Transport når du reiser med den originale kystreisen

Alt du trenger å vite om flybytter, hoteller, ombordstigning og avganger for reisen.

Ankomst- og avreisepakken vår omfatter de fleste transportforbindelser i Bergen, Kirkenes, Trondheim og Oslo. Hvis vi ikke kan tilby passende transport, informerer vi deg før reisen.

Hvis bestillingen din inkluderer transport, vil du finne billetten som du må vise til bussjåføren blant reisedokumentene dine.

Transporten er vanligvis uten følge, og kjøres av en charterbuss (fastsatte tider) eller en flybussekspress (offisiell rute). De oppsatte tidene passer med skipets ankomst. Derfor kan det bli noe ventetid på flyplassen.

Transport utenom den oppsatte ruten må bestilles og betales for selv. Hvis bestillingen din ikke inkluderer transport, kan du fortsatt bestille transport som er skissert nedenfor ved å kontakte kundeservicesenteret. For mer informasjon, se bestillingsbekreftelsen din.

Ankomst og avreise i Bergen

Transport dersom du ankommer Bergen før reisen

Fra flyplassen
Reisen fra flyplassen til Jektevikterminalen tar ca. 45 minutter. Du kan ta Flybussen (den offisielle flybussen) fra plattform A5 foran ankomsthallen for å komme til terminalen.  Du finner avreisetidene på de offisielle rutetabellen.

I sentrum er nærmeste Flybussen-stopp for hvert hotell som følger:

 • Clarion Collection Hotel Havnekontoret: Dreggsallmenningen (26 meter)
 • Clarion Hotel Admiral: Strandkaiterminalen (120 meter)
 • Clarion Hotel Bergen: Torget C (240 meter) eller Torget D (140 meter)
 • Magic Hotel Kløverhuset: Torget C (200 m)
 • Magic Hotel Korskirken: Torget C (200 m)
 • Radisson Blu Royal: Dreggsallmenningen busstopp (28 m)
 • Thon Hotel Rosenkrantz: Torget C (270 meter) eller Torget D (170 meter)

Fra togstasjonen (til hotellet ditt eller til Jekteviksterminalen)
Når du har gått av toget, går du ut av togstasjonen under buegangen på din høyre side. Hurtigrutebussen til sentrum og Jektevikterminalen venter utenfor, men pass på så du ikke går av ved Bergen busstasjon. Bussen går 20 minutter etter togets ankomst.

Til togstasjonen (fra hotellet ditt eller fra Jekteviksterminalen)
Du blir hentet på hotellet 45 minutter før togets avreisetidspunkt.

Ved terminalen

Nøstegaten 30, 5010 Bergen
Åpen: 13:00-20:00 på avreisedager

Hurtigrutens gjestelounge ligger i andre etasje på Jektevikterminalen og er åpen fra kl. 13.00. Her får gratis Wi-Fi, USB-ladere og stikkontakter. Bagasjeskap i varierende størrelse er også tilgjengelig, og du kan betale for dem med kredittkort. Bagasjetjenesten vår er åpen mellom kl. 13.00 og 14.30.

Når du har sjekket inn, må alle gjester delta på en sikkerhetsbriefing i forelesningssalen for gjesteloungen.

Merk: siste ankomsttid for gjester er 30 minutter før skipets avreise.

Transport hvis du reiser fra Bergen etter reisen

Hurtigruten-skipene kommer tilbake til Bergen kl. 14.45. Transport til flyplassen, togstasjonen og hoteller i sentrum settes opp etter dette tidspunktet. Nøyaktig informasjon gis om bord på skipet.

Ankomst og avreise i Trondheim

Vi tilbyr for øyeblikket ingen individuell transport i Trondheim. For å komme seg til sentrum fra flyplassen, anbefaler vi å reise med taxi, flybussen (Værnes-ekspressen) eller å ta toget.

For å reise mellom flyplassen og Hurtigrutekaia er det lettest å ta taxi, da det nærmeste alternativet for kollektivtransport er ca. 500 m fra kaia.

For kollektivtransport anbefaler vi å bruke nettstedet til Entur, som fungerer som både som reiseplanlegger og billettplattform.

Med taxi

Vi anbefaler taxitjenesten Trønder Taxi (+47 – 07373). Du kan betale med kort eller kontanter.

Med buss

Flybussen (Værnes-ekspressen) er et praktisk alternativ for å reise til sentrum. Du finner reisetider og busstoppene i sentrum på den offisielle rutetabellen. Det går minst én avgang i timen, og det tar ca. 30 minutter. Tidene kan variere i rushtiden.

Du kan kjøpe billett på flyplassen, på bussen eller i appen «Værnes-ekspressen» (tilgjengelig for Android og Apple).

Hvis du bor på Clarion Hotel Trondheim, er det nærmeste busstoppet Søndre gate.

Med tog

R70-toget går mellom Trondheim Værnes lufthavn og Trondheim S, turen tar omtrent 40 minutter. Det går minst én avgang i timen og er det rimeligste alternativet.

Klikk på lenken for å finne ut mer: Entur – nasjonal reiseplanlegger.

Bilde: Agurtxane Concellon

Oppgradering til platinum

Reis med stil i Bergen og Trondheimved å oppgradere til vår Platinum-pakke. Platinum-gjester får transport i en privat, rullestoltilpasset bil eller taxi mellom flyplassen, hotellene, kaia eller terminalen. Hentetid fra hotellet til flyplassen er tre timer før flyets avreisetid.

Les mer om Platinum-opplevelsen Les mer om Platinum-opplevelsen
Bilde: Agurtxane Concellon

Ankomst og avreise i Kirkenes

Transport mellom Hurtigruten brygge, hoteller, and Kirkenes lufthavn drives av Hurtigruten charterbuss. Turen tar rundt 30 minutter.

Merk: Hvis det er mange passasjerer, vil det bli satt opp flere busser som kjører til forskjellige destinasjoner. Sørg for at du går på riktig buss.

Transport dersom du ankommer Kirkenes før reisen

Til Hurtigruten brygge

 • Kl. 12.00 fra flyplassen
 • Kl. 12.00 fra Thon hotell

Til/fra sentrum/hotellene

 • Kl. 20.30 fra flyplassen

Transport hvis avreise fra Kirkenes etter reisen

Til flyplassen

 • kl. 09.00 fra Hurtigruten brygge
 • Kl. 09.30 fra Thon hotell

Ankomst og avreise i Tromsø

For å reise mellom flyplassen, sentrum og Hurtigrutenterminalen, kan du ta den røde bussringen (offisiell flybuss), som går fra fremsiden av avgangshallen. Du finner bussavgangene på den offisielle rutetabellen, men tidene kan være annerledes i helger. Reisetiden til terminalen er ca. 15 minutter, og det nærmeste stoppet er Prostneset.

Ankomst/avreise i Oslo

Transport til/fra flyplassen

For å reise mellom flyplassen og sentrum, kan du ta Flytoget fra plattformene like ved der du henter bagasjen din. Billetten din er inkludert i reisedokumentene dine som en QR-kode. Du må skanne denne for å komme inn på perrongen (sporet), og igjen når du forlater toget. Dette er gyldig på Flytoget (men ikke de vanlige VY-togene).

Toget går hvert 10. minutt og reisen tar rundt 20 minutter. Se rutetabellen for alle avreisetidspunktene. Alle togene har gratis Wi-Fi, stikkontakter og toaletter. Alle hotellene våre ligger i gangavstand fra Oslo sentralstasjon (Jernbanestasjon/Oslo S).

Ved retur til flyplassen går Flytoget fra Spor 10 ved Oslo Sentralstasjon.

Transport for rullestolbrukere

I Bergen, Trondheim, Kirkenes og Tromsø, er det transport for gjester som bruker rullestol. Tjenesten forhåndsbestilles der du oppgir mål og type rullestol, samt eventuelle spesielle behov som gjesten kan ha. I Bergen kan egen, privat transport bestilles mot ekstra kostnad.

For hjelp i Oslo når du skal ta Flytoget, kan du skrive til [email protected], eller ringe +47/477 70 098 minst 24 timer i forveien. Denne tjenesten er gratis.