Pakkeliste for reisen med Hurtigruten

Her i Norge er det stor forskjell på årstidene, og vi har lagt ved pakketips for hver årstid.

For å gjøre pakkingen litt lettere, har vi laget en kort liste med anbefalinger om hva du bør ta med for alle årstidene langs norskekysten. Det bør komme i tillegg til alle de nødvendige tingene.

Ikke fortvil hvis du har glemt noe. I butikkene våre om bord finner du et utvalg av strikketøy, klær, suvenirer og gaveartikler av høy kvalitet, samt et lite utvalg av toalettsaker.

Merk: Kleskoden på skipene våre er uformell, så det er ikke nødvendig å pakke pent antrekk til middagene.

Nødvendige ting hele året

Klær

 • Varmt undertøy og mellomlag av klær

  Det er mye bedre å kle seg med flere tynne enn et par tykke lag med klær. Luften som fanges mellom de tynne lagene varmes opp av kroppstemperaturen din og fungerer som god isolasjon.

 • Ullgenser eller fleecegenser

  Dette bør du ha utenpå de innerste og mellomlagene med klær.

 • Vind- og vanntett jakke og bukse

  Ytterlag bør være vind- og vanntette for å takle de skiftende værforholdene langs norskekysten.

 • Fottøy

  Du trenger et par inngåtte tursko til utendørsbruk, samt et par fritidssko du kan bruke om bord.

 • Bomullssokker

  Pakk med deg et ekstra par sokker eller to i ryggsekken hvis du skal gå på truger eller ut med hundeslede. Man kan fort bli fuktig eller våt på føttene.

 • Badetøy

  Hvis du planlegger å bruke badstue eller boblebad, må du pakke med deg badetøy.

Andre ting

 • Pass og/eller annen legitimasjon (gjelder også for skandinaviske statsborgere)

 • Kamera og minnekort

 • Kikkert

 • Solbeskyttelse (solkrem, hatt og solbriller)

 • Leppepomade

  Lufta i nord er veldig tørr, så det er lurt å pakke med seg rikelig med leppepomade.

Slik pakker du til alle årstidene

Allværsklær om våren

Siden vi regner med å oppleve tre årstider når vi seiler om våren, lønner det seg å pakke smart og kle seg med flere lag med klær. Vi anbefaler at du tar med en ullgenser, varme sokker, et tykt skjerf, vinterstøvler, varme, vanntette bukser og jakke, lue og votter.

Sommerklær om sommeren

Sommerværet langs kysten kan være skiftende, så i tillegg til t-skjorte, shorts og sandaler, er det lurt å pakke med seg en varm genser, en lett jakke (vannavstøtende), tynne votter, tynn lue og fjellsko.

 

Flere lag med klær om høsten

Selv om solen kanskje skinner, bør du regne med friskt og kjøligere vær om høsten. Pass på å pakke tynne lag med klær og noen varme klær, en ullgenser, vind- og vanntett jakke og bukse, lue, hansker og lette fjellsko.

Varme klær om vinteren

Det kan bli veldig kaldt langs kysten om vinteren, så vi anbefaler at du pakker innerlag og mellomlag med klær
Samt en tykk vinterjakke ull- eller fleecelue , balaklava/buff, votter, ullgenser, skjerf, vintersko og brodder (til salgs om bord). Husk å kle deg i lag. Det er mye bedre å kle seg med flere tynne lag enn bare et par tykke.

I veldig kaldt vær er det lurt å ha på seg to par med hansker, et par tykke votter og et tynt par med hansker under så du kan bruke fingrene. Hvis dufryser lett, vurderer du kanskje å kjøpe fot- og håndvarmere med karbonfiber. Disse får du kjøpt i de fleste sportsbutikker.

Bilde: Rune Kongsro

Hvordan bør jeg kle meg for å bli med på vandringer

I løpet av sjøreisen kan du bli med på vandringene våre på land. Vandringene innebærer et høyt nivå av fysisk aktivitet, i terreng som ofte kan være ujevnt, glatt og bratt. Du må være i relativt god fysisk form, og ha riktig utstyr.

Solide sko er veldig viktig, men pass på at de er inngått. Et par lag med klær er ideelt, i tillegg til en vind- og vanntett jakke med hette, samt en ryggsekk. Du trenger ikke tenke på brodder, staver, truger eller hodelykter. Dette låner du av oss uten kostnad når årstiden eller været krever det.

Bilde: Rune Kongsro