 50 kg bagasje. Vi anbefaler at du ikke tar med mer bagasje enn du er i stand til å bære selv, det finnes ikke bagasjeservice i andre havner enn Bergen og Kirkenes. Vi ber om at du ikke lagrer bagasje i skipets fellesområder. Hurtigruten er ikke ansvarlig for tap av bagasje, og all oppbevaring i bagasjerommet skjer på eget ansvar. Overvekts bagasje eller annen stor/tung bagasje regnes som last og må betales ekstra for. I håndbagasjen bør du alltid ha med eventuelle medisiner som du må ha tilgang til eller tar regelmessig. 

Lugarer:

Alle våre skip* har fire lugarkategorier: Polar innvendig, Polar utvendig, Arctic Superior og Expedition Suites. På reiser over 5 døgn, kan du fritt velge mellom lugarene i de forskjellige lugarkategoriene. Alle lugarene har individuelle spesifikasjoner og forskjellig pris. På reiser under 5 døgn får du en uspesifisert lugar i valgt lugarkategori. Det vil si at systemet velger beste lugar tilgjengelig. Derfor lønner det seg alltid å bestille i god tid.
*Unntakene er MS Vesterålen, MS Nordstjernen og MS Lofoten, som kun har Polar innvendig og utvendig. MS Roald Amundsen har ikke Polar innvendig

Fasilitetene i lugarene varierer mellom skipene og med lugartype. Håndklær og dusjgele finnes på alle lugarer. De fleste skipene har hårfønere i lugaren. Om ikke kan du låne fra resepsjonen. Vannkokere finnes på Arctic Superior og Expedition suiter. Det er mulig å leie barneseng, og et begrenset antall kan forhåndsbestilles. Koøyene på noen lugarer kan være tildekket på vinterstid. Det er safer på suitene på MS Midnatsol og MS Trollfjord, og på alle lugarer på MS Finnmarken og MS Spitsbergen. Hurtigruten har ikke ansvar for tap av eiendeler. Verdisaker kan oppbevares i skipets safe i resepsjonen.

Tidspunktene for utsjekking fra lugaren følger skipets seilingsplan, og disse kan variere fra dag til dag. Ved avreise Bergen er lugarene tilgjengelige fra kl. 18:00. Utsjekkstidspunkt er normalt klokken 12:00. I noen havner vil utsjekktiden bli annonsert i forhold til ankomst/ avreisetider. Vær vennlig å sjekk med resepsjonen om bord for eksakt tidspunkt. Ta kontakt med resepsjonen for ytterligere informasjon. Vær oppmerksom på at suitene har andre utsjekkingstider enn øvrige lugarer. 

Endringer i reiserute og utflukter

Været langs norskekysten er uforutsigbart. Derfor kan alle reiseruter og utflukter endres på grunn av vær-, sjø- eller isforhold. På utfluktene våre må vi også ta hensyn til minimum og maksimum antall deltagere. I førjulstiden er det også mulig at reiseruten endres fordi skipene skal være vertskap for middager, eller ha feiringer for lokalsamfunnene.

Pass og identitetskort

Samtlige som skal reise med Hurtigruten, må fremvise gyldig pass/legitimasjon.

Forsikring

Uforutsette situasjoner, sykdom og ulykker kan skje like før avreise på alle typer ferier. Skulle dette skje må du kanskje avlyse reisen din, eller reise hjem tidligere. Fordi en reise koster mye penger tilbyr vi avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom, i tillegg til vanlig reiseforsikring. Hurtigruten formidler slike forsikringer gjennom Europeiske Reiseforsikring. Det er mulig å kjøpe forsikring gjennom Hurtigruten AS.

Passasjerer med redusert mobilitet (handikaplugarer)

På reisen langs norskekysten tar vi med glede imot funksjonshemmede gjester. Alle skip bortsett
fra MS Lofoten, har minst én lugar tilpasset reisende som bruker rullestol. Ved behov vil vi også forsøke å bestille egnede hotellrom. Gjester som bruker rullestol må ta med seg en egen standard, foldbar stol. Gjester som kan bruke rullestolen selv rundt om på skipet, trenger ingen reiseassistanse. De som trenger assistanse under reisen må ha med seg en medreisende. Vær vennlig å ta dette opp ved bestilling. Vi har ramper for ombordstigning og/eller landsetting. Utflukter er ikke tilpasset gjester med gangbesvær. 

Vi anbefaler at passasjerer med redusert mobilitet tar direkte kontakt med oss via telefon 81003030 for å bestille den lugaren som passer best.

OBS! Flyselskapene tillater vanligvis ikke rullestoler med våtcellebatteri på fly.
Behov for assistanse på jernbanestasjonen: Ring NSB tlf. 815 00 888
Behov for assistanse ved flytoget i Oslo: Ring tlf. 64 82 17 72
Behov for assistanse må meldes innen 24 timer før avreise.

Plassgaranti for distansereisende

Hurtigruten har innført plassgaranti for dere som reiser kortere strekninger med overnatting. Garantien gjelder på strekninger der køyeplass er naturlig, begrenset oppad til fire overnattinger. Plassgarantien gjelder for enkeltreisende, eller reisefølger inntil fem personer som kjøper sin reise ved oppmøte om bord ved avgang. Dersom det ikke er ledig køye på strekningen tilbyr vi et av følgende to alternativer:

 1. Gratis reise som dekkspassasjer og tildelt gratis køye om dette blir tilgjengelig underveis.
 2. Gratis reise på neste avgang inkl. køyeplass. Dersom heller ikke denne avgangen har ledig køye tilbys alternativ befordring betalt av Hurtigruten.

*Plassgarantien bortfaller dersom 120 køyer eller mer allerede er benyttet til distansereisende.

For distansepassasjerer finnes det også rapattordninger som regnes i prosent av normaltaksten (med evt. sesongtillegg) som følger:

 • Barn mellom f.o.m. fylte 4 og t.o.m. fylte 15 år gis 50 %. Barn under 4 år reiser gratis når de ikke benytter egen køye.
 • Honnørrabatt med 50 % gis personer fra og med fylte 67 år, blinde og uføretrygdende. Samme rabatt gis medreisende ektefelle/samboer, og registrerte partnere uavhengig av alder.
 • Ledsagerrabatt: ledsager reiser gratis når den person som han/hun reiser sammen med kan framvise ledsagerkort utstedt av hjemkommune. Rabatten gjelder ikke Select lugarer. 
 • Vernepliktige gis 50 % rabatt på reiser som foretas i vernepliktsperioden. Rabatten gjelder ikke for befal eller offiserer og gjelder heller ikke på reiser ved innkalling til førstegangstjeneste.

Overnnevnte rabattordninger kan ikke kombinere (med unntakk av legsagerrabatten, som gjelder selv om person med ledsagerbevis har rett til rabatt for sin del). Ledsagerrabatt gjelder ikke Select lugarer. 

Barn som reiser alene:

Nedre aldersgrense for barn som kan reise alene med Hurtigruten er 12 år. Denne instruksen gjelder for barn  mellom 12 og inntil 16 år (t.o.m. fylte 15 år). Barn som reiser alene skal vurderes individuelt i forhold til å være i stand til å ta vare på seg selv. Ledsager for barn under 12 år som skal reise med, må være fylt 18 år. For at barn skal kunne reise aleine med Hurtigruten ligger følgende forutsetninger til grunn: All nødvendig informasjon om barnet skal være opplyst, herunder minimum følgende:

 • Navn, fødselsdato og kjønn
 • Hjemmeadresse og besøksadresse
 • Foresatte/kontaktpersoner og vedkommende som skal hente på ankomststed, med angivelse av telefonnumre

Ved ombordstigning skal foresatte signere en blankett inneholdende informasjon om barnet og foresatte, at barnet har nok penger til forpleining (om kost ikke er forhåndsbetalt) og at vedkommende foresatte er innforstått med ansvar og risiko ved å sende barnet aleine med Hurtigruten. Person skal hente barnet på ankomststed skal oppgis med navn og telefonnummer. Vakthavende i resepsjonen er ansvarlig for å gi barnet nødvendig informasjon om sikkerhet og hvordan det skal foreholde seg i nødssituasjoner, hvordan oppføre seg om bord og at en ikke skal forlate skipet uten å klarere med kontaktperson. Barnet skal få utpekt kontaktperson(er) i resepsjonen for spørsmål og evt. hjelp. Kontaktpersonen(e) skal holde nødvendig kontakt med barnet under reisen. Barn som reiser aleine skal anmerkes på passasjerlisten som person som trenger spesiell hjelp. Broen skal være informert om antall barn som reiser aleine.

For å bestille billett til barn som reiser alene, vennligst ring kundeservice på 81003030

Fly

Trenger du hjelp til å bestille flyreise til avreisehavn og tilbake etter seilasen din, hjelper kundeveilederne våre deg med det. Noen av reisene våre har også flyreisen inkludert i prisen.

Hoteller

Hvis du trenger hjelp til å bestille hotell i forbindelse med reisen din med oss, hjelper vi deg mer enn gjerne med det.

Parkering i Bergen

Hurtigruten har dessverre ikke egen parkering ved terminalen, men dersom du ønsker å la bilen stå i Bergen anbefaler vi KlosterGarasjen parkeringshus som ligger 300 meter fra Hurtigruteterminalen.

Kafé

Varme og kalde drikker, måltider og snacks kan kjøpes i kafeen. Åpningstider får du om bord.

À la Carte meny

À la Carte menyen vår er en middagsopplevelse utenom det vanlige – en middag laget av de ypperste råvarene fra de lokale leverandørene våre. På klassiske rundreiser er fullpensjon inkludert i prisen, og da kan du oppgradere til À la Carte mot et lite tillegg. Det er selvfølgelig også mulig å bestille À la Carte hvis du ikke har fullpensjon inkludert. På de aller fleste skipene våre blir À la Carte servert i egne områder i restaurantene. MS Midnatsol, MS Trollfjord og MS Finnmarken har egne rom som kun brukes av våre À la Carte-gjester. Kos deg med 2, 3, 4 eller 5-retters middag der du kan velge mellom fire forretter, fem hovedretter, fire desserter og den berømte ostetallerkenen vår - alt laget av delikate og ferske råvarer. Egne vinpakker er også tilgjengelig. Du kan kun bestille À la Carte menyen vår om bord. MS Lofoten har et eget middagskonsept med en meny fra 1960-tallet. MS Vesterålen tilbyr ikke À la Carte meny.

Alkohol

For din egen og øvrige gjesters sikkerhet er det ikke tillatt å nyte medbrakt alkohol på hurtigruteskipene, verken i fellesarealer eller på den enkelte lugar. Det kan medbringes maks 2 flasker med alkohol (1,5l) per person om bord. Alt over dette vil bli oppbevart i resepsjonen, og du vil få det tilbake ved reisens slutt. All alkohol som er kjøpt utenfor skipet må sjekkes inn ved resepsjonen før avreise. 

Kommunikasjon etter bestilling

Hvis du har bestilt reisen din gjennom et reisebyrå, må all kommunikasjon mellom deg og Hurtigruten gå gjennom dette reisebyrået. Hvis du bestiller direkte hos oss, vil all korrespondanse gå mellom oss og deg som bestiller. Vennligst oppgi bestillingsnummeret ditt ved all kommunikasjon. Vi vil sende deg bekreftelsen på reisen så raskt som mulig. I høysesonger, eller hvis det er under 8 uker til avreise, kan det ta litt lenger tid å få bekreftelse etter at du har bestilt. Dette er grunnet søk av kapasitet på lugarer, eventuelle fly og hotellrom. Du får tilsendt en faktura som bekreftelse på reisen din. Hvis du reiser sammen med en venn, og begge ønsker å motta sine reisedokumenter, er det fint om du informerer om dette når du bestiller. Reisedokumenter blir som regel sendt 7-14 dager før avreise.

Midnattssol

Datoer der hele solskiven er over horisonten. Du vil bare oppleve midnattssolen når du er nord for Polarsirkelen. Under finner du en oversikt over hvor og når du kan se midnattssolen.

Sted første dag siste dag: 
Nordkapp 13. mai 31. juli 
Hammerfest 16. mai 28. juli 
Vardø 16. mai 28. juli 
Tromsø 20. mai 25. juli 
Harstad 24. mai 20. juli 
Svolvær 28. mai 17. juli 
Bodø 03. juni 11. juli

Ombordstigning/Avgang Bergen

I Bergen seiler skipene fra Hurtigruteterminalen, Nøstegaten 30, 5010 Bergen. Drosjesjåfører vet som regel hvor dette er, og veien til terminalen er merket. Det er mulig å oppbevare bagasjen i terminalen, og dette koster 30,- (3x kr 10,-). Terminalen er betjent, og det er mulig å sjekke inn bagasjen fra kl. 13.00. Du kan sjekke inn fra kl. 15.00, og ombordstigning begynner kl. 16.00. Alle lugarer er tilgjengelige fra kl. 18.00.

Tider avreise ombordstigning
1. jan – 31. mai Kl. 22.30 Fra kl. 16.00
1. jun – 31. okt Kl. 20.00 Fra kl. 16.00 
1. nov – 31. des Kl. 22.30 Fra kl. 16.00

Det er ikke restaurant eller kafé i terminalen. Første kveld serverer vi en buffetmiddag om bord, vanligvis mellom kl. 18.00-21.00. Det er ingen reserverte bord denne kvelden. Gjester på rundturer finner sitt bordnummer i konvolutten som de blir tildelt ved innsjekking. Ved avstigning i Bergen blir bagasjen din utlevert på bagasjebåndet i terminalen. På reisens siste dag blir du bedt om å sjekke ut fra lugaren et par timer før ankomst. Informasjon om hvor du kan hente bagasjen din etter utsjekking i andre havner finner du om bord.

Polarnatt

Polarnatt er en periode over minst et døgn i mørketiden da det er fullstendig mørkt. Dette skjer kun nord for Polarsirkelen.

Sted første dag og siste dag
Nordkapp 18. nov 23. jan
Hammerfest 20. nov 21. jan
Vardø 21. nov 20. jan 
Tromsø 25. nov 16. jan 
Harstad 30. nov 11. jan 
Svolvær 04. des 07. des 
Bodø 15. des 28. des

Tog

Skal du reise fra Oslo kan du også ta tog til og fra anløpshavnene våre i Bergen, Trondheim og Bodø. Se NSB for mer informasjon.

Transport til og fra skipene før og etter avreise

Transport til og fra skipet er inkludert dersom det opplyses om dette i reisedokumentene, 
som oftest uten reiseleder. Buss, tog eller taxi blir benyttet. Du vil motta alle detaljer om dette sammen med reisedokumentene dine.

Service og tips

Det er helt opp til deg om du ønsker å gi tips. Det er plassert tipsbokser i restauranten sammen med konvolutter dersom du ønsker å gi tips.

Droner

Vennligst vær oppmerksom på at bruk av droner ikke er tillatt under reisen. Dette av generelle sikkerhetsårsaker, samt beskyttelse av andre passasjerers personlige sikkerhet.

Språk

Norsk og engelsk er de offisielle språkene om bord. Men mange som arbeider ombord snakker i tillegg tysk. Ekspedisjonslederen snakker norsk, engelsk og tysk.

Vask av klær

Det er vaskemaskin, tørketrommel og strykejern om bord på alle skip. Polletter kjøpes i resepsjonen.

Måltider

Frokost serveres som regel fra klokken 07:30 (åpen bordplassering), og middag fra 18:30 ( fast bordplassering), lunsj fra rundt 12:00/13:00 (åpen bordplassering). I høysesongen kan det være 2 lunsjtider og middager. Tidspunktene vil bli informert om bord. Reisen starter med en buffet ved avreise Bergen, og slutter med en brunsj på ankomstdagen når vi er tilbake igjen i Bergen. Frokosten består av et godt utvalg av kald kjøtt, oster, egg, frokostblandinger og frukt, ferske brød og bakervarer, og ofte rykende ferske sveler og vafler. Fullpensjon menyen variere med en miks av buffeter og ferdigbestemte menyer til lunsj og middag, men du kan også velge den spennende a la carte menyen mot ett lite tillegg. Alle skip har alle bevilgninger, og prisene om bord er like de du finner på land i Norge.

Måltidene pleier å være servert: (Kan endres i forhold til havneanløp)
- Frokost fra 07:00-10:00 (ingen faste sitteplasser)
- Lunsj fra 12:00-14:00 (ingen faste sitteplasser)
- Middagstidene varierer i forhold til reiserute. Middagen starter vanligvis klokken 18:00, og det vil være  tildelte plasser (dette får man ombord)

Den kulinariske reisen starter med en buffet i Bergen, og slutter med en lunsj mens vi seiler inn til Bergen. Maten er i all hovedsak norsk og innenfor konseptet "Norway's Coastal Kitchen, som er mat basert på lokal ressurser fra små leverandører fra regionene vi seiler forbi. 

Fullpensjon menyen variere med en miks av buffeter og ferdigbestemte menyer til lunsj og middag, men du kan også velge den spennende a la carte menyen mot ett lite tillegg. Alle våre skip, utenom MS Lofoten og MS Spitsbergen tilby en egen A la Carte restaurant, her inviterer vi deg til å nyte ett måltid i en roligere atmosfære, med personlig service. Opplev et utvalg av innovative retter basert på lokale råvarer med Premium kvalitet. Du kan enten oppgradere måltidsplanen du allerede har eller kjøpe A la Carte meny. Våre platinum gjester er velkommen til å spise i A la Carte restauranten hver dag uten ekstra kostnad. Åpningstider finner du om bord.

Det er trygt å drikke vann fra kranen om bord. Våre Platinum gjester har en drikkepakke inkludert, denne kan også kjøpes om bord. Alle skip har skjenkebevilling, prisene er som ellers i Norge. Mer informasjon ser du om bord. 

Matpreferanser

Det er alltid veganske og vegetariske alternativer på forespørsel. Vi kan dessverre ikke love at vi kan levere til alle type dietter, men vil gjøre vårt aller ytterste for å i møte komme slike ønsker.

Medisiner, lege og sykehus

På reisen langs norskekysten holder Hurtigruten seg innenfor norske farvann og er sjelden langt fra land. Det er ikke noen fast lege eller apotek om bord, men medisinsk hjelp er tilgjengelig i havnene. Dersom en nødssituasjon skulle oppstå vil pasienttransport kunne skje med helikopter. Vår besetning har trening i førstehjelp, og det er egen sykelugar på alle våre skip. Vennligst ta kontakt med resepsjonen dersom du har behov for medisinsk hjelp. Vi ber de av vare gjester som har bevegelseshemninger, nedsatt syn eller hørsel om å informere resepsjonen ved ombordstigning. Dette vil sikre at du får nødvendig assistanse i en evt. nødssituasjon. Dersom du har lett for å bli sjøsyk, bør du ta med deg de tablettene som virker best for deg. Enkelte typer sjøsyketabletter er å få kjøpt om bord, men det kan variere hvor virkningsfulle disse er. 

Håndhygene

Av hensyn til din egen og dine medreisende helse ber vi deg utøve god håndhygiene. Mer informasjon om dette gis om bord. 

Betaling om bord

NOK er valutaen om bord. Alle kredittkort er akseptert om bord, og selvfølgelig både kontanter og norske bankkort.

Hurtigruten tilbyr et cruisekort til alle som reiser med oss og som har bestilt lugar. Cruisekortet kan benyttes til alle kjøp om bord. Cruisekortet vil bli knyttet direkte opp mot ditt kredittkort. Vi aksepterer VISA, MasterCard, Diners, American Express eller kontanter (NOK, EUR, GBP, USD). Kredittkortet må ha utløpsdato minst 3 mnd. etter bruk. Kvitteringen vil bli sendt til deg på email, dersom du ønsker en utskrift, vennligst ta kontakt med resepsjonen. 

Sikkerhetsmøte / Velkomstmøte

Alle hurtigrutegjester må være med på et obligatorisk sikkerhetsmøte I Bergen før skipet forlater havnen. Etter innsjekk og før avreise vennligst gå til 1. etasje i terminalbygningen for sikkerhetsgjennomgangen. Denne varer i rundt 10-15 minutter, og den første starter klokken 15:45. Du vil her lære hvordan du tar på liv vest, og hva du skal gjøre i tilfelle du må evakuere. Møtet er obligatorisk for alle, også de som har reist med Hurtigruten tidligere. Du kan spørre spørsmål dersom du har noen. Etter sikkerhetsgjennomgangen, kan du gå om bord. Den siste gjennomgangen er klokken 19:30. Gjester som ankommer etter dette må delta på en gjennomgang klokken 20:00 om bord, sør skipet forlater Bergen.

Vennligst gjør deg kjent med nødutgangene som vist i lugaren (denne henger på døra), og snakk med resepsjonen dersom du har spørsmål. I mange av havnene er det mye aktivitet på kaien, med biler som ankommer/forlater skipet og gods som blir losset. Vennligst vær oppmerksom på denne trafikken når du går av eller på skipet. I løpet av vintermånedene kan det være glatt på kaien eller på dekk. Pigger på sko og gode vinterklær kan fås kjøpt i skipets butikk.

Butikk

Våre om bord butikker har et bredt utvalg av produkter i høy kvalitet. VI har klær fra gode norske merker og utstyr som er egnende for utflukter og gåturer. VI har også gaveartikler og minner du kan ta med hjem. Du kan også finne produkter med Hurtigruten merke og vårt eget merke Arctic Pure. I tillegg har vi også et lite utvalg med toalettartikler. På MS Lofoten er butikken i kafeen. 

Utflukter

Vi anbefaler at du forhåndskjøper utflukter (der det er mulig). De utfluktene som ikke er utsolgt vil bli solgt om bord. Utflukter som blir bestilt om bord kan kun betales i norske kroner. Du kan forhåndsbestille utflukter opptil 4 uker før avreise, eller 2 uker før avreise dersom du betaler med et kredittkort. Utflukter er avhending av att minimumsantallet blir nådd, og av tidspunkt og værforhold.

Røyking

Det er egne områder der det kan røykes om bord. Men røyking er ikke tillatt når skipet er i havn eller det fylles drivstoff. Det vil bli annonsert når det ikke er lov å røyke utendørs. Røyking i lugaren er ikke tillatt, og dersom dette skjer vil det være ett tillegg på pris.

Stabilisatorer

Alle skip utenom MS Lofoten har stabilisatorer.

Internett

Vi har trådløst nett om bord til bruk mot en liten kostnad. Spør gjerne om mer informasjon i resepsjonen. 

Mobiltelefon

Mobiltelefoner kan brukes om bord, men signalet kan variere.

Kunngjøringer:

Kunngjøringer om bord blir gjort på flere språk. På de fleste skipene kan du høre disse annonseringene også på lugaren din ved å aktivere telefonsystemet. Det blir ikke annonseringer på natten. 

Antrekk om bord

Kleskoden om bord er avslappet og uformell. Det forventes heller ikke at du kler deg formelt til middag. Det kan være skiftende værforhold i mange av våre anløpshavner. Vi anbefaler at du velger lagvis bekledning, slik at du enkelt kan tilpasse deg endringer i dagens skiftende temperatur og værforhold. For alle reiser anbefaler vi at du tar med deg pustende regn og vindtette klær. På vintersesongen er det også lurt å ta med seg lue, votter og ullundertøy.


Skip i fast rute

Våre skip er arbeidsskip, og de går i havn døgnet rundt. Du kan forvente noe støy og vibrasjoner i noen lugarer ved dokking og lossing av gods. Støynivået varier utfra hvor lugaren din er. Og mennesker oppfatter støy forskjellig, det du kan reagere på er det noen andre som ikke hører.

Tidstabell

Alle våre skip har en tidstabell å følge. Når vi besøker havner langs ruten, vær nøye på at du er tilbake på skipet i god tid før avreise, spesielt når et skip er forsinket inn til havnen og må holde rute. Skipene kan ikke vente på gjester som er for sene til avreise. Dersom du mister skipet ditt, må du komme deg til neste havn på egen kostnad.

Havner

Alle skipene våre besøker 34 havner på en rundtur mellom Bergen og Kirkenes. Se Havner for mer informasjon.

Lokal Transport/reise fra havn til havn

På en kort reise kan du reise fra en havn til den neste, eller reise til en by og hjem igjen. Dette er en perfekt løsning for transport langs kysten, eller dersom du ønsker en liten ferietur.

Kjæledyr

Kjæledyr anbefales ikke tatt med på lengre strekninger. For transport av dyr gjelder særskilte regler. Ta kontakt for informasjon da vi har hundelugar på noen av skipene. Førerhund er velkommen om bord.

Ansvarsbestemmelser: Hurtigruten fraskriver seg et hvert ansvar i forbindelse med transport av kjæledyr. Eventuelle forsikringer må dekkes i sin helhet av eier og forsikringsselskapet må ha informasjonen om at transport skjer på eiers ansvar. Dersom kjæledyret påfører skade om bord i skipet eller forulemper/ skader passasjerer eller skipets besetning, vil alle kostnader i denne forbindelse bli belastet kjæledyrets eier.

Treningsrom og boblebad

Noen skip har treningsrom og boblebad. MS Finnmarken, MS Midnatsol, MS Trollfjord, MS Spitsbergen. MS Kong Harald, MS Nordkapp, MS Polarlys og MS Nordnorge har boblebad. Kan til tider være stengt i vintersesongen. Håndklær kan lånes om bord, mot en liten kostnad. Butikken om bord fører et begrenset utvalg badetøy. 

Lekeområde

Det er et lite lekeområde for barn på følgende skip: MS Trollfjord, MS Midnatsol, MS Finnmarken, MS Richard With, MS Nordlys, MS Kong Harald og MS Vesterålen. 

 

SEND FRAKT OG GODS MED HURTIGRUTEN

Ønsker du å sende bilen eller annet gods med Hurtigruten, uten selv å reise med, ta kontakt med Nor Lines sentralt eller nærmeste ekspedisjon:

Nor Lines AS
Nedre Holmegate 30
Postboks 655
4003 Stavanger

Tlf: +47 73 50 62 38 
E-post: [email protected]

Åpningstider for bestilling av frakt fra klokken 08:00 til 16:00 på hverdager.

Skal du sende frakt fra en bestemt havn? Se liste over alle ekspeditører.

 

Sidehandlinger