Svalbard-ekspressen og Nordkapp-ekspressen

Her finner du svar på dine spørsmål om fasilitetene og tjenestene om bord på MS Trollfjord.

Dette bør du vite før du drar

Vi påtar oss ikke noe ansvar hvis du ikke kan reise, eller hvis du pådrar deg andre tap fordi du ikke har overholdt pass-, visum- eller immigrasjonskrav eller helseformaliteter. Du godtar å refundere oss eventuelle bøter eller andre tap vi pådrar oss som følge av at du ikke overholder pass-, visum- eller immigrasjonskrav eller helseformaliteter.

Alle gjester må ha gyldige reisedokumenter og legitimasjon når de sjekker inn til en reise. Det kan enten være:

  • Et gyldig pass med gyldighet i seks måneder
  • Nasjonalt ID-kort med reiserettigheter (for nordiske borgere og borgere i Schengen-landene)

Disse kravene gjelder for både Nordkapp-ekspressen og Svalbard-ekspressen, da skipene seiler fra havner med høyt sikkerhetsnivå. Hvis du reiser med Svalbard-ekspressen, må du være klar over at Svalbard ligger utenfor Schengen-området. Legitimasjonskravene gjelder også for norske borgere.

Du bør sjekke oppdaterte råd om pass- og visumkrav fra ambassaden, høykommisjonen eller konsulatet til destinasjonen, eller landet/landene du skal reise gjennom.

Selv om vi alltid gjør vårt beste for å holde oss til reiseruta, kan været langs norskekysten ha andre planer.

Ved veldig dårlig vær eller tett tåke, velger vi alltid sikkerhet først. Selv om vi må endre reiseruta eller kansellere utflukter på land i siste liten.

Akkurat som været på norskekysten, kan vi ikke kontrollere hvilket dyreliv du får se på turen med oss. Mye avhenger av årstid, trekkmønster og ren flaks.

Naturen og dyrelivet på norskekysten er uforutsigbart, men det er nettopp det som gjør de overraskende møtene så mye mer spesielle.

Livet om bord på MS Trollfjord

Hvis du skal være med på hele sjøreisen, kan du velge lugarkategori og lugarnummer uten ekstra kostnad (avhenger av tilgjengelighet). Hvis du kun er med på halve sjøreisen, kan du ikke velge lugarnummer.

Merk at lugarene på dekk med passasjertilgang til utendørsområdene noen ganger har begrenset utsikt, og/eller at passasjerer kan gå forbi vinduet. Noen lugarer kan oppleve noe støy og vibrering når vi legger til kai og når varer lastes av eller på. Dette avhenger av hvor på skipet lugaren din er. Spør reservasjonsteamet om råd for å finne lugaren som passer best for deg.

Under sjøreisen kommer Coastal Experience-teamet til å gjøre alt for å gi deg en god opplevelse. De tilbyr et spennende program med aktiviteter, underholdning og undervisning. Bli med på ekspertforedrag og lær om norsk dyreliv, historie, kultur og geologi, eller lytt til korte presentasjoner om naturlige fenomen, som nordlyset.

Coastal Experience-teamet har også daglige program med valgfrie utflukter og aktiviteter på land, som vandringer, trugeturer eller fisketurer. I tillegg leier de ut fotoutstyr og er klar til å bistå deg så du får tatt best mulige bilder på sjøreisen.

Valutaen om bord er norske kroner.

Vi bruker et kontantløst system om bord, og vi tar Visa, American Express, MasterCard og Diners Card. Du kan også bruke lugarkortet ditt om bord for å bestille snacks, drikke, måltider, utflukter og guidede fotturer. Regningen gjøres opp på slutten av sjøreisen.

Kokkene våre kan tilrettelegge for spesialdietter og noen matallergier hvis de får beskjed i god tid. Det er svært viktig for oss at du på bestillingstidspunktet forteller oss i detalj om eventuelle matallergier du har.

For å unngå forsinkelser, må alle gjester være klare for ombordstigning minst 15 minutter før avreise i alle havner. Hvis du starter sjøreisen i Bergen, må du være på terminalen minst 30 minutter før avreise.

Du vil ha muligheten til å utforske havnene vi besøker i eget tempo. For at vi skal holde oss til ruteplanen må du være tilbake om bord i tide, spesielt hvis skipet er forsinket men har avreise på opprinnelig tidspunkt. Avreisetidspunktet vil alltid være opplyst ved landgangen.

Merk at skipet ikke kan vente på gjester som kommer for sent. Hvis du mister skipet, må du selv sørge for transport for egen regning til neste havn på ruteplanen.

Bagasjehåndtering inngår ikke for deg som går i land fra Svalbard-ekspressen. I Bergen må du og alle andre frakte egen bagasje fra lugaren og gå gjennom tollen med den. Informasjon om bagasjehåndtering og ilandstigning i andre havner er tilgjengelig om bord.

Strømuttakene om bord er standard 220v AC med to hull. Ta med deg adaptere hvis du trenger det.

Reisen har fullpensjon og alle måltider inkludert i prisen.

Som en del av konseptet vårt Norway’s Coastal Kitchen er rettene laget av lokale råvarer som nettopp har blitt fisket, slaktet eller plukket, og deretter levert direkte til skipet vårt i havnene vi besøker.

Frokost serveres fra kl. 07.00 i hovedrestauranten Flora., og består av et utvalg kjøttpålegg, ost, egg, frokostblandinger, frukt, nybakt brød, bakverk og sveler. Lunsj og middag serveres à la carte fra kl. 12.00 til 18.00.

Brasserie Árran henter inspirasjon fra samefolket, og serverer tradisjonelle retter til lunsj og middag.

Hvis du bor på suite kan du også spise middag i gourmetrestauranten Røst. Her kan du prøve den norskinspirerte «afternoon tea» og spise à la carte-middag. Du kan spise her hvis du bor på lugar også, mot ekstra betaling. Sjekk åpningstidene når du er om bord.

På kvelder med faste sitteplasser, kan du som bor på suite be om spisetidspunktet når du bestiller, men det er avhengig av tilgjengelighet. Du som bor på lugar får tildelt spisetidspunktet når du sjekker inn om bord.

Det er ikke vanlig praksis å gi tips på MS Trollfjord, men hvis du synes noen i besetningen fortjener belønning for ekstra god service, har vi konvolutter og tipsbokser i restaurantene våre.

Vi tilbyr kostnadsfritt Wi-Fi om bord på MS Trollfjord.

Merk at styrken på Wi-Fi-signalet varierer avhengig av hvor du er på skipet. Når vi seiler i fjerntliggende områder kan hastigheten være lavere og ikke egnet for strømmetjenester.

Det vil være en utdannet sykepleier om bord. Skipet er ellers aldri langt fra land hvis det skulle bli behov for medisinsk nødhjelp.

Vi ber deg om å opprettholde god håndhygiene, og vaske hendene hyppig mens du er om bord. Det er påkrevd å vaske eller desinfisere hendene før alle måltider. Håndsprit er tilgjengelig over hele skipet.

Vi har et klimaanlegg med kontinuerlig lufttilførsel – luften resirkuleres ikke.

Alle gjester må ha reiseforsikring. Dersom du er avhengig av livsviktige medisiner, må du huske å ta med tilstrekkelig mengde, og ta høyde for uforutsette forsinkelser. Slike forsinkelser er sjeldne, men de kan likevel skje. Vi anbefaler at du oppbevarer medisinene dine i håndbagasjen, og at disse er tydelig merket med klare instruksjoner for bruk.

Norsk og engelsk er de offisielle språkene om bord. Coastal Experience-teamet, resepsjonister og andre i besetningen snakker også ofte tysk og fransk.

De fleste utfluktene våre kan også utføres på to eller tre språk. Kontakt kystekspertene om bord for mer informasjon.

Du må være med på den obligatoriske sikkerhetsgjennomgangen i Bergen, Longyearbyen, Tromsø eller Oslo, avhengig av hvor du først går om bord på skipet. Hvis sjøreisen din starter i Bergen, vil sikkerhetsbriefingen holdes i loungen på terminalen før ombordstigning. I Longyearbyen, Tromsø og Oslo vil denne foregå om bord på skipet etter ombordstigning. Gjennomgangen varer i 10–15 minutter og er obligatorisk for alle, også om du har reist med oss tidligere.

Under briefingen vil du også få demonstrert hvordan du tar på en redningsvest, og instruksjonene du skal følge hvis skipet må evakueres, eller hvis en annen nødsituasjon skulle oppstå under sjøreisen. Det vil være mulig å stille spørsmål hvis du lurer på noe. Gjør deg kjent med nødprosedyrene i diagrammet på døren i lugaren og i fellesområder, og spør i resepsjonen hvis det er noe du lurer på.

Vi har en butikk om bord med et utvalg av håndlagde, lokale varer av høy kvalitet. Vi selger klær fra kjente norske merker, turutstyr som passer til utflukter og fotturer, samt autentiske gaver og suvenirer. Det er også et lite utvalg toalettsaker tilgjengelig for salg.

Vi anbefaler forhåndsbestilling av utflukter for å unngå skuffelser på grunn av begrenset kapasitet. Du kan forhåndsbestille utflukter opptil fire uker i forkant av sjøreisen. Alle gjenværende utfluktsplasser selges om bord og betales i norske kroner til skipets vekslingskurs.

Merk at alle utflukter er provisoriske og kan endres. Vær- og sjøforhold kan påvirke muligheten til å gjennomføre enkelte utflukter. Utflukter kan også være avhengig av min/maks antall deltagere.

Røyking, inkludert bruk av e-sigaretter, er kun tillatt i egne områder på utendørsdekkene. Alle typer røyking er imidlertid strengt forbudt, selv i egne områder, når skipet befinner seg i en havn og tanker opp Besetningen vil gi beskjed til gjestene når dette er tilfelle.

MS Trollfjord er utstyrt med stabilisatorer for at seilingen skal være mer behagelig. Du kan imidlertid oppleve at skipet gynger litt når det er mye vind og bølger.

Vi har drastisk redusert bruken av engangsplast om bord, og vi oppfordrer gjestene våre til å gjøre det samme. Husk å slå av lyset når du går ut av lugaren, og koble fra ladere og lignende når de ikke er i bruk. Når du er i land, ber vi deg ta med avfall tilbake til skipet, eller kaste søppelet i offentlige avfallsbeholdere.

Sortering og gjenvinning av søppel er vanlig praksis om bord på MS Trollfjord.

Når vi er nær dyreliv, ber vi deg om å følge rådene til Coastal Experience-teamet og utfluktsguidene. Vi opptrer alltid slik at vi ikke forstyrrer dyrenes naturlige atferd.

Seilingsplan

Se tabellen nedenfor for ankomst- og avreisetider for MS Trollfjord for hver havn vi besøker på Nordkapp-ekspressen og Svalbard-ekspressen.

Vær oppmerksom på at disse tidene ikke er endelige og kan endres. En oppdatert seilingsplan vil være tilgjengelig om bord.

Sørg for at du er tilbake om bord på skipet i god tid før avreise.

Svalbard-ekspressen

Dag Havn Skipets ankomst Skipets avreise Tid i havn
0 Bergen   14.30  
1 Åndalsnes 08.30 14.00 5 timer og 30 minutter
2 Træna 15.00 19.00 4 timer
3 Stokmarknes 15.30 20.00 4 timer og 30 minutter
4 Tromsø 08.00 16.00 8 timer
5 Honningsvåg 10.00 18.00 8 timer
6 Dag til sjøs (Bjørnøya) 14.00 15.00 1 time
7 Longyearbyen 13.00 19.00 6 timer
8 Ny-Ålesund/Kongsfjorden 07.00 11.00 4 timer
9 Dag til sjøs      
10 Tromsø 12.00 13.00 1 time
10 Senja 18.00 21.00 3 timer
11 Svolvær 11.00 19.00 8 timer
12 Brønnøysund 09.00 13.00 4 timer
13 Ålesund 10.00 12.30 2 timer og 30 minutter
13 Hjørundfjorden 15.00 16.00 1 time
14 Bergen 07.00    

 

Nordkapp-ekspressen Oslo–Bergen

Dag Havn Skipets ankomst Skipets avreise Tid i havn
0 Oslo   18.00  
1 Kristiansand 08.00 11.00 3 timer
1 Farsund 16.00 20.00 4 timer
2 Haugesund 07.00 09.00 2 timer
2 Hardangerfjorden 14.00 15.00 1 time
3 Ålesund 10.00 14.00 4 timer
4 Brønnøysund 10.00 13.45 3 timer og 45 minutter
5 Svolvær 09.00 13.00 4 timer
5 Stokmarknes 17.00 20.00 3 timer
6 Tromsø 08.00 18.00 10 timer
7 Honningsvåg 08.00 20.00 12 timer
8 Alta 08.00 17.00 9 timer
9 Lødingen 12.00 15.00 3 timer
10 Rørvik 12.00 16.00 4 timer
11 Molde 08.00 15.00 7 timer
12 Bergen 07.00    

Nordkapp-ekspressen Bergen – Oslo

Dag Havn Skipets ankomst Skipets avreise Tid i havn
0 Bergen   14.30  
1 Molde 08.00 16.00 8 timer
2 Rørvik 10.00 17.00 7 timer
3 Lødingen 14.00 18.00 4 timer
4 Alta 13.00 20.00 7 timer
5 Honningsvåg 08.00 18.00 10 timer
6 Tromsø 08.00 21.00 13 timer
7 Stokmarknes 09.00 12.00 3 timer
7 Svolvær 15.30 19.00 3 timer og 30 minutter
8 Brønnøysund 10.00 14.00 4 timer
9 Ålesund 10.00 14.00 4 timer
10 Hardangerfjorden 09.00 10.00 1 time
10 Haugesund 15.00 20.00 5 timer
11 Farsund 08.00 11.00 3 timer
11 Kristiansand 16.00 20.00 4 timer
12 Oslo 08.00